Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Σαν σήμερα το 1990: Τα παιδιά της Ευτυχίας

Στις 29 Μαΐου 1990 η τηλεοπτική σελίδα της Απογευματινής δημοσίευσε μια είδηση για μια επικείμενη εμφάνιση της Ρένας Βλαχοπούλου σε τηλεοπτικό σίριαλ.

Η Ευτυχία αποκτά ξαφνικά τέσσερις κόρες
Η Ευτυχία Καρπερού είναι μια δυναμική γυναίκα που διευθύνει μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία. Πριν είκοσι χρόνια έχασε τον άνδρα της σε ναυάγιο και όλο αυτό το διάστημα δεν έφτιαξε την προσωπική της ζωή γιατί ήλπιζε στην επιστροφή του.
Τι θα προκύψει, όμως, όταν την Ευτυχία θα ενσαρκώσει η Ρένα Βλαχοπούλου στη σειρά "Τα παιδιά της Ευτυχίας" και όταν στην προκειμένη περίπτωση "τα παιδιά" δεν είναι άλλα από τις τέσσερις κόρες του αγνοούμενου άνδρα της, αποτέλεσμα των... μακροχρόνιων ταξιδιών του; Ασφαλώς μια οικογενειακή χιουμοριστική σειρά την σκηνοθεσία της οποίας θα αναλάβει ο Βαγγέλης Φουρνιστάκης από τα μέσα Ιουλίου, που θα αρχίσουν τα γυρίσματα (Σεϋχέλλες, Κέρκυρα, Αθήνα).
Η Ευτυχία Καρπερού, από την αποζημίωση που πήρε όταν χάθηκε ο καπετάνιος άνδρας της και το πλοίο τους, δημιούργησε μια μικρή αυτοκρατορία. Όμως στη ζωή παρέμεινε εντελώς μόνη μια και με τον καπετάν Αντώνη δεν είχαν αποκτήσει παιδιά. Υπήρχαν, όμως, τα παιδιά του Καρπερού και συγκεκριμένα οι τέσσερις κόρες του, που άκουγαν όλες στο όνομα της μάνας τους, "Αννιώ", με παραλλαγές από τις χώρες που προέρχονταν, όπως Ανέτ, Ανιούσκα, Άννα και Ανέτα.
Αυτές οι κοπέλες--για τις οποίες η Ευτυχία δεν ήξερε τίποτα--εμφανίζονται σταδιακά και ανατρέπουν το ρυθμό της ζωής της. Τόσα χρόνια χωρίς ταίρι, η Ευτυχία αποφασίζει να ενδώσει στο επίμονο φλερτ χρόνων του κ. Ευάγγελου αλλά ο Αντώνης Καρπερός διαλέγει εκείνη ακριβώς τη στιγμή να κάνει την εμφάνισή του...
Η σειρά που βρίσκεται στο στάδιο της προπαραγωγής, θα αποτελείται από 26 ημίωρα επεισόδια που προορίζονται για ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι.
Το σενάριό της είναι γραμμένο από τον Σταμάτη Φιλιππούλη.
Απογευματινή, 29-5-1990

Ο Κώστας Ρηγόπουλος και η Ρένα Βλαχοπούλου
στη μοναδική, τελικά, συνεργασία τους,
την ταινία
(Ρένα), να ευκαιρία του Κώστα Καραγιάννη 
που προβλήθηκε το 1980.
Από το αρχείο της εταιρίας Καραγιάννης-Καρατζόπουλος

Η Απογευματινή δεν ήταν το πρώτο έντυπο που έγραψε για τη σειρά. Η πρωτιά μάλλον ανήκει στον Οικογενειακό Θησαυρό που έγραψε στις 22 Μαΐου ότι η Ρένα Βλαχοπούλου θα πρωταγωνιστήσει στο σίριαλ Τα παιδιά της Ευτυχίας χωρίς όμως να δίνει άλλες λεπτομέρειες. Το παραπάνω κείμενο της Απογευματινής, που προφανώς βασίζεται σε δελτίο τύπου της εταιρίας παραγωγής του Αντώνη Μανιάτη (που είχε αναλάβει το γύρισμα της σειράς) αναδημοσιεύτηκε με ελάχιστες παραλλαγές σε αρκετά έντυπα. Κάποια στιγμή, τον Ιούνιο, γράφτηκε ότι η σειρά προοριζόταν για το Mega Channel και ότι ο συμπρωταγωνιστής της Ρένας θα ήταν ο Κώστας Ρηγόπουλος (δεν διευκρινιζόταν όμως αν θα έπαιζε τον ρόλο του Αντώνη Καρπερού ή του κ. Ευάγγελου). Ο ίδιος ο Ρηγόπουλος επιβεβαίωσε σε μια συνέντευξή του τον Αύγουστο ότι όντως συζητούσε για τη σειρά αυτή, ωστόσο από εκεί και πέρα δεν ακούστηκε τίποτα άλλο για Τα παιδιά της Ευτυχίας. Μόνο ο καλά πληροφορημένος Θησαυρός έγραψε στα μέσα του Σεπτέμβρη ότι η Ρένα εμφανίζεται διστακτική για το σίριαλ που της έχουν προτείνει. Τελικά, ενάμιση μήνα μετά μάθαμε ότι η Ρένα ξεκινούσε τα γυρίσματα του Μάμα Μία, παραγωγή του Μανιάτη και σε σκηνοθεσία Φουρνιστάκη. Τα κείμενα έγραφε ο Χάρης Ρώμας και η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται τον Γενάρη του 1991 με αρκετά καλά νούμερα θεαματικότητας, αλλά με αμφίβολη καλλιτεχνική επιτυχία...

Ο Σταμάτης Φιλιππούλης και η Ρένα Βλαχοπούλου
τον Φεβρουάριο του 1989
Πηγή φωτογραφίας:
Εικόνες

Άραγε το σενάριο του Σταμάτη Φιλιππούλη για Τα παιδιά της Ευτυχίας θα ήταν καλύτερο από του Ρώμα; Ο Φιλιππούλης, όπως έχουμε πει ξανά, είχε γράψει τα σενάρια δύο βιντεοταινιών της Ρένας και το ένα από αυτά, το Όρμα, Ρένα, στην αρένα το είχε σκηνοθετήσει και πάλι ο Φουρνιστάκης (που ήταν και εκείνη γυρισμένη στην Κέρκυρα)--και πάλι το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα ήταν μέτριο. Φυσικά δεν θα μάθουμε ποτέ ποια θα ήταν η τύχη της Ευτυχίας και των παιδιών της, αλλά νομίζω ότι η συνύπαρξη της Ρένας Βλαχοπούλου με τον φίλο της Κώστα Ρηγόπουλο, δέκα χρόνια μετά την ταινία τους Ρένα, να η ευκαιρία, θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον. Και βέβαια χάσαμε την ευκαιρία να δούμε τη Ρένα στις... Σεϋχέλλες...



Η παρούσα ανάρτηση, όπως και όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο ιστολόγιο αυτό, είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας. Είναι υποχρεωτική η ρητή αναφορά στο ιστολόγιο, όταν χρησιμοποιείται υλικό από τις αναρτήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: