Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Σαν σήμερα το 1967: "Όλα αλλάζουν" μα η "Προξενήτρα" μένει...

Στις 7 Απριλίου 1967 το πλακιώτικο κέντρο του Μοστρού διαλαλεί, μέσω των διαφημιστικών καταχωρίσεων, πως αν και "όλα αλλάζουν", η σύνθεση της καλλιτεχνικής συντροφιάς που παρουσιάζει την επιθεώρηση πίστας Η προξενήτρα παραμένει η ίδια, όπως και η χαρούμενη διάθεσή της, το κέφι της και η προθυμία της να διασκεδάσει το κοινό... 


Προφανώς η φράση "όλα αλλάζουν" αναφέρεται στις πολιτικές εξελίξεις της περιόδου εκείνης. Στην ίδια σελίδα των Νέων διαβάζουμε:


Βέβαια, κανείς μάλλον δεν θα φανταζόταν πόσο θα άλλαζε η πολιτική κατάσταση και η ζωή γενικότερα στην Ελλάδα σε δύο εβδομάδες ακριβώς, με το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου...

Μια από τις φωτογραφίες που ενθουσιάζουν τον Rena Fan:
η μαρκίζα του Μοστρού τη σεζόν 1966-67.
Στιγμιότυπο από την ταινία του Κλέαρχου Κονιτσιώτη 

Η Αθήνα μετά τα μεσάνυχτα

Η επιθεώρηση πίστας Η προξενήτρα παιζόταν από τα μέσα του Γενάρη. Την ημέρα της πρεμιέρας της, οι διαφημίσεις παρουσίαζαν το... προσωπικό μήνυμα της Ρένας Βλαχοπούλου προς το κοινό:

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΠΑΝΤΡΟΛΟΓΗΜΑΤΑ. ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΕΓΓΑΜΟΣ, ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΣΑΣ ΧΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΞΑΝΑΠΑΝΤΡΕΥΩ. ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ!! ΩΡΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10-2 ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ. ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΑΜΟΥ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 225337 ΚΑΙ 221-567.

ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ 



Έχουμε και μια φωτογραφία από εκείνη τη σεζόν, με τα τρία πρώτα γυναικεία ονόματα του σχήματος, τη Ρένα Βλαχοπούλου, τη Χρυσούλα Ζώκα και τη Μαρινέλλα, λίγο καιρό μετά τον χωρισμό της από τον Στέλιο Καζαντζίδη και λίγο πριν κάνει τη δικιά της μεγάλη προσωπική επιτυχία στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας. Στο σχήμα του Μοστρού εμφανιζόταν φυσικά και ο Μανώλης Καστρινός, ενώ μαέστρος ήταν ο Γιώργος Κατσαρός. 

Μαρινέλλα-Βλαχοπούλου-Ζώκα στην πίστα του Μοστρού
τη σεζόν 1966-67.
Φωτογραφία από το βιβλίο του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη

Άρχισαν τα όργανα (εκδ. Άμμος, 2003)



Η παρούσα ανάρτηση, όπως και όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο ιστολόγιο αυτό, είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας. Είναι υποχρεωτική η ρητή αναφορά στο ιστολόγιο, όταν χρησιμοποιείται υλικό από τις αναρτήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: