Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Σαν σήμερα το 1961: Βρέθηκε το αυτοκίνητο που της είχαν κλέψει...

Στις 23 Φεβρουαρίου 1961 διαβάσαμε στην εφημερίδα Τα Νέα ότι βρέθηκε το αυτοκίνητο της Ρένας Βλαχοπούλου, το οποίο της είχαν κλέψει τρεις μέρες νωρίτερα:

ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ
Η δημοφιλής βεντέττα του ελαφρού τραγουδιού και πρωταγωνίστρια του μουσικού θεάτρου Ρένα Βλαχοπούλου είχε μια μικρή περιπέτεια με το υπ' αριθ. 89.086 ιδιόκτητο αυτοκίνητό της μάρκας "Πεζώ 403", το οποίο είχε χάσει από το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας και μόλις χθες το βράδυ ειδοποιήθηκε από την αστυνομία ότι το αυτοκίνητό της ανευρέθη εγκαταλελειμμένο στα νταμάρια της περιοχής Τσακός. Το αυτοκίνητο ευρέθη σχεδόν ανέπαφο, με μοναδική ζημιά το σπάσιμο του ενός μπροστινού τζαμιού και της καταναλώσεως μερικών γαλονιών βενζίνης που είχε το ρεζερβουάρ.
Τα Νέα, 23-2-1961

Η Ρένα Βλαχοπούλου στην πρώτη σκηνή της Βουλευτίνας (1966)
Φωτογραφία από το αρχείο του οργανισμού Καραγιάννης-Καρατζόπουλος

Τελικά μήνας... κλοπών ήταν ο Φλεβάρης για τη Ρένα, αφού, σας θυμίζω, επτά χρόνια αργότερα ήταν και πάλι Φλεβάρης όταν διέρρηξαν το διαμέρισμά της στην οδό Βελεστίνου δύο άντρες. Και στις δυο περιπτώσεις το τέλος ήταν αίσιον... Όσο για το Peugeut 403, o Rena Fan ξέρει ελάχιστα από αυτοκίνητα και δεν μπορεί να καταλάβει αν είναι το αυτοκίνητο που τη βλέπουμε να οδηγεί στην αρχή της ταινίας Η βουλευτίνα το 1966 (αν μπορεί ας μας διαφωτίσει κάποια/κάποιος). Ξέρει όμως ότι πριν από αυτό το αυτοκίνητο, η Ρένα Βλαχοπούλου οδηγούσε ένα μεγάλο αυτοκίνητο (convertible, αν τα λέω καλά...) που είχε φέρει από την Αμερική το 1951... 

Η Ρένα Βλαχοπούλου με το καινούριο της, εξ Αμερικής, αυτοκίνητο το 1951.
Φωτογραφία από το βιβλίο του Μάκη Δελαπόρτα
Βίβα Ρένα (εκδ. Άγκυρα, 2002)



Η παρούσα ανάρτηση, όπως και όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο ιστολόγιο αυτό, είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας. Είναι υποχρεωτική η ρητή αναφορά στο ιστολόγιο, όταν χρησιμοποιείται υλικό από τις αναρτήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: