Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Σαν σήμερα το 1946: Πανηγυρική έναρξη της ανοιξιάτικης σεζόν στο Φρόλιξ

Στις 6 Απριλίου 1946 το κοσμικό κέντρο Φρόλιξ (Frolic's, πρώην καμπαρέ Φέμινα στη Βουκουρεστίου) διαφημίζει στις αθηναϊκές εφημερίδες την "πανηγυρική έναρξη της ανοιξιάτικης σεζόν" με εμφάνιση της Βασίλισσας της Τζαζ Ρένας Βλαχοπούλου σε "υπερμοντέρνο ρεπερτόριο". 


Εκτός από τη Ρένα διαβάζουμε ότι εμφανίζεται το χορευτικό ζευγάρι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ-ΑΝΤΖΕΛ (δεν ξέρω πού τονίζεται το όνομα αυτού του... χριστιανού!...) καθώς και πέντε ακόμα νέα νούμερα, που δεν γνωρίζουμε ποια είναι. Εκείνο που γνωρίζουμε είναι ότι η Ρένα εμφανιζόταν στο Φρόλιξ με πολύ υψηλή αμοιβή από τον Νοέμβριο, αλλά δεν έμεινε για πολύ ακόμα στο κέντρο αυτό, αφού σε λιγότερο από ένα μήνα αναχωρούσε με τον Γιάννη Σπάρτακο για την Κωνσταντινούπολη (και αφού είχε πρώτα προκαλέσει αναστάτωση στον επιχειρηματία της Όασης--αλλά αυτά θα τα πούμε κάποια άλλη στιγμή...).

Η Ρένα Βλαχοπούλου τον Μάρτιο του 1945
Φωτογραφία από την εφημερίδα

Καλλιτέχνης, 4-3-1945
(από τη βιβλιοθήκη του ΕΛΙΑ/ΜΙΕΤ)



Η παρούσα ανάρτηση, όπως και όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο ιστολόγιο αυτό, είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας. Είναι υποχρεωτική η ρητή αναφορά στο ιστολόγιο, όταν χρησιμοποιείται υλικό από τις αναρτήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: