Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Σαν σήμερα το 1970: Περιοδεία στην Ευρώπη;

Στις 14 Ιουλίου 1970 διαβάζουμε στην εφημερίδα Τα Νέα:

Η ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΟΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;
Η πρωταγωνίστρια του μουσικού θεάτρου Ρένα Βλαχοπούλου ενδέχεται να επιχειρήση, επικεφαλής μεγάλου θιάσου, την προσεχή χειμερινή περίοδο, περιοδεία σε ευρωπαϊκά κέντρα, για την ψυχαγωγία εγκατεστημένων εκεί Ελλήνων. Όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη των προτάσεων που έχει η δημοφιλέστατη πρωταγωνίστρια από δυο θεατρικούς επιχειρηματίες.
Τα Νέα, 14-7-1970

Η περιοδεία αυτή, άγνωστο για ποιους λόγους, δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς η Ρένα συνέχισε τη συνεργασία της με τον Βασίλη Μπουρνέλλη και εμφανίστηκε στο Ακροπόλ τη χειμερινή σεζόν 1970-71 (με τα επεισοδιακά ανεβάσματα των επιθεωρήσεων Έρχονται δεν έρχονται και Λέγονται δεν λέγονται). Από όσο γνωρίζω, η Ρένα δεν περιόδευσε σε ευρωπαϊκές πόλεις στην καριέρα της (εκτός αν μου έχει διαφύγει κάτι), καθώς στις εκτός Ελλάδας περιοδείες της έπαιξε στην Αυστραλία το 1973 και στις ΗΠΑ το 1983 και το 1986...

Η Ρένα Βλαχοπούλου το καλοκαίρι του 1970
στα γυρίσματα της ταινίας
Μια Ελληνίδα στο χαρέμι.
Φωτογραφία από την ιστοσελίδα της Φίνος Φιλμ


Η παρούσα ανάρτηση, όπως και όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο ιστολόγιο αυτό, είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας. Είναι υποχρεωτική η ρητή αναφορά στο ιστολόγιο, όταν χρησιμοποιείται υλικό από τις αναρτήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: