Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Σαν σήμερα το 1954: Το καλοκαίρι στο θέατρο Βέμπο...

Στις 9 Απριλίου 1954 η εφημερίδα Τα Νέα δημοσίευσε μια πολύ ενδιαφέρουσα θεατρική είδηση:

Η κ. ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΣ ΤΗΣ ΒΕΜΠΟ
Η πρωταγωνίστρια του μουσικού θεάτρου κ. Ρένα Βλαχοπούλου υπέγραψε χθες συμβόλαιον συνεργασίας διά την θερινήν περίοδον εις το θέατρον "Βέμπο". Δέον να σημειωθή ότι η κ. Βλαχοπούλου εκτός από τα τραγούδια που θα εκτελέση εις το ανωτέρω θέατρον, θα εμφανισθή και εις διάφορα σκετς.
Τα Νέα, 9-4-1954



Φαίνεται λοιπόν πως το... έγκλημα ήταν προμελετημένο! Αναφέρομαι στην πρώτη επίσημη εμφάνιση της Ρένας Βλαχοπούλου ως ηθοποιού στην επιθεώρηση Σουσουράδα, το καλοκαίρι του '54, η οποία φαίνεται πως δεν ήταν και τόσο μια απόφαση της τελευταίας στιγμής ή μια απόφαση που πάρθηκε στην πρόβα, όπως αφηνόταν να εννοηθεί σε διάφορες αφηγήσεις της Ρένας ή του συγγραφέα Μίμη Τραϊφόρου, αλλά ήταν κάτι που συζητήθηκε εξαρχής, όταν η Ρένα συμφώνησε να εμφανιστεί εκείνο το καλοκαίρι στο θέατρο Βέμπο. Ενδεχομένως αυτό που αποφασίστηκε αργότερα να ήταν το νούμερο στο οποίο θα εμφανιζόταν και ενδεχομένως το συγκεκριμένο νούμερο, το "Κάνε μου τέτοια", να της δημιούργησε το τεράστιο άγχος που την έκανε, στην πρεμιέρα, να κλαίει και να μη θέλει να βγει στη σκηνή. Τελικά όμως βγήκε και όλα άλλαξαν στη ζωή της. Τα έχουμε ήδη πει αυτά και, φυσικά, θα τα ξαναπούμε...

Η Ρένα Βλαχοπούλου και ο Νίκος Σταυρίδης
στο νούμερο "Κάνε μου τέτοια"
της επιθεώρησης
Σουσουράδα
στο θέατρο Βέμπο, το καλοκαίρι του 1954
Φωτογραφία από την παρτιτούρα του τραγουδιού
"Κάνε μου τέτοια"


Η παρούσα ανάρτηση, όπως και όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο ιστολόγιο αυτό, είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας. Είναι υποχρεωτική η ρητή αναφορά στο ιστολόγιο, όταν χρησιμοποιείται υλικό από τις αναρτήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: