Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Σαν σήμερα το 1959: Στη Βραδιά του Ηθοποιού με καλεσμένο τον Georges Guétary

Στις 9 Ιουλίου 1959 η Ρένα Βλαχοπούλου συμμετείχε στη Βραδιά του Ηθοποιού, που δόθηκε στο κοσμικό κέντρο Αστέρια. Επίσημος καλεσμένος της βραδιάς ήταν ο διάσημος τραγουδιστής ελληνική καταγωγής Georges Guétary. Το πληρέστερο ρεπορτάζ για το πρόγραμμα της βραδιάς δημοσιεύτηκε την επόμενη μέρα στα Νέα.

Χθες το βράδυ στο κοσμικό κέντρο της Γλυφάδας "Αστέρια" εδόθη με επιτυχία η "Βραδυά του Ηθοποιού", υπέρ του Ταμείου Προνοίας του Σωματείου Ηθοποιών, στην οποία εμφανίσθηκε και ο διάσημος Έλληνας τραγουδιστής Ζωρζ Γκεταρύ.
Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της βραδυάς, εκτός από τον Ζωρζ Γκεταρύ, περιελαμβάνοντο και εμφανίσεις άλλων καλλιτεχνών. Το πρόγραμμα, τα κείμενα του οποίου έγραψε ο Γιώργος Γιαννακόπουλος, άρχισε με πρόλογο, που τον απέδωσαν η Αλέκα Κατσέλη και ο Δημήτρης Νικολαΐδης, και συνεχίσθηκε με χορευτικό των Βαρλάμου-Μαρίας ντε Πετρίλλιο, με τραγουδιστικό ποτ-πουρί από την Ρένα Βλαχοπούλου, με ένα νούμερο κοσμικού κουτσομπολιού από τους Λάμπρο Κωνσταντάρα και Ειρήνη Παππά, και με χιουμοριστικές "εντυπώσεις από τη Γερμανία" της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Τους καλλιτέχνας παρουσίαζε ο εκλεκτός ηθοποιός Δημήτρης Νικολαΐδης, όλα δε τα νούμερα κατεχειροκροτήθησαν.
Ιδιαιτέρως όμως εχειροκροτήθη ο Ζωρζ Γκεταρύ, ο οποίος μεταξύ άλλων ετραγούδησε με πολύ μπρίο το περίφημο τραγουδάκι "Λα βι πας κουά κ' αν φας" από την οπερέττα "Πασίφικο". Το ρεφραίν του τραγουδιού, που ελληνικά πήρε τον τίτλο "Η ζωή μας είναι λίγη", τραγουδούσε όλο το κοινόν της χθεσινής βραδυάς. 
Ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία εσημείωσε ο Ζωρζ Γκεταρύ στο ελληνικό δημοτικό τραγουδάκι "Νεραντζούλα φουντωτή" που η χαριτωμένη απόδοσίς του από τον διάσημο τραγουδιστή προεκάλεσε γενικό ενθουσιασμό.

Τα Νέα, 10-7-1959 


Από Τα Νέα, 10-7-1959

Στη βραδιά που συνεχίσθηκε με κέφι μέχρι τις πρωινές ώρες, παρέστησαν, όπως μας πληροφορεί το Έθνος, ο Υπουργός Εργασίας Δημητράτος, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Καλατζής, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Καρμίρης, ο πρόεδρος της Εργατικής Εστίας Πλάτων Μεταξάς, ο πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων Γιώργος Ασημακόπουλος, ο πρόεδρος του Ταμείου Συντάξεως Ηθοποιών Κυριακόπουλος, ο Πέλος Κατσέλης, η Βάσω Μανωλίδου με τον Θεόδωρο Κρίτα, η Σοφία Βέμπο με τον Μίμη Τραϊφόρο και άλλες και άλλοι... Στο τέλος της βραδιάς ο Βασίλης Μεσολογγίτης, πρόεδρος τότε του ΣΕΗ (με το ψηφοδέλτιό του είχε εκλεγεί άλλωστε και η Ρένα Βλαχοπούλου στο Δ.Σ. του ΣΕΗ) ευχαρίστησε θερμά τον Guétary για την προσφορά του και το ενδιαφέρον του για το ΣΕΗ.

Από την Αυγή, 11-7-1959


Η παρούσα ανάρτηση, όπως και όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο ιστολόγιο αυτό, είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας. Είναι υποχρεωτική η ρητή αναφορά στο ιστολόγιο, όταν χρησιμοποιείται υλικό από τις αναρτήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: