Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Σαν σήμερα το 1955: Συνέντευξη στην Αθλητική Ηχώ

Στις 24 Ιουλίου 1955 η εφημερίδα Αθλητική Ηχώ δημοσίευσε μια συνέντευξη της Ρένας Βλαχοπούλου στη στήλη "Το θέατρο και ο αθλητισμός", που φιλοξενούσε τις απόψεις γνωστών ονομάτων του θεάτρου και του τραγουδιού σχετικά με τον αθλητισμό.

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟΝ ΚΑΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ
Η ΕΚΛΕΚΤΗ ΜΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ
Συμπαθεί τον Παναθηναϊκόν επειδή... στέργιωσε στην Αθήνα.--Αν είχε την δύναμι θα έκλεινε όλα τα καφενεία για να μπορούν οι νέοι να ασχολούνται με τον αθλητισμό!--Νομίζει ότι και οι αθληταί στο άθλημά τους είναι καλλιτέχναι.

Όταν κανείς είναι φτασμένος πλέον, όταν δηλαδή έχει φθάσει στην κορυφή της καλλιτεχνικής πυραμίδος, νομίζουμε ότι δεν υπάρχει ανάγκη να προσθέσουμε εμείς τίποτε για να αυξήσουμε την αξία του.
Έτσι και με την εκλεκτή μας τραγουδίστρια Ρένα Βλαχοπούλου.
Η Ρένα Βλαχοπούλου έχει κατακτήσει τις καρδιές των Αθηναίων και γενικά όλων των Ελλήνων, και κατέχει ξεχωριστή θέσι στον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας μας.
Τι άλλο λοιπόν να γράψουμε για την κορυφαία μας τραγουδίστρια;
Ποιος μπορεί ποτέ να ξεχάσει την υπέροχη εκτέλεσι του "Ομόνοια Πλας" και τόσων άλλων τραγουδιών, που έχει λανσάρει η δημοφιλής καλλιτέχνις;
Με το λαμπρό αυτό λοιπόν αστέρι του Ελληνικού θεάτρου θα ασχοληθούν σήμερα οι στήλες "Θέατρο και Αθλητισμός" και θα δώσουν στους αναγνώστες μας την γνώμη της διαλεκτής τραγουδίστριάς μας γύρω από αυτά τα δύο θέματα. 
Η Ρένα Βλαχοπούλου, ως γνωστόν, εμφανίζεται κάθε βράδυ στο "Άλσος", μαζί με όλο το εκλεκτό συγκρότημα του Γιώργου Οικονομίδη, και καταχειροκροτείται σε παληές και νέες της επιτυχίες.
Εκεί λοιπόν σ' ένα διάλειμμα βρίσκουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε την μεγάλη μας τραγουδίστρια και, αφού της εξηγούμε τον σκοπό της επισκέψεώς μας, αρχίζουμε...
--Σας αρέσει ο αθλητισμός, κ. Βλαχοπούλου;
--Πολύ. Έχω μάλιστα προηγούμενα.
--Και ποιο σπορ σας αρέσει περισσότερο;
--Το κολύμπι και ο κλασικός αθλητισμός.
--Έχετε ασχοληθεί ποτέ με κανένα σπορ;
--Μόνο με τέννις.
--Από τους διαφόρους συλλόγους σας αρέσει κανείς ιδιαιτέρως;
--Μάλλον ο Παναθηναϊκός μια και στέργιωσα πλέον εδώ στην Αθήνα.
--Παρακολουθείτε συχνά αγώνας;
--Δεν παρακολουθώ, διότι βραχνιάζω από τις φωνές και έτσι κάνω κακό στον εαυτό μου.
--Από τους αθλητάς μας γενικώς ποιοι σας έχουν κάνει ιδιαίτερη εντύπωσι;
--Δεν γνωρίζω πρόσωπα, αλλά μου αρέσουν οι ευσυνείδητοι και τίμιοι αθληταί, που δοξάζουν την χώραν μας. Γενικά δε ευχαριστιέμαι πολύ να βλέπω την νεολαία μας στα διάφορα γυμναστήρια.
--Νομίζετε, κ. Βλαχοπούλου, ότι υπάρχει σχέσις μεταξύ θεάτρου και αθλητισμού;
--Βεβαίως υπάρχει. Και οι αθληταί μας στο άθλημά τους καλλιτέχναι είναι. Εξ άλλου, μια φίρμα ποδοσφαίρου αποτελεί το ίδιο πράγμα, από απόψεως θαυμαστών, με μια φίρμα του θεάτρου. Με την διαφορά όμως ότι οι αθληταί μας δεν ικανοποιούνται όπως θα έπρεπε, και ανάλογα με την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν. Έτσι λοιπόν αναγκάζονται να εργάζωνται, και δεν δύνανται να αφοσιωθούν εξ ολοκλήρου εις το άθλημα της ειδικότητός των.
--Τι νομίζετε ότι πρέπει να γίνη για να προοδεύση ο Ελληνικός αθλητισμός;
--Κατά κάποιο τρόπο πρέπει να συμβάλη το κράτος, αφού μάλιστα από εδώ έχει ξεκινήσει ο αθλητισμός. Πώς μπορεί να ευρίσκεται σε κατώτερο επίπεδο η χώρα από την οποία άνοιξαν οι πύλες του αθλητισμού; Πρέπει επίσης να γίνουν δωρεές πλουσίων ανθρώπων, αλλά προπάντων να υπάρξη ένας τίμιος άνθρωπος να διαχειρισθή όλα αυτά τα πράγματα. Θα βρεθή όμως;
--Έχετε ασχοληθή ποτέ με κανένα σπορ; [Σημείωση του Rena Fan: Ξανά! Ενδεχομένως προηγουμένως ο δημοσιογράφος να εννοούσε αν ασχολείται αυτόν τον καιρό με κάποιο σπορ και εκείνη έδωσε ως απάντηση το τένις...]
--Έπαιζα φουτ μπωλ στην Κέρκυρα, και αν έβαζαν γκολ οι άλλοι, τους έρριχνα πέτρες και στο τέλος με έπιαναν οι αντίπαλοι και με έσπαζαν στο ξύλο!!
--Θα θέλατε, κ. Βλαχοπούλου, να μας πήτε ποια είναι η ωραιοτέρα σας ανάμνησις από την καλλιτεχνική σας ζωή;
--Όλες οι στιγμές είναι ευτυχισμένες για μένα, γιατί ο κόσμος με αγάπησε από την πρώτη στιγμή, και με την αγάπη του αυτή κατώρθωσα να φθάσω σήμερα εκεί που ευρίσκομαι. Είμαι δε βεβαία ότι για λίγα χρόνια τουλάχιστον θα μπορέσω να κρατηθώ στο ύψος μου, αλλά πάντα με την βοήθεια και την αγάπη του κοινού. [Σημείωση του Rena Fan: Και μπόρεσε για τέσσερις δεκαετίες ακόμα...].
--Από τα τόσα τραγούδια που έχετε λανσάρει ποιο σας αρέσει περισσότερο;
--Σχεδόν όλα μου τα τραγούδια τα αγάπησα. Ιδιαιτέρως όμως το "Ομόνοια Πλας", που είναι ένα τραγούδι που θα μείνη.
--Έχετε καλλιτεχνικές φιλοδοξίες;
--Εδώ στην Ελλάδα δεν μπορεί να έχη κανείς μεγάλες φιλοδοξίες. Τι να ζητήση κανείς εδώ, να παίξη στο σινεμά ή στην τηλεόρασι ή να βρεθή ο μεγάλος μάνατζερ, που θα σου ανοίξη τους δρόμους της μεγάλης δόξας;
Εις το σημείο αυτό κλείνουμε την συνομιλία μας με την αγαπητή τραγουδίστριά μας και ενώ ετοιμάζεται να ανεβή στην σκηνή μας λέγει:
--Εάν είχα την δύναμι, θα έκλεινα όλα τα καφενεία! Έτσι όλοι οι νέοι θα ασχολούνται με τον αθλητισμό, που θα τους δώση διαύγεια πνεύματος και θα συμβάλη εις την άνοδον του πνευματικού επιπέδου του λαού μας.
ΝΤΙΝΟΣ ΒΕΝΤΙΚΟΣ
Αθλητική Ηχώ, 24-7-1955

"Και οι αθληταί μας εις το είδος τους είναι καλλιτέχναι", τονίζει χαρακτηριστικά
εις τον συντάκτην μας κ. Ντίνον Βεντίκον η δημοφιλής τραγουδίστριά μας Ρένα Βλαχοπούλου

Πολλές ευχαριστίες στον φίλο του blog Νίκο Ζάικο που εντόπισε τη συνέντευξη αυτή και μου την έστειλε!

Η παρούσα ανάρτηση, όπως και όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο ιστολόγιο αυτό, είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας. Είναι υποχρεωτική η ρητή αναφορά στο ιστολόγιο, όταν χρησιμοποιείται υλικό από τις αναρτήσεις του.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Baccarat – Online card game, Rules, Strategy, Rules, Pros
A Baccarat table uses a standard 바카라 52-card deck and is played 카지노 out on a board with 13 cards. The game is played with a 바카라 사이트 deck of 52