Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Σαν σήμερα το 1965: Τσικνοπέμπτη στου Μοστρού

Στις 25 Φεβρουαρίου 1965, οι διαφημίσεις του Μοστρού, του γνωστού κέντρου της οδού Μνησικλέους στην Πλάκα, καλούσαν τις Αθηναίες και του Αθηναίους να περάσουν εκείνο το βράδυ της Τσικνοπέμπτης μαζί με τη Ρένα Βλαχοπούλου, τη Χρυσούλα Ζώκα, τον Μανώλη Καστρινό και άλλες/-ους καλλιτέχνιδες/-νες.


Το διάστημα της αποκριάς του 1965 το σχήμα του Μοστρού παρουσίασε την τρίτη επιθεώρηση πίστας της σεζόν εκείνης που είχε τον αναμενόμενο τίτλο Μασκαράτα. Στο σχήμα ανήκαν ακόμα η Άντζελα Ζήλεια, η Κάσση Τζάνετ, ο Αλέκος Αναστασιάδης, ο Σωκράτης Κορρές, το Τρίο Μορένο, το μπαλέτο του Μανώλη Καστρινού, η Κρύσταλ, ο Αυγερινός, οι κωμικοί Mark & James, η μεγάλη κωμική ατραξιόν Trio Daniels και η ορχήστρα του Κώστα Κλάββα. 

Η ορχήστρα του Κώστα Κλάβα.στου Μοστρού, σεζόν 1964-1965.
 Από αριστερά: Κρύσταλ τραγούδι, Κώστας Κλάβας πιάνο, Σταύρος Αυγερινός τραγούδι,
Θανάσης Αραπίδης άλτο σαξόφωνο (καθιστός), Κώστας (αγνώστου επωνύμου) μπάσο (στηρίζεται στο πιάνο),
Τάκης Πασβάντης τρομπέτα, Μίμης Κλάβας ντραμς (πίσω από τον Πασβάντη),
Κυριάκος Καπούκης τενόρο σαξόφωνο, ηλεκτρική κιθάρα (όρθιος, πίσω από τον Μίμη Κλάβα).
Η φωτογραφία προέρχεται από το αρχείο του Τάκη Πασβάντη και παραχωρήθηκε από τον Νίκο Μητρογιαννόπουλο στον Φώντα Τρούσα, από το μπλογκ του οποίου (Δισκορυχείον) αναδημοσιεύεται (με ευχαριστίες!) 


Ας δούμε όμως και ποιες άλλες επιλογές είχαν οι Αθηναίες/-οι εκείνη την Τσικνοπέμπτη. Στο Πλακιώτικο Σαλόνι ο Γιώργος Οικονομίδης παρουσίαζε την επιθεώρηση πίστας Μας έφαγε η σιωπή με μουσική του Τάκη Μωράκη--φυσικά εμφανιζόταν και ο ίδιος με την ορχήστρα του και τη σύζυγό του Νάντια Κωνσταντοπούλου. Κοντά τους Φώτης Πολυμέρης, η Καίτη Ντένις και άλλες/και άλλοι...


Επιπλέον όμως το Πλακιώτικο Σαλόνι, όπως διαβάζουμε σε ξεχωριστή διαφήμιση, παρουσίαζε και τον Γρηγόρη Μπιθικώτση με τη λαϊκή ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη.


Πάντως ο Φώτης Πολυμέρης φαίνεται πως ντουμπλάριζε, αφού το όνομά του το συναντούμε και στις διαφημίσεις της Πεταλούδας της Πλατείας Αμερικής. Εκεί έπαιζε η ορχήστρα του Σταύρου Ρουχωτά και ανάμεσα στα ονόματα που εμφανίζονταν συναντούμε την τραγουδίστρια Λόλα Τσακίρη και την ηθοποιό Λιάνα Ορφανού.  



Πίσω στην Πλάκα: στην Παλιά Αθήνα η επιθεώρηση πίστας Απόψε όλοι είκοσι χρονώ με την ορχήστρα Γιώργου Κατσαρού και την Καίτη Μπελίντα. Πλάι τους ο Βάσος Σεϊτανίδης, οι αδελφές Έρρικα και Μαργαρίτα Μπρόγιερ, ο Τάκης Βαρλάμος με τη Μαρία Ντε Πετρίλλο, ο Φώτης Δήμας και η Μαίρη Μοντ.


Όσο για το Κάστρο του Παπαχειμώνα, παρουσίαζε την επιθεώρηση πίστας των Γιώργου Μουζάκη-Μίμη Τραϊφόρου Μασκαράδες και μασκαριλίκια. Πρωταγωνιστούσαν τα νέα μεγάλα αστέρια Γιάννης Βογιατζής και Τζένη Βάνου. Χόρευε ο Φώτης Μεταξόπουλος. Στο λαϊκό πρόγραμμα η Δούκισσα και ο Καραμπεσίνης...


Τέλος, στη Λοκάντα της οδού Καλλιφρονά εμφανίζονταν, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Χρήστου Κολοκοτρώνη, ο Μίμης Παπάς, η Νανά Κρις, το Κουαρτέτο Άθενς, η Έφη Παππά, η Έλεν Κέιζ, το λαϊκό συγκρότημα του Χρήστου Σταθάτου και η "βασίλισσα του λαϊκού τραγουδιού" Σεβάς Χανούμ.


Πάντως, εκτός από τις διαφημίσεις των κέντρων, διαβάζουμε και τη διαφήμιση του Ακροπόλ, καθώς την επομένη της Τσικνοπέμπτης, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου θα δινόταν η πρώτη παράσταση της επιθεώρησης Η δημοκρατία χορεύει των Αλ. Σακελλάριου-Γ. Γιαννακόπουλου-Λυκ. Μαρκέα από τον θίασο Χρήστου Ευθυμίου-Ρένας Βλαχοπούλου-Καίτης Μπελίντα-Γιάννη Γκιωνάκη και τη Σπεράντζα Βρανά...


  

Η παρούσα ανάρτηση, όπως και όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο ιστολόγιο αυτό, είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας. Είναι υποχρεωτική η ρητή αναφορά στο ιστολόγιο, όταν χρησιμοποιείται υλικό από τις αναρτήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: