Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Σαν σήμερα το 1996: Γενέθλια;

Στις 8 Μαΐου 1996 αρκετές αθηναϊκές εφημερίδες έγραψαν ότι την προηγούμενη μέρα η Ρένα Βλαχοπούλου γιόρτασε τα γενέθλιά της! Διαβάζουμε, για παράδειγμα, στη στήλη "Μέρα νύχτα" των Νέων:

"Και μια μπουκιά για τον παραγωγό.
Μάκης Δελαπόρτας προς Ρένα Βλαχοπούλου"
έγραφε η λεζάντα των
Νέων


Η ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΧΤΕΣ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ
"Έξτρα λαρτζ" σοκολάτα
Ένα ποτήρι σαμπάνια και μια μπουκιά "έξτρα λαρτζ" από τούρτα σοκολάτα. Τα τσουγκρίσματα, οι ευχές και οι μπουκιές για τη Ρένα Βλαχοπούλου που είχε γενέθλια και κάλεσε φίλους με την ευκαιρία. Όχι πως δεν μπορούσε η γυναίκα, αλλά έτσι χαριτωμένα ανέλαβε να την ταΐζει ο κ. Μάκης Δελαπόρτας, δισκογραφικός παραγωγός, που έχει ένα ενδιαφέρον παραπάνω, αφού η Ρένα του έχει υποσχεθεί συνεργασία και δίσκο με ολίγη τζαζ.
Τα Νέα, 8-5-1996

Το περίεργο είναι πως η 8η Μαΐου δεν ανήκει στις κατά καιρούς αναφερθείσες ημερομηνίες γέννησης της Ρένας Βλαχοπούλου: έχουν ακουστεί και γραφτεί η 1η και η 2α Ιανουαρίου, η 20η Φεβρουαρίου, η 28η Ιουλίου και η 11η Νοεμβρίου. Το πιο πιθανό θα ήταν ο εορτασμός να αφορούσε την ονομαστική της γιορτή (άλλωστε η τούρτα δεν φαίνεται να έχει κάποιο... κεράκι!).

Στάθης Ψάλτης, Μάκης Κωστίνης, Κώστας Βενετσάνος,
Μάκης Δελαπόρτας, Γιώργος Θεοδοσιάδης και Λίτσα Στάνλεϊ
εύχονται στη Ρένα Βλαχοπούλου.
Φωτογραφία απόν το περιοδικό
Οικογενειακός Θησαυρός

Τα πιο πολλά έντυπα επέμειναν πάντως πως η συνάντηση αφορούσε γενέθλια, μόνο η Απογευματινή έγραψε πως γιορτάστηκαν μαζί γιορτή και γενέθλια. Η Απογευματινή μάλιστα, αντίθετα από τα Νέα, έγραψε πως επρόκειτο για έκπληξη που σκάρωσαν οι συνεργάτες της στον δίσκο Η Ρένα τραγουδάει jazz και η φίλη της Λίτσα Στάνλεϊ, ενώ η ίδια αντέδρασε ως εξής: "Βρε άτιμοι, πού θυμηθήκατε τα γενέθλιά μου; Εγώ το μόνο που κατορθώνω, μια ζωή, ήταν να συγκρατώ ότι έπεφταν κάπου μέσα στο Μάιο..."

"Βίβα, Ρένα, και χρόνια πολλά"
εύχεται το
Κλικ τον Ιούλιο του 1996
δίνοντας ταυτόχρονα στη Ρένα 
και το Life Achievement Award...

Πιθανώς τις φωτογραφίες και την είδηση για τα γενέθλια να έστειλαν οι δημόσιες σχέσεις του club Blue Jean (πρώην Passa) που είχε αρχίσει να λειτουργεί δέκα μέρες πριν και χρειαζόταν να διαφημίσει τον χώρο και την... πελατεία του. Φωτογραφίες από το event, πάντα με αναφορά στον εορτασμό των γενεθλίων της Ρένας, συνέχισαν να δημοσιεύονται μέχρι τον Ιούλιο (που, όπως είπαμε, πιθανώς να έκρυβε μέσα του και την ημερομηνία των γενεθλίων της, αφού ένα από τα σενάρια που διακινούσε η ίδια κατά καιρούς ήταν ότι είχε γεννηθεί κάπου ανάμεσα στο τέλος Ιουλίου και στις αρχές Αυγούστου, αλλά η ακριβής ημερομηνία της ήταν άγνωστη γιατί... είχαν καεί τα χαρτιά της σε κάποιο βομβαρδισμό της Κέρκυρας!...)

Η Απογευματινή ανέφερε επίσης ότι παρών στη βραδιά ήταν και ο σύζυγός της Ρένας Γιώργος Λαφαζάνης, ενώ η Ρένα ήταν τόσο κεφάτη που ανέβηκε στην πίστα για να τραγουδήσει και να χορέψει... 



Η παρούσα ανάρτηση, όπως και όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο ιστολόγιο αυτό, είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας. Είναι υποχρεωτική η ρητή αναφορά στο ιστολόγιο, όταν χρησιμοποιείται υλικό από τις αναρτήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: