Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Σαν σήμερα το 1997: Για έναν καινούριο τηλεοπτικό θεσμό...

Στις 25 Μαΐου 1997 το περιοδικό TV-Έθνος, που κυκλοφορούσε τότε με την εφημερίδα Έθνος, παρουσίασε τις γνώμες ανθρώπων της show business και των ΜΜΕ για τα "Πρόσωπα", δηλαδή την πρωτοβουλία του περιοδικού να βραβεύσει τα σημαντικότερα πρόσωπα της τηλεόρασης σε μια εκδήλωση που φιλοδοξούσε να γίνει ένας καινούριος θεσμός. Ανάμεσα σ' εκείνες που μίλησαν στο περιοδικό ήταν η Ρένα Βλαχοπούλου και η Ελένη Μενεγάκη. Η συνύπαρξή τους αυτή στις σελίδες του TV-Έθνος δεν ήταν τυχαία. Οι δηλώσεις του καταγράφτηκαν τέσσερις μέρες νωρίτερα στην... αυλή του σπιτιού της Ελένης Μενεγάκη από όπου μεταδόθηκε εκείνη τη μέρα ο Πρωινός καφές του ΑΝΤ1, για να τιμηθεί η εορτάζουσα παρουσιάστριά του. Η Ρένα Βλαχοπούλου αποφάσισε να κάνει έκπληξη στη Μενεγάκη και να εμφανιστεί στην εκπομπή για να της ευχηθεί από κοντά χρόνια πολλά. Είχε προηγηθεί στις 31 Μαρτίου μια τρίωρη εκπομπή του Πρωινού καφέ που μεταδόθηκε από το σπίτι της Ρένας, για να προωθηθεί ο καινούριος της δίσκος Η Ρένα τραγουδάει jazz, στη διάρκεια της οποίας η πρωταγωνίστρια συμπάθησε ιδιαίτερα την Ελένη Μενεγάκη. Έτσι, αποφάσισε να της... ανταποδώσει την επίσκεψη ανήμερα της γιορτής της (είχε προηγηθεί άλλη μια επίσκεψη από τη Μενεγάκη στο θέατρο Μινώα, στην επίσημη παρουσίαση του νέου δίσκου στις 14 Απριλίου).

Η Μενεγάκη ήταν φυσικά ενθουσιασμένη με την τιμή που της έκανε η Ρένα, που όπως ξέρουμε καλά δεν πολυ-ήθελε να εμφανίζεται πλέον σε εκπομπές. Ένα χρόνο αργότερα μάλιστα, στις 31 Μαΐου 1998, σε ερώτηση του περιοδικού Τύπος ΤV της εφημερίδας Τύπος της Κυριακής ποιο είναι το αγαπημένο θέμα που παρουσίασε στην εκπομπή της η παρουσιάστρια απάντησε: "Η πιο γλυκιά συνέντευξη-εκπομπή που έκανα ήταν με τη Ρένα Βλαχοπούλου, που είναι ακριβώς η γυναίκα που βλέπουμε στις ταινίες. Αυτή την τρίωρη εκπομπή που κάναμε στο σπίτι της θα τη θυμάμαι για πάντα. Η κ. Βλαχοπούλου είναι η πιο αυθεντική από όλους όσους έχω γνωρίσει χωρίς να θέλω να μειώσω κανένα". Τελικά, εννιά μήνες αργότερα της πήρε άλλη μια συνέντευξη και πάλι στο σπίτι της (μια εκπομπή που, όπως αποδείχτηκε αργότερα, είχε μάλλον ξεχάσει!...).

Πηγή: TV Έθνος, 25-5-1997


Για να επιστρέψουμε όμως στα "Πρόσωπα", η Ρένα Βλαχοπούλου δήλωσε στο TV Έθνος: "Όλα είναι ωραία όταν γίνονται σωστά και όχι άρπα κόλλα. Δεν ξέρω τι όφελος θα έχουν τα βραβεία αυτά, αλλά είναι μια ωραία πρωτοβουλία", ενώ η Ελένη Μενεγάκη δήλωσε για τον νέο θεσμό: "Το βρίσκω θετικό αν είναι τίμιος και αμερόληπτος, που φαντάζομαι ότι θα ισχύει αυτό, αφού είστε μια μεγάλη εφημερίδα..."


Η παρούσα ανάρτηση, όπως και όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο ιστολόγιο αυτό, είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας. Είναι υποχρεωτική η ρητή αναφορά στο ιστολόγιο, όταν χρησιμοποιείται υλικό από τις αναρτήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: