Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Σαν σήμερα το 1959: Στο Λαϊκό Πανηγύρι της Χ.Ε.Ν.

Στις 13 Ιουλίου 1959 διαβάζουμε στην εφημερίδα Τα Νέα:

ΑΠΟΨΕ Η ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ Χ.Ε.Ν.
Στο μεγάλο "Λαϊκό Πανηγύρι" της Χ.Ε.Ν., που συνεχίζεται με επιτυχία στο Άλσος Κηφισιάς, εμφανίζονται κάθε βράδυ, στο ειδικά διαμορφωμένο θέατρο 2.200 θέσεων, τα δημοφιλέστερα αστέρια του ελληνικού τραγουδιού. Απόψε θα τραγουδήση η βεντέττα του ελαφρού μουσικού θεάτρου Ρένα Βλαχοπούλου.
Τα Νέα, 13-7-1959

"Ανωτέρω εικονίζεται η αισθητικώτατα διακοσμημένη
και φαντασμαγορικά φωτισμένη είσοδος του 'Πανηγυριού'
με τον μυκονιάτικο μύλο" έγραφε η λεζάντα της
Απογευματινής
στις 15 Ιουλίου 1959

Το "Λαϊκό Πανηγύρι" της Χ.Ε.Ν. (Χριστιανικής Ένωσης Νεανίδων) λειτουργούσε καθημερινά από τις 10.00 π.μ. ως τη 1.00 μ.μ. και από τις 5.30μμ ως τη 1.00πμ. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες παρουσιαζόταν "ένα ποικίλον καλλιτεχνικόν και ψυχαγωγικόν πρόγραμμα διαρκείας 5 και πλέον ωρών και "πρωτότυποι και χαριτωμένοι διαγωνισμοί επιδεξιότητος", ενώ καθημερινά γίνονταν και κληρώσεις δώρων. Δεν κατάφερα δυστυχώς να εντοπίσω κάποια φωτογραφία από την εμφάνιση της Ρένας Βλαχοπούλου στο πανηγύρι της Χ.Ε.Ν., βρήκα όμως μια φωτογραφία της άλλης Ρένας του μουσικού μας θέατρου, της Ρένας Ντορ, που δημοσιεύτηκε σε αρκετές εφημερίδες στις 9 Ιουλίου. Σύμφωνα με τη λεζάντα, η Ρένα Ντορ εμφανιζόταν κάθε βράδυ στο πανηγύρι της Χ.Ε.Ν. εκτελώντας σατιρικές παρλάτες του Κώστα Πρετεντέρη.
 
Έθνος, 9-7-1959

Η παρούσα ανάρτηση, όπως και όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο ιστολόγιο αυτό, είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας. Είναι υποχρεωτική η ρητή αναφορά στο ιστολόγιο, όταν χρησιμοποιείται υλικό από τις αναρτήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: