Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Σαν σήμερα το 1985: Ταινία για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης;

Στις 19 Απριλίου 1985 διαβάζουμε στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος:
Δύο ταινίες θα γυρίσει το καλοκαίρι ο Πάνος Μιχαλόπουλος. Μία με τον Σωτήρη Μουστάκα και μία με τη Ρένα Βλαχοπούλου. Με την τελευταία μάλιστα στοχεύουν στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
Ελεύθερος Τύπος, 19-4-1985

Η Ρένα Βλαχοπούλου και ο Πάνος Μιχαλόπουλος είχαν ήδη συνυπάρξει στην ταινία του Κώστα Καραγιάννη Η μανούλα, το μανούλι και ο παίδαρος που προβλήθηκε τη σεζόν 1982-83, καθώς και στην επιθεώρηση Μας πρήξανε τα ούμπαλα που παίχτηκε στο Δελφινάριο το καλοκαίρι του 1983. Αν και συναντήθηκαν ξανά θεατρικά το 1992 (στην επιθεώρηση Για την Ελλάδα ρε γαμώτο), η δεύτερη κινηματογραφική τους συνάντηση τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Το καλοκαίρι του '85 ο Μιχαλόπουλος όντως συμπρωταγωνίστησε με τον Σωτήρη Μουστάκα στην ταινία Ο ροζ γάτος, ενώ η Ρένα Βλαχοπούλου γύρισε το Ρένα, τα ρέστα σου με τον Αλέκο Σακελλάριο. Όσο για τη φιλόδοξη προοπτική να παιχτεί μια ταινία της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, ήταν η τρίτη φορά που ναυαγούσε ένα τέτοιο σχέδιο--οι δύο προηγούμενες φορές ήταν το 1966 και το 1967 με τις ταινίες Η βουλευτίνα και Βίβα Ρένα αντίστοιχα...

Ο Πάνος Μιχαλόπουλος και η Ρένα Βλαχοπούλου
στην αφίσα της μοναδικής κινηματογραφικής ταινίας
που γύρισαν μαζί το 1982:

Η μανούλα, το μανούλι και ο παίδαρος
του οργανισμού Καραγιάννης-Καρατζόπουλος




Η παρούσα ανάρτηση, όπως και όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο ιστολόγιο αυτό, είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας. Είναι υποχρεωτική η ρητή αναφορά στο ιστολόγιο, όταν χρησιμοποιείται υλικό από τις αναρτήσεις του.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: