Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Σαν σήμερα το 1964: Παρά λίγο... κομπάρσα!...

Στις 22 Δεκεμβρίου 1964 διαβάσαμε σε κάποιες αθηναϊκές εφημερίδες μια είδηση σχετικά με την ταινία του Ντίνου Δημόπουλου Ένας μεγάλος έρωτας στην οποία πρωταγωνιστούσαν η Τζένη Καρέζη και ο Νίκος Κούρκουλος, και στην οποία παρά λίγο να εμφανιστεί ως... κομπάρσα και η Ρένα Βλαχοπούλου! Αντιγράφω από το Έθνος.

Δεξίωσις της Τζένης Καρέζη στη "Φίνος Φιλμ"
Ο σκηνοθέτης Ντίνος Δημόπουλος επρότεινε σε πλειάδα γνωστών καλλιτεχνών να παραστούν στην κοσμική δεξίωσι, που δίνει η Τζένη Καρέζη στην νέα της ταινία "Ένας μεγάλος έρωτας". Σύμφωνα με το σενάριο του Βαγγέλη Γκούφα μια σκηνή του φιλμ εκτυλίσσεται σε ένα "κοκτέηλ" στην βίλλα της πρωταγωνίστριας, όπου και γνωρίζονται οι δύο ερασταί του "Μεγάλου έρωτα". Στην δεξίωση αυτή που δίνεται στα στούντιο της "Φίνος Φιλμ", όπου έχει στηθή από τον Μάρκο Ζέρβα ολόκληρο το εσωτερικού μεγαλοαστικού σπιτιού σε παλαιικό ρυθμό, εκλήθησαν ο Ντίνος Ηλιόπουλος, ο Παντελής Ζερβός, η Ρένα Βλαχοπούλου, ο συγγραφεύς Βαγγέλης Γκούφας, ο Μίμης Πλέσσας, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες καθώς και γνωστά μέλη των αθηναϊκών κοσμικών κύκλων. Φυσικά, στο ενδοκινηματογραφικό αυτό πάρτυ θα πάρουν μέρος όλοι όσοι παίζουν στο "Ένας μεγάλος έρωτας". Εκτός από την Τζένη Καρέζη, ο Νίκος Κούρκουλος, ο Μηνάς Χρηστίδης, η Ξένια Καλογεροπούλου, ο Βύρων Πάλης, η Τασσώ Καββαδία κ.ά.
Έθνος, 22-2-1964
Δυστυχώς το ενδοκινηματογραφικό πάρτυ γυρίστηκε χωρίς... celebrities (μπορείτε να δείτε ένα απόσπασμα από τη σκηνή της δεξίωσης εδώ). Κρίμα, γιατί έτσι θα είχαμε αφενός μια πρωτότυπη σκηνή, αφετέρου την ευκαιρία να συνυπάρξει η Ρένα Βλαχοπούλου έστω και... βουβά με την Τζένη Καρέζη και άλλες/-ους ηθοποιούς με τις/τους οποίες/-ους δεν συνεργάστηκε ποτέ. Αντίστοιχη είδηση για cameo εμφάνιση δημοσιεύτηκε λίγα χρόνια αργότερα, όταν γράφτηκε ότι θα εμφανιζόταν σε σκηνή της ταινίας Δημήτρη μου, Δημήτρη μου, τότε που είχε "μετακομίσει" στον κινηματογραφικό οργανισμό Καραγιάννης-Καρατζόπουλος (τελικά εκεί πραγματοποίησαν αντίστοιχη εμφάνιση ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, η Μάρω Κοντού και ο Νίκος Ρίζος). Τέλος, μια σκηνή δεξίωσης με γνωστές/-ους ηθοποιούς σε ρόλους κομπάρσων γυρίστηκε τελικά πολλά χρόνια αργότερα για την ταινία Οξυγόνο των Θανάση Παπαθανασίου-Μιχάλη Ρέππα (εκεί μάλιστα όλες/-οι οι ηθοποιοί--που είχαν ήδη συνεργαστεί με τους δημιουργούς της ταινίας σε άλλες δουλειές--είχαν και από μία ατάκα...)

Από την ταινία Ένας μεγάλος έρωτας του Ντίνου Δημόπουλου και της Φίνος Φιλμ
Τζένη Καρέζη, Μηνάς Χρηστίδης, Τασσώ Καββαδία, Νίκος Κούρκουλος
και Ξένια Καλογεροπούλου



Η παρούσα ανάρτηση, όπως και όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο ιστολόγιο αυτό, είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας. Είναι υποχρεωτική η ρητή αναφορά στο ιστολόγιο, όταν χρησιμοποιείται υλικό από τις αναρτήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: