Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Σαν σήμερα το 1969: Επιστροφή στη Φίνος Φιλμ

Στις 19 Ιουλίου 1969 οι αθηναϊκές εφημερίδες δημοσίευσαν την είδηση της επιστροφής της Ρένας Βλαχοπούλου στην εταιρία που την ανέδειξε κινηματογραφικά, τη Φίνος Φιλμ. Η εταιρία ανακοίνωσε την επιστροφή της πρωταγωνίστριας με δελτίο Τύπου που με μικρές τροποποιήσεις δημοσίευσαν το Βήμα, η Βραδυνή και το Έθνος.


Μετά δύο ετών διακοπή της συνεργασίας της με την "Φίνος Φιλμ", η Ρένα Βλαχοπούλου επανήλθε και πάλι στα στούντιο της οδού Χίου. Υπέγραψε αποκλειστικό μακροχρόνιο συμβόλαιο με τον παραγωγό κ. Φιλ. Φίνο. Εντός των ημερών, μαζί με το υπόλοιπο πρόγραμμα των ταινιών της περιόδου 1969-1970, θα ανακοινωθούν και οι ταινίες στις οποίες θα πρωταγωνιστήση η Ρένα Βλαχοπούλου.
Έθνος, 19-7-1969


Δεν γνωρίζω τους οικονομικούς όρους του συμβολαίου, αλλά σίγουρα θα ήταν δελεαστικοί για να πειστεί η Ρένα να επιστρέψει στην εταιρία. Πάντως, ήταν ευτύχημα για την υστεροφημία της η επίτευξη αυτής της συμφωνίας, αφού η τρίχρονη συνεργασία της με την εταιρία Καραγιάννης-Καρατζόπουλος μπορεί να είχε ως αποτέλεσμα αξιοπρεπείς ταινίες, σε καμία περίπτωση όμως αυτές δεν μπορούσαν να συγκριθούν με τις ταινίες της Φίνος Φιλμ. Και μπορεί έναν χρόνο νωρίτερα ο Φίνος να δήλωνε ότι η εταιρία δεν είναι υπέρ των αποκλειστικών συμβολαίων, φαίνεται όμως πως στο μεταξύ ζυγίστηκαν τα... υπέρ και τα κατά και αποφασίστηκε η αποκλειστική δέσμευση της Ρένας που αποτελούσε πλέον έναν σημαντικότατο πόλο έλξης των θεατών τόσο στο θέατρο όσο και στο σινεμά (παρά τη σχετικά μέτρια εισπρακτική κίνηση της Ζηλιάρας τη σεζόν 1968-69). Το νέο συμβόλαιο πρόσθεσε επτά ταινίες στη φιλμογραφία της Ρένας Βλαχοπούλου, τρεις του Γιάννη Δαλιανίδη και τέσσερις του Αλέκου Σακελλάριου (ο οποίος επίσης επέστρεψε στην εταιρία, καθώς φαίνεται, χάρη στη Ρένα), όλες star vehicles (άλλωστε είχε μάλλον δύσει η εποχή των ομαδικών μιούζικαλ) με κορυφαία όλων, κατά την ταπεινή γνώμη του Rena Fan, την Παριζιάνα, της οποίας το γύρισμα αναγγέλθηκε έναν μήνα μετά την είδηση της επιστροφής της Ρένας στη Φίνος Φιλμ... 



Η παρούσα ανάρτηση, όπως και όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο ιστολόγιο αυτό, είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας. Είναι υποχρεωτική η ρητή αναφορά στο ιστολόγιο, όταν χρησιμοποιείται υλικό από τις αναρτήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: