Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Σαν σήμερα το 1991: Οι απόφοιτοι του 8ου Γυμνασίου τιμούν τον Αλέκο Σακελλάριο

Στις 29 Απριλίου 1991 το περιοδικό 7 Μέρες TV δημοσίευσε φωτογραφίες από μια εκδήλωση που είχε διοργανώσει προς τιμήν του Αλέκου Σακελλάριου στο τέλος του Μαρτίου ο Σύλλογος Αποφοίτων του 8ου Γυμνασίου Αθηνών. Στην εκδήλωση έδωσε το "παρούσα" και η Ρένα Βλαχοπούλου.

Ο Αλέκος Σακελλάριος και η Τέτη Σχοινάκη
στην εκδήλωση που διοργάνωσε προς τιμήν
του συγγραφέα, στιχουργού και σκηνοθέτη
ο Σύλλογος Αποφοίτων του 8ου Γυμνασίου Αθηνών
Πηγή:
7 Μέρες TV, 20-4-1991

Ο Σακελλάριος, απόφοιτος κι εκείνος του 8ου Γυμνασίου, συνάντησε παλιούς συμμαθητές που δεν είχε δει για περισσότερο από μισό αιώνα, συζήτησε μαζί τους, αντάλλαξε αστεία και αναμνήσεις και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου του Λες και ήταν χθες που είχε κυκλοφορήσει, με την επιμέλεια της γυναίκας του Τίνας Σακελλάριου, έναν χρόνο νωρίτερα από τις εκδόσεις Σμυρνιωτάκη.

Ο Αλέκος Σακελλάριος υπογράφει αντίτυπα
του βιβλίου του
Λες και ήταν χθες
Όρθια, στο μέσον, η σύζυγός του Τίνα Σακελλάριου
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος, 1-4-1991

Εκεί, στην αίθουσα Τερψιχόρη του ξενοδοχείου Χίλτον, ήταν και ο παλιός του φίλος και συνεργάτης Γιάννης Σπάρτακος που φυσικά κάθησε στο πιάνο για να παίξει τις παλιές μεγάλες επιτυχίες του τιμώμενου συγγραφέα, στιχουργού και σκηνοθέτη. Τα τραγούδια ερμήνευσαν η Άντζελα Ζήλια και η Ρένα Βλαχοπούλου που είπε, από μικροφώνου, στον Σακελλάριο: "Σου εύχομαι να ζήσεις εκατό χρόνια!", για να της απαντήσει εκείνος: "Δεν θέλω υπερβολές!"

Ο Φρέντυ Γερμανός συγχαίρει τον Αλέκο Σακελλάριο,
ενώ ο Γιάννης Σπάρτακος περιμένει υπομονετικά τη σειρά του.
Πηγή φωτογραφίας:
Ελεύθερος Τύπος, 1-4-1991

Δυστυχώς επρόκειτο για μια από τις τελευταίες, αν όχι η τελευταία, δημόσια εμφάνιση του Αλέκου Σακελλάριου, καθώς, λίγους μήνες αργότερα, αρρώστησε και, έπειτα από σύντομη νοσηλεία, πέθανε στις 28 Αυγούστου 1991...

Ο Φρέντυ Γερμανός και η Ρένα Βλαχοπούλου
στην εκδήλωση που διοργάνωσε προς τιμήν
του Αλέκου Σακελλάριου
ο Σύλλογος Αποφοίτων του 8ου Γυμνασίου Αθηνών.
Ο Φρέντυ Γερμανός δήλωσε κάποτε ότι η ιδανική γυναίκα
για εκείνον πρέπει να έχει το χιούμορ της Ρένας Βλαχοπούλου,
ενώ θαύμαζε ιδιαίτερα και τη φωνή της...
Πηγή φωτογραφίας:
7 Μέρες TV, 20-4-1991
 


Η παρούσα ανάρτηση, όπως και όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο ιστολόγιο αυτό, είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας. Είναι υποχρεωτική η ρητή αναφορά στο ιστολόγιο, όταν χρησιμοποιείται υλικό από τις αναρτήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: