Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Σαν σήμερα το 1968: ταξίδι, δοκιμές και διαρρήκτες

Στις 15 Μαΐου 1968 διαβάζουμε στη στήλη "Θεατρικό σημειωματάριο" του Φάνη Κλεάνθη στη δεύτερη σελίδα της εφημερίδα Τα Νέα:

Εντός της εβδομάδος θα αρχίσουν οι δοκιμές για την επιθεώρηση του Γ. Γιαννακόπουλου-Κ. Νικολαΐδη που θα ανεβασθή στο Θέατρο του Εθνικού Κήπου, από τον θίασο Ρένας Βλαχοπούλου-Γιώργου Κωνσταντίνου. Οι δοκιμές θα προσλάβουν εντατικώτερο ρυθμό όταν επιστρέψη από το ταξίδι της στην Ιταλία-Γαλλία-Αγγλία η Βλαχοπούλου. Λέγεται ότι το θιασαρχικό σχήμα θα συμπληρωθή με την Μάρθα Καραγιάννη και ότι με τον θίασο θα συνεργασθούν, εκτός από τον Βαγγέλη Σειληνό, και άλλα διαλεχτά στελέχη του ελαφρού μουσικού θεάτρου.

Τα Νέα, 15-5-1968

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου και η Ρένα Βλαχοπούλου στη Ζηλιάρα
του Κώστα Καραγιάννη που γυρίστηκε εκείνη τη χρονιά.
Φωτογραφία από την ιστοσελίδα της εφημερίδας Τα Νέα


Ωστόσο, το όνομα της Ρένας Βλαχοπούλου υπήρχε και στην έκτη σελίδα της εφημερίδας:

Κατεδικάσθη ο διαρρήκτης της οικίας της Ζωής Λάσκαρη

Υπό του Πενταμελούς Εφετείου κατεδικάσθη εις φυλάκισιν δύο ετών ο Δ.Κ., ετών 32, οικοδόμος, διότι την πρώτην του παρελθόντος Φεβρουαρίου, αφού διέρρηξε την οικίαν της ηθοποιούς Ζωής Λάσκαρη, έκλεψε γουναρικά αξίας 3.500 δραχμών. Την επομένη νύκτα διά του ιδίου τρόπου εισήλθεν εις την οικίαν της ηθοποιού Ρένας Βλαχοπούλου μετά του Γ.Μ., ετών 38, αλλά κατά την έξοδόν των συνελήφθη ο Κ. και εδραπέτευσεν ο Μ. Ο καταδικασθείς ωμολόγησε και άλλας δύο κλοπάς τιμαλφών εξ οικιών των Αθηνών και κατά την απολογίαν του ισχυρίσθη ότι παρεσύρθη υπό του Μ., διά τον οποίον η δίκη εχωρίσθη επειδή δεν συνελήφθη ακόμη. 

Τα Νέα, 15-5-1968

Αν θέλετε να θυμηθείτε τι ακριβώς συνέβη στο σπίτι της Ρένας Βλαχοπούλου και του Γιώργου Λαφαζάνη εκείνο το βράδυ της 2ας Φεβρουαρίου 1968, μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό "Σαν σήμερα". Στα ρεπορτάζ εκείνων των ημερών είχε γραφτεί ότι είχαν συλληφθεί και οι δύο άντρες στο σπίτι της Ρένας, ενώ στο Έθνος της 15 Μαΐου 1968 αφήνεται να εννοηθεί ότι ο Γ.Μ. δραπέτευσε αργότερα...


Η παρούσα ανάρτηση, όπως και όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο ιστολόγιο αυτό, είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας. Είναι υποχρεωτική η ρητή αναφορά στο ιστολόγιο, όταν χρησιμοποιείται υλικό από τις αναρτήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: