Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Σαν σήμερα το 1995: Η Γλυφάδα τιμά τη Ρένα Βλαχοπούλου

Στις 5 Απριλίου 1995 οι αθηναϊκές εφημερίδες δημοσίευσαν ρεπορτάζ από μια εκδήλωση που διοργανώθηκε προς τιμήν της Ρένας Βλαχοπούλου δύο μέρες νωρίτερα, στις 3 Απριλίου. Συγκεκριμένα, ο Όμιλος Inner Wheel της Γλυφάδας αποφάσισε να τιμήσει τη Ρένα Βλαχοπούλου για τη συνολική προσφορά της στο θέατρο, τον κινηματογράφο και το τραγούδι. Η εκδήλωση, ωστόσο, διοργανώθηκε όχι στη Γλυφάδα, αλλά στην Αθήνα, στο Club La Mamounia.

Η Μάρω Κοντού, ο Λάκης Λαζόπουλος και ο Γιάννης Δαλιανίδης
τιμούν με την παρουσία τους τη Ρένα Βλαχοπούλου
στην εκδήλωση του Ομίλου Inner Wheel Γλυφάδας

Φωτογραφία του Παναγιώτη Κ. Τριχιά

Έτσι, για άλλη μια φορά, συγκεντρώθηκαν φίλες/-οι και συναδέλφισσες/-οι της Ρένας για να πουν δυο καλά λόγια εκείνη και για να μοιραστούν τη χαρά της. Ήταν εκεί ο Γιάννης Δαλιανίδης, η Μάρω Κοντού, ο Γιώργος Κατσαρός, η Ζωζώ Σαπουντζάκη, ο Γιώργος Θεοδοσιάδης, ο Λάκης Λαζόπουλος, η Αλέξια. 

Απογευματινή, 5-4-1995

Ρένα Βλαχοπούλου και Γιώργος Λαφαζάνης
Πηγή:
Τηλέραμα, 22-4-1995

Ήταν βέβαια εκεί ακόμα ο σύζυγός της Γιώργος Λαφαζάνης και ο στενός φίλος και συνεργάτης της Μάκης Δελαπόρτας. Άλλωστε, δύο μήνες νωρίτερα είχαν ανακοινώσει οι δυο τους σε μια άλλη εκδήλωση, στον ίδιο χώρο, ότι ο Δελαπόρτας θα αναλάβει την παραγωγή ενός δίσκου με κομμάτια τζαζ που θα ερμηνεύει η Ρένα. 

Τα Νέα, 5-4-1995

Το παρούσα/παρών έδωσαν επίσης η Κάκια Αναλυτή και ο Κώστας Ρηγόπουλος, καλοί φίλοι της Ρένας με τους οποίους, όπως διηγήθηκε πρόσφατα η κόρη τους Ζωή Ρηγοπούλου στον Αντώνη Μποσκοΐτη, έπαιζε χαρτιά τις Πρωτοχρονιές, η Γιοβάννα, ο Τάκης Ζαχαράτος, η Πέγκυ Σταθακοπούλου, η Ελένη Φιλίνη, η Λίλα Καφαντάρη και άλλες, και άλλοι...

Ζωζώ Σαπουτζάκη και Αλέξια,
Πέγκυ Σταθακοπούλου και Λίλα Καφαντάρη,
Μάρω Κοντού, Ρένα Βλαχοπούλου και Λάκης Λαζόπουλος

Πηγή: TV Ζάπινγκ, 15-4-1995

Η Ρένα Βλαχοπούλου παραλαμβάνει την τιμητική πλακέτα
από την πρόεδρο του Ομίλου Inner Wheel Γλυφάδας Λένα Χριστοδούλου.
Φωτογραφία του Παναγιώτη Κ. Τριχιά
 

Λίγο πριν παραλάβει την τιμητική πλακέτα από τα χέρια της προέδρου του ομίλου Λένα Χριστοδούλου, η Ρένα είπε στον κόσμο που συγκεντρώθηκε στα Mamounia για να την τιμήσει: "Σήμερα είχα, δεν ξέρω γιατί, ένα τρακ. Συμβαίνουν αυτά, οι ηθοποιοί όταν μιλάνε σε ελεύθερο λόγο έχουνε λίγο τρακ... Φόρεσα τα γαλόνια μου (είπε δείχνοντας τα μανίκια του ταγιέρ της που θύμιζαν μανίκια στρατιωτικής στολής με σιρίτια, και ο κόσμος χειροκρότησε θερμά...). Αντιπροσωπεύουν τα χρόνια μου, τώρα θα μου πεις εσύ δεκαετίες, εικοσαετίες; Όχι! Είναι τα γαλόνια του θεάτρου!"

Η Ρένα Βλαχοπούλου τραγουδά "Έχω στενάχωρη καρδιά"
υπό το βλέμμα του Γιάννη Δαλιανίδη
στην ταινία του οποίου
Μερικοί το προτιμούν κρύο
το πρωτοτραγούδησε.
Στα μανίκια της... τα γαλόνια της!
Φωτογραφία του Παναγιώτη Κ. Τριχιά

Στη συνέχεια της βραδιάς η Ρένα τραγούδησε, με τη... βοήθεια του DJ, τη μεγάλη της επιτυχία "Έχω στενάχωρη καρδιά" αλλά και το "Έχω απόψε ραντεβού", ντουέτο με την Αλέξια φυσικά...

Η Ρένα Βλαχοπούλου και η Αλέξια τραγουδούν
"Έχω απόψε ραντεβού"
Φωτογραφία: Παναγιώτης Κ. Τριχιάς

Αν και τα φωτογραφικά τεκμήρια δείχνουν ότι βρισκόταν εκεί με την κάμερα του ΑΝΤ1 η Κική Σεγδίτσα, το σχετικό ρεπορτάζ της δεν το έχω, μέχρι σήμερα, παρακολουθήσει (ένα από τα λίγα ρεπορτάζ της για τη Ρένα Βλαχοπούλου που δεν έχω δει...). 

Η Κική Σεγδίτσα, όπως πάντα με το μικρόφωνο του ΑΝΤ1, 
η Μάρω Κοντού, η Ζωζώ Σαπουντζάκη
και η Ρένα Βλαχοπούλου με το κοκκινάδι που της άφηνε
πάντα 
στο μάγουλο η Ζωζώ Σαπουντζάκη.

Ωστόσο, ένα άλλο ρεπορτάζ προβλήθηκε στον τότε ΣΚΑΪ, στην εκπομπή της Νανάς Παλαιτσάκη Πυρ, γυνή και θάλασσα. Φιλοξενούμενος της συγκεκριμένης εκπομπής που προβλήθηκε στις 13 Απριλίου 1995 ήταν ο ραδιοφωνικός παραγωγός και τραγουδιστής Πέτρος Κωλέτης, καλός φίλος της Ρένας Βλαχοπούλου, που με αφορμή το συγκεκριμένο ρεπορτάζ θυμήθηκε σημαντικές στιγμές της καριέρας της Ρένας. 

7 Μέρες TV, 15-4-1995

Στο ρεπορτάζ αυτό μίλησε η Μάρω Κοντού που δήλωσε για άλλη μια φορά ότι έχει την τιμή να είναι καλή φίλη της Ρένας Βλαχοπούλου, ο Γιώργος Κατσαρός που τόνισε ότι έχει συνεργαστεί πολλές φορές με τη Ρένα, μια συνεργασία σημαντική όσο και η φιλία τους, και ο Λάκης Λαζόπουλος που είπε τα ακόλουθα: "Βλέπω τις ταινίες της όχι μόνο πάρα πολύ ευχάριστα, αλλά τις Έχω γραμμένες όλες, τις παρακολουθώ. Για μένα πέρα από το να διασκεδάζω είναι κι ένα μάθημα τρομακτικό..."

Χάι, 11-4-1995

Σε ένα από τα αποκόμματα που βρίσκονται στο αρχείο του Rena Fan--ο οποίος, δυστυχώς, λησμόνησε να σημειώσει την προέλευσή του--παρουσιάζεται ένας φανταστικός, υποτίθεται κωμικός, διάλογος ανάμεσα στη Ρένα και τον Λαζόπουλο, στον οποίο γίνεται αναφορά στη διαμάχη που είχε ο δημοφιλέστατος κωμικός με τον Κλήρο της πατρίδας του, της Λάρισας, επειδή, αν θυμάμαι καλά, ήθελε να γυρίσει σκηνές των Δέκα μικρών Μήτσων, και συγκεκριμένα τον γάμο της χήρας Μήτση σε κάποια εκκλησία της πόλης. Δεν ξέρω, φυσικά, αν όντως μίλησαν οι δυο τους για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά δεν αποκλείεται εκείνο το βράδυ να πρότεινε ο Λαζόπουλος στη Ρένα να συμμετάσχει στο τελευταίο, όπως πίστευε, επεισόδιο της σειράς του που προβλήθηκε δύο μήνες αργότερα...

Ήταν μια χαρούμενη βραδιά και η Ρένα ήταν, ακόμα τότε, κεφάτη και ζωηρή. Το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ έκλεινε με μια δήλωσή της σε κωμικό ύφος: "Θα ήθελα να γινότανε κάθε μέρα αυτό, αλλά είναι λίγο δύσκολο!... 


Η παρούσα ανάρτηση, όπως και όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο ιστολόγιο αυτό, είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας. Είναι υποχρεωτική η ρητή αναφορά στο ιστολόγιο, όταν χρησιμοποιείται υλικό από τις αναρτήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: