Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Σαν σήμερα το 1991: Περί διακοπών ο λόγος

Στις 26 Μαΐου 1991 η εφημερίδα Ελληνικός Βορράς αναδημοσίευσε μια δήλωση της Ρένας Βλαχοπούλου σχετικά με τις διακοπές των ηθοποιών. Η δήλωση είχε δημοσιευτεί αρχικά μια εβδομάδα νωρίτερα (19-5-1991) ως μέρος ενός ρεπορτάζ για τις διακοπές των αστεριών της show biz στην Απογευματινή της Κυριακής (συνηθιζόταν τότε οι εφημερίδες να αναδημοσιεύουν δηλώσεις γνωστών προσώπων της τέχνης και της πολιτικής σε στήλες όπως "Είπαν", "Ρήσεις" κτλ. Μόνο που οι υπεύθυνες/-οι της στήλης δεν ανέφεραν συνήθως την πηγή, οπότε ο δύστυχος Rena Fan έπρεπε να τους τηλεφωνεί για να τους ρωτήσει πού είχε πρωτοδημοσιευτεί η δήλωση, και πολύ συχνά έπαιρνε την απάντηση "Δεν είμαι σίγουρη/Δεν θυμάμαι καλά/Νομίζω πως ήταν..." και μετά, ελπίζοντας πως θυμούνταν καλά, έτρεχε στον τοπικό εφημεριδοπώλη και τον παρακαλούσε να δει αν υπάρχει ακόμα το τάδε φύλλο της τάδε εφημερίδας ή αν είχε επιστραφεί--ο οποίος δυσανασχετούσε λίγο στην αρχή, αλλά τελικά δεν του χαλούσε χατίρι και, ευτυχώς, τις πιο πολλές φορές το φύλλο βρισκόταν...). Η Ρένα λοιπόν δήλωσε για τις διακοπές της:
Ο χρόνος των καλλιτεχνών είναι πολύτιμος γιατί πρέπει ανά πάσα στιγμή να βρίσκονται κοντά στη δουλειά τους. Έτσι οι μέρες των διακοπών είναι μετρημένες και πολύ λίγες. Άμα έχω έστω και λίγο χρόνο πάω στην Κέρκυρα. Άλλωστε κι εδώ στη Βάρκιζα που μένω είναι τόσο ωραία, που είναι σαν να κάνω διακοπές.
Απογευματινή, 19-5-1991 και Ελληνικός Βορράς, 26-5-1991

Την ίδια μέρα η εφημερίδα Τύπος της Κυριακής γράφει:
Οριστικό είναι το "ΟΧΙ" της Ρένας Βλαχοπούλου για δουλειά το καλοκαίρι. Η Κερκυραία δεν αφήνει με τίποτα το νησί της.
Τύπος της Κυριακής, 26-5-1991

Και πραγματικά, πώς να της κάνει καρδιά να αφήσει το ονειρεμένο εκείνο σπίτι με τον τεράστιο κήπο και την υπέροχη θέα...

Η Ρένα Βλαχοπούλου στο σπίτι της στη Δασιά της Κέρκυρας
στα μέσα της δεκαετίας του '80.
Φωτογραφία από την εκπομπή
Mega με μία



Η παρούσα ανάρτηση, όπως και όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο ιστολόγιο αυτό, είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας. Είναι υποχρεωτική η ρητή αναφορά στο ιστολόγιο, όταν χρησιμοποιείται υλικό από τις αναρτήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: