Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Σαν σήμερα το 1970: Μάταλα-Μάταλα στο Θέατρο Εθνικού Κήπου;

Στις 3 Απριλίου 1970, ο Φάνης Κλεάνθης δημοσιεύει την ακόλουθη είδηση στήλη του "Θεατρικό σημειωματάριο" των Νέων:

ΕΝΑ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ ΜΕ ΧΙΠΠΗΔΕΣ
"Μάταλα-Μάταλα"
Οι Χίππηδες και η ζωή τους στα Μάταλα της Κρήτης θα είναι το θέμα του μιούζικαλ που θα παρουσιασθή το καλοκαίρι στο θέατρο του Εθνικού Κήπου και που θα έχη τον τίτλο "Μάταλα, Μάταλα!..." Συγγραφείς του οι Γιώργος Γιαννακόπουλος, Κώστας Νικολαΐδης και Ηλίας Λυμπερόπουλος, οι ίδιοι που έδωσαν το "Νάτανε το 21", την επιθεώρηση που σημειώνει πρωτοφανή επιτυχία στο "Ακροπόλ" (Σημείωση του Rena Fan: διαβάστε περισσότερα εδώ).
Κι επειδή θέλουν να έχη το έργο τους γνησιότητα κι αυθεντικότητα, οι τρεις συγγραφείς αποφάσισαν να κατεβούν στην Κρήτη και να ζήσουν από κοντά τη ζωή των "παιδιών των λουλουδιών" που θα θέλουν να ιδρύσουν έναν καινούριο κόσμο που να ζη με το έμβλημα "κάνουμε έρωτα και όχι πόλεμο". Θα κατεβούν λοιπόν κι οι τρεις στην Κρήτη και θα μείνουν αρκετές ημέρες εκεί--περισσότερες ο Νικολαΐδης κι ο Λυμπερόπουλος και λιγότερες ο Γιαννακόπουλος, ο οποίος μάλιστα εδήλωσε ότι "δεν θα φορέση αλυσίδες και τέτοια μασκαραλίκια", αλλά θα παρακολουθήση σαν "αμερόληπτος παρατηρητής" το συνέδριο των Ματάλων και τις άλλες εκδηλώσεις.
Το μιούζικαλ "Μάταλα, Μάταλα!..." θα παρουσιασθή από μεγάλο συγκρότημα, επικεφαλής του οποίου θα είναι η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Σταύρος Παράβας, η Νινή Τζάνετ και άλλα αστέρια του μουσικού θεάτρου.
Τα Νέα, 3-4-1970

Τελικά το μιούζικαλ αυτό μπήκε στο... ντουλάπι με τα "μη πραγματοποιηθέντα" της Ρένας. Ο Βασίλης Μπουρνέλλης, οι συγγραφείς και ο θίασος προτίμησαν την πιο ασφαλή λύση της επιθεώρησης και ανέβασαν το περίφημο Έρχονται, δεν έρχονται που γνώρισε θριαμβευτική επιτυχία και προκάλεσε επεισόδια με τη λογοκρισία όταν συνεχίστηκε τη χειμερινή σεζόν στο Ακροπόλ, όπως έχουμε ήδη πει... Όσο για τη Ρένα, πήγε στα Μάταλα για να γυρίσει σκηνές της ταινίας του Αλέκου Σακελλάριου Η θεία μου η χίπισσα που υπήρξε μια από τις πιο μεγάλες κινηματογραφικές της επιτυχίες...

Η Ρένα Βλαχοπούλου σε φωτογράφιση
για τη διαφημιστική προώθηση
της ταινίας
Η θεία μου η χίπισσα
του Αλέκου Σακελλάριου και της Φίνος Φιλμ
Φωτογραφία από εξώφυλλο του περιοδικού

Οικογενειακός Θησαυρός


 
Η παρούσα ανάρτηση, όπως και όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο ιστολόγιο αυτό, είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας. Είναι υποχρεωτική η ρητή αναφορά στο ιστολόγιο, όταν χρησιμοποιείται υλικό από τις αναρτήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: