Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Σαν σήμερα το 1978: Η Ρένα και η Έλσα

Στις 11 Απριλίου 1978 διαβάζουμε στο περιοδικό Φαντάζιο:

Η Ρένα και η Έλσα έγιναν φίλες!
Οι επαγγελματικές συνεργασίες συχνά προεκτείνονται και στις ιδιωτικές σχέσεις. Κλασικό το παράδειγμα της Ρένας Βλαχοπούλου και της Έλσας Ρίζου. Οι δυο γυναίκες, που συνεργάζονται από την αρχή του χειμώνα στο θέατρο "Ρεξ", όπου παρουσιάζεται η μουσική κωμωδία "Η Ρένα, ο κοντός και το σόι τους", έγιναν αχώριστες φίλες. Μετά από την παράσταση, αφού διασκεδάσουν τον κόσμο, συνηθίζουν να πηγαίνουν κάπου για να διασκεδάσουν και οι ίδιες. Σε μπουζουξίδικο λοιπόν, τις μικρές ώρες τις βρήκε ο φακός μας.
Φαντάζιο, 11-4-1978


Η Ρένα Βλαχοπούλου και η Έλσα Ρίζου γνωρίζονταν φυσικά από τα χρόνια του '50, όταν εμφανίζονταν και οι δύο στις επιθεωρήσεις του θεάτρου Ακροπόλ, μαζί φυσικά και με τον Νίκο Ρίζο, τον σύζυγο της Έλσας. Το ανδρόγυνο συμμετείχε επίσης στην πρώτη, επί ελληνικού εδάφους, κινηματογραφική ταινία της Ρένας, τις Πρωτευουσιάνικες περιπέτειες. Συνεργάστηκαν και πάλι στο θέατρο Ρεξ τη σεζόν 1981-82 στην επιθεώρηση Δεν θέλω ου!, ενώ οι δρόμοι τους συναντήθηκαν ξανά, αυτή τη φορά στα καμαρίνια και στο φουαγιέ του Ακροπόλ, όταν η Ρένα δούλεψε με τον Νίκο Ρίζο στην επιθεώρηση Για την Ελλάδα ρε γαμώτο...  



Η παρούσα ανάρτηση, όπως και όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο ιστολόγιο αυτό, είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας. Είναι υποχρεωτική η ρητή αναφορά στο ιστολόγιο, όταν χρησιμοποιείται υλικό από τις αναρτήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: