Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Σαν σήμερα το 1995: Μια βραδιά για έξι δίσκους

Στις 8 Φεβρουαρίου 1995 οι αθηναϊκές εφημερίδες δημοσίευσαν ρεπορτάζ από μια βραδιά που διοργανώθηκε για την κυκλοφορία έξι κινηματογραφικών δίσκων, στην οποία την παράσταση έκλεψε, για μια ακόμα φορά, η Ρένα Βλαχοπούλου.

Από το περιοδικό Ποκ Κορν (Απρίλιος 1995)

Με την επιμέλεια του δισκογραφικού παραγωγού Μάκη Δελαπόρτα, η δισκογραφική εταιρία BMG παρουσίασε έξι δίσκους (ακόμα τότε εκδίδονταν και βινύλια) με τη μουσική των ταινιών Βίβα Ρένα και Η κόμησσα της Κέρκυρας που συνέθεσε ο Γιώργος Κατσαρός, Τζένη-Τζένη και Αγάπη και αίμα που συνέθεσε ο Κώστας Καπνίσης και Ένα γελαστό απόγευμα και Ένα σενάριο είναι η ζωή μας που συνέθεσε ο Γιώργος Χατζηνάσιος. 

Γιώργος Χατζηνάσιος, Ρένα Βλαχοπούλου, Μάκης Δελαπόρτας,
Γιώργος Κατσαρός και Κώστας Καπνίσης
Φωτογραφία: Panorama, από τη
Ραδιοτηλεόραση, 4-3-1995

Και με τους τρεις είχε δουλέψει η Ρένα. Περισσότερο φυσικά με τον Γιώργο Κατσαρό (στα κέντρα, το θέατρο, το σινεμά, το ραδιόφωνο και τη δισκογραφία) αλλά και με τον Κώστα Καπνίση (στο ραδιόφωνο και σε ζωντανές εμφανίσεις). Τραγούδησε όμως και ένα τραγούδι του Γιώργου Χατζηνάσιου στην ταινία Οι φανταρίνες, το κεφάτο τσιφτετέλι "Έλα-έλα".

Γιώργος Κατσαρός, Ρένα Βλαχοπούλου
και Μάκης Δελαπόρτας με το εξώφυλλο του sountrack
της ταινίας
Η κόμησσα της Κέρκυρας

Η BMG παρουσίασε τα έξι sountrack σε ειδική εκδήλωση στο club La Mamounia στις 6 Φεβρουαρίου 1995. Το παρών έδωσαν εκτός από τον Δελαπόρτα και οι τρεις συνθέτες. Παρούσα ήταν φυσικά η Ρένα Βλαχοπούλου (πρωταγωνίστρια του Βίβα Ρένα και της Κόμησσας της Κέρκυρας), ο Φώτης Μεταξόπουλος (που χορογράφησε τις δύο αυτές ταινίες) και η Μάρθα Βούρτση, πρωταγωνίστρια του Ένα σενάριο είναι η ζωή μας. Και οι έξι πήραν τον λόγο για να θυμηθούν στιγμιότυπα από τα γυρίσματα των ταινιών και της καριέρας τους γενικότερα.

Η υπέροχη Μάρθα Βούρτση θυμάται την κινηματογραφική
της καριέρα, ενώ ο Γιώργος Κατσαρός και ο Γιώργος
Χατζηνάσιος την ακούν με προσοχή.
Φωτογραφία:
Αδέσμευτος Τύπος, 8-2-1995

Σε κάποια στιγμή η Ρένα Βλαχοπούλου, όπως έγραψε η Απογευματινή (8-2-1995) "έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της. Ήταν την ώρα που ο Φώτης Μεταξόπουλος, νομίζοντας φαίνεται ότι βρισκόταν σε κάποια γυρίσματα, τη σήκωσε ψηλά στον αέρα".

Ο Φώτης Μεταξόπουλος σηκώνει στον αέρα τη Ρένα Βλαχοπούλου,
ενώ ο Μίλτος Καρατζάς, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Κώστας Καπνίσης
και ο Γιώργος Κατσαρός χειροκροτούν.
Από την
Απογευματινή, 8-2-1995

Από το 7 Μέρες TV, 18-2-1995

Ο Φώτης Μεταξόπουλος είπε για τη μεγάλη πρωταγωνίστρια: "Η Ρένα είναι η καλύτερη χορεύτριά μου. Ποτέ μα ποτέ δεν χρειάστηκε να κάνουμε ούτε μια πρόβα"... Εκτός από τις φορές που την αναποδογύριζε στη σκηνή, ο Μεταξόπουλος είχε το συνήθειο να την αναποδογυρίζει και σε εκδηλώσεις, όπως δείχνει το παρακάτω στιγμιότυπο από μια εκδήλωση με θέμα το μάμπο και τους λάτιν χορούς που είχε πραγματοποιηθεί δύο χρόνια νωρίτερα...

Ο Φώτης Μεταξόπουλος αναποδογυρίζει τη Ρένα Βλαχοπούλου
σε λάτιν ρυθμούς τον Φεβρουάριο του 1993
 

Όμως ας επιστρέψουμε στην εκδήλωση για τα έξι sountrack της BMG. Παρών εκείνο το βράδυ ήταν φυσικά το στέλεχος της εταιρίας Μίλτος Καρατζάς. Εκεί ήταν επίσης η εξαιρετική τραγουδίστρια Χριστιάνα και η Έλντα Πανοπούλου, κουμπάρα και φίλη της Ρένας.


Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της βραδιάς ανακοινώθηκε για πρώτη φορά επισήμως από τον Μάκη Δελαπόρτα ότι η Ρένα Βλαχοπούλου θα επέστρεφε στα στούντιο για να τραγουδήσει και πάλι τζαζ. Τα Νέα θέλησαν να μάθουν περισσότερα για το σχέδιο αυτό και της τηλεφώνησαν για να αποσπάσουν περισσότερες πληροφορίες. Εκείνη δήλωσε: "Θέλω να κάνω έναν δίσκο τζαζ με μοντέρνους ρυθμούς, με νέα παιδιά, και έχω μεγάλη διάθεση για αυτό. Μου αρέσει πολύ και την ξέρω την τζαζ. Θα είναι και ο Γιάννης Σπάρτακος (βετεράνος) που θα βοηθήσει στην παραγωγή και ο Μάκης Δελαπόρτας που θα ασχοληθεί με αυτό και κυρίως θέλω να συνεργασθώ με νέους ανθρώπους". Δεν θέλησε να πει τίποτα άλλο (μάλλον δεν υπήρχαν ακόμα περισσότερα να πει), πάντως οι περισσότεροι από τους συντελεστές του δίσκου Η Ρένα τραγουδάει jazz, που κυκλοφόρησε δύο χρόνια αργότερα από την FM Records, ήταν τελικά έμπειροι μουσικοί και αυτό ήταν πολύ καλό για το τελικό αποτέλεσμα...

Βλαχοπούλου-Μεταξόπουλος σε χορευτική πόζα
Από την εφημερίδα
Αδέσμευτός Τύπος, 8-2-1995



Η παρούσα ανάρτηση, όπως και όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο ιστολόγιο αυτό, είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας. Είναι υποχρεωτική η ρητή αναφορά στο ιστολόγιο, όταν χρησιμοποιείται υλικό από τις αναρτήσεις του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: