Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Σαν σήμερα το 1990: Τη θαυμάζει, τη βλέπει, τη χαίρεται...

Στις 11 Μαΐου 1990, στη στήλη της Λένας Ζαννιδάκη "Κρυφά και φανερά" στην εφημερίδα Μεσημβρινή, δημοσιεύτηκε απόσπασμα από επιστολή ενός αναγνώστη που αφορούσε τη Ρένα Βλαχοπούλου ως απάντηση σε παλιότερο σχόλιο της δημοσιογράφου σχετικά με παλιές ελληνικές ταινίες που πρόβαλλαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, των οποίων η τεχνική βρισκόταν σε πολύ χαμηλό επίπεδο.

Την θαυμάζω, την βλέπω, την χαίρομαι
Να μη βάζουν--όπως πολύ σωστά γράψατε προ ημερών--εκείνες τις παλιές μισοβουβές και μισοφωτισμένες ταινίες της συμφοράς τα κανάλια πλην εκείνων της Ρένας Βλαχοπούλου", μου γράφει ο κ. Αντ. Λυκούδης. "Αυτή η γυναίκα με το κέφι της, τους αυτοσχεδιασμούς της, είναι πηγή χαράς για τον τηλεθεατή. Αντέχεις να τη βλέπεις ακόμα και σε ταλαιπωρημένη ταινία, γιατί αυτή η γυναίκα που έχει αναλώσει τη ζωή της στη σκηνή έχει μεράκι για τη δουλειά που κάνει. Δεν έχει προδώσει τον κόσμο με προχειρότητες και αντιμετωπίζει με συνέπεια και σεβασμό το κοινό".
Δεν έχω καμία αντίρρηση γι' αυτά, κ. Λυκούδη, κι εγώ την θαυμάζω, την βλέπω και την χαίρομαι.
Μεσημβρινή, 11-5-1990

"Η ανεπανάληπτη Ρένα Βλαχοπούλου
με το μπρίο και το ταλέντο της
δίνει ψυχή και στην πιο παλιά ταινία"
έγραφε η λεζάντα της
Μεσημβρινής


Βέβαια αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ρένα Βλαχοπούλου είχε την τύχη να μην παίξει σε παλιές μισοβουβές και μισοφωτισμένες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, καθώς συνεργάστηκε μόνο με μεγάλες εταιρίες που πρόσεχαν τον τεχνικό τομέα των παραγωγών τους, εμφανίστηκε όμως σε κάποιες βιντεοταινίες κακοφωτισμένες και με μέτριο ήχο που δυστυχώς χαρακτηρίζονταν από προχειρότητα. Ευτυχώς όμως οι δουλειές της αυτές δεν καταγράφτηκαν στη συνείδηση του μεγάλου κοινού...


Η παρούσα ανάρτηση, όπως και όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο ιστολόγιο αυτό, είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας. Είναι υποχρεωτική η ρητή αναφορά στο ιστολόγιο, όταν χρησιμοποιείται υλικό από τις αναρτήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: