Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Σαν σήμερα το 1990: Γιορτή, κρατητήριο και Γιουροβίζιον...

Στις 5 Μαΐου 1990 η Ρένα Βλαχοπούλου γιόρτασε τη γιορτή της στη Θεσσαλονίκη, όπου βρισκόταν από το Πάσχα εκείνης της χρονιάς για να παρουσιάσει, μαζί με τους Κώστα Βουτσά και Κώστα Καρρά και τις Μάρω Κοντού και Όλια Στεφανίδου,.την επιθεώρηση Τρελλάντα Λαμπάντα. Με τη γιορτή της Ρένας ασχολήθηκαν δύο τουλάχιστον αθηναϊκές εφημερίδες--μόνο που η μία χρησιμοποίησε έναν παραπλανητικό τίτλο...


Στη "στενή" γιόρτασε η Ρένα το όνομά της
της Ελένης Κατσαρού
Ξινή της βγήκε η ονομαστική γιορτή της Ρένας Βλαχοπούλου. Η δημοφιλής ηθοποιός πέρασε την Πέμπτη το βράδυ (γιόρταζε την ονομαστική της εορτή δύο μέρες μετά) στο κρατητήριο!
Ας δούμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Την Πέμπτη το βράδυ, μετά το τέλος της θεατρικής παράστασης "Τρελλάντα Λαμπάντα" που ήταν η τελευταία που έδωσε ο θίασος στη Θεσσαλονίκη [Σημείωση του Rena Fan: κι άλλη ανακρίβεια, οι παραστάσεις τερματίστηκαν την Κυριακή 6 Μαΐου] η Ρένα Βλαχοπούλου πήρε την παρέα της--ολο το θίασο--και πήγαμε σε κεντρικό πιάνο ρέστοραν. 
Απολαυστική η Ρένα, με το αστείρευτο χιούμορ της διασκέδασε τους φίλους της και όχι μόνο, αφού συμμετείχαν στο κέφι και όλοι όσοι βρισκόντουσαν στο ρέστοραν εκείνο το βράδυ.
Έτσι, λοιπόν, έφαγαν, ήπιαν, τραγούδησαν, φωτογραφήθηκαν και γενικά ανέβασαν το κέφι στο ζενίθ.
Όμως ο θόρυβος ανέβασε και την ένταση των... νεύρων και των κατοίκων της γύρω περιοχής.
Έτσι γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα εμφανίστηκε ένας αστυνομικός ο οποίος μετά από μερικές αιχμηρές κουβεντούλες που αντάλλαξε με την παρέα τους πήρε στο Α' αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων! (Εξακρίβωση των στοιχείων της Ρένας Βλαχοπούλου! Το φαντάζεστε;)
Η Ρένα και η παρέα της έμειναν εκεί μέχρι τις 7 το πρωί και στη συνέχεια τους άφησαν να φύγουν.
Ολόκληρο το βράδυ πάντως η Ρένα και ο θίασος το πέρασαν στην "στενή"!!!

Ελεύθερος Τύπος, 8-5-1990 

Το "πιάνο ρέστοραν" όπου συνέβησαν όλα αυτά ήταν ο Ηριδανός που ήταν το σαλονικιώτικο στέκι της Ρένας και το 1990 και το 1993 (όταν βρέθηκε ξανά στη Θεσσαλονίκη για παραστάσεις, όπως θα δούμε σε επόμενο "Σαν σήμερα"). Τέτοιο ήταν το δέσιμο που αισθανόταν ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Πέτρος Σαπανίδης, με την καλλιτεχνική συντροφιά, που πρότεινε στοκ επιχειρηματία του θιάσου Θάνο Μαρτίνο να γίνει κουμπάρος στον γάμο του με την Τασούλα Κυριαζίδου ενάμιση μήνα μετά. Και εκτός από τον Μαρτίνο επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη για τον γάμο και η Ρένα Βλαχοπούλου όπως μας ενημέρωσε η Μεσημβρινή.

Η Ρένα Βλαχοπούλου στον Ηριδανό
το βράδυ της γιορτής της, 5 Μαΐου 1990.
Πηγή φωτογραφίας:
Ελληνικός Βορράς

Η Μεσημβρινή και συγκεκριμένα η Κική Σεγδίτσα κάλυψαν το βράδυ της γιορτής της Ρένας που επέστρεψε στον Ηριδανό και γλέντησε με την ψυχή της, παρασέρνοντας στο κέφι και πολλές/πολλούς από τις/τους θαμώνες. Παρόντα και πάλι μέλη του θιάσου (η Μάρω Κοντού, ο Κώστας Βουτσάς, ο Κώστας Καρράς, ο Θάνος Μαρτίνος και η σύζυγός του Μπέμπα) αλλά και ο σύζυγος της Ρένας, ο Γιώργος Λαφαζάνης, που πέταξε από την Αθήνα για να της κάνει έκπληξη. 

Η Ρένα Βλαχοπούλου χορεύει με την ψυχή της στην πίστα του Ηριδανού
το βράδυ της γιορτής της, 5 Μαΐου 1990.
Πηγή φωτογραφίας:
Μεσημβρινή

Το ίδιο εκείνο βράδυ του Σαββάτου 5 Μαΐου η Ρένα είχε και μια αξιοπρόσεκτη τηλεοπτική... νίκη. Ήταν το βράδυ που διεξαγόταν ο 35ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Γιουροβίζιον, τον οποίο πρόβαλλε σε ζωντανή μετάδοση όπως πάντα η ΕΡΤ 1. Την ίδια ώρα όμως το Mega Channel πρόβαλλε την κωμωδία Η μανούλα, το μανούλι και ο παίδαρος με πρωταγωνίστρια τη Ρένα. Θες το ταπεραμέντο της Ρένας, θες το γεγονός ότι η ταινία προβαλλόταν πρώτη φορά στην τηλεόραση, θες το μειωμένο ενδιαφέρον του κοινού για την ελληνική συμμετοχή στον διαγωνισμό (μας είχε εκπροσωπήσει ο Χρήστος Κάλλοου με το "Χωρίς σκοπό"), θες ο ενθουσιασμός του κοινού για την ιδιωτική τηλεόραση και για ό,τι κι αν μετέδιδε εκείνη, η Μανούλα (έστω κι αν δεν πρόσφερε τίποτα στην καριέρα της Ρένας Βλαχοπούλου, όπως έγραψε ο Παναγιώτης Τιμογιαννάκης εκείνη τη μέρα στα Νέα) βρέθηκε στην κορυφή του πίνακα θεαματικοτήτων της εβδομάδας εκείνης, εκτοπίζοντας τη Γιουροβίζιον εκτός της πρώτης 20άδας! Βέβαια, η Γιουροβίζιον πήρε την εκδίκησή της την επόμενη χρονιά: στις 4 Μαΐου 1991 η Σοφία Βόσσου και ο Ανδρέας Μικρούτσικος με την "Άνοιξη" αναζωπύρωσαν το ενδιαφέρον του ελληνικού κοινού για τον διαγωνισμό τραγουδιού και σάρωσαν τις θεαματικότητες, ενώ η ταινία Ζητείται επειγόντως γαμπρός που πρόβαλλε την ίδια ώρα το Mega βρέθηκε εκτός 20άδας...



Η παρούσα ανάρτηση, όπως και όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο ιστολόγιο αυτό, είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας. Είναι υποχρεωτική η ρητή αναφορά στο ιστολόγιο, όταν χρησιμοποιείται υλικό από τις αναρτήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: