Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Σαν σήμερα το 1989: Ένας κήπος στο μπαλκόνι της

Την 1η Μαρτίου 1989 στην εφημερίδα Μεσημβρινή, στη στήλη "Παρασκήνια" της Κικής Σεγδίτσα, διαβάζουμε σχετικά με την αγάπη της Ρένας για τα λουλούδια:

Έναν κήπο στο μπαλκόνι
Το νέφος μας πνίγει, η ανάσα κόβεται, οι επιστήμονες το χαρακτηρίζουν καρκινογόνο και οι Αθηναίοι επαναπαύονται. 
Απόδειξη το ότι [στην] πορεία που έγινε γι' αυτό οι διαμαρτυρόμενοι ήταν μερικές εκατοντάδες! 
Κάποιοι καλλιτέχνες κρούουν λοιπόν τον κώδωνα του κινδύνου. Η Ρένα Βλαχοπούλου, η Μαίρη Χρονοπούλου, ο Θ. Μαρτίνος, η Μαίρη Βιδάλη, ο Τέλης Ζώτος προτείνουν να δημιουργήσουμε στα μπαλκόνια μας κήπους.
Όχι πως θα γλιτώσουμε, αλλά θα νιώσουμε καλύτερα ψυχολογικά. Η πρώτη έκανε το δικό της κήπο στο σπίτι της. Περιποιείται μόνη της τα φυτά της. Αυτά έγιναν αιτία μάλιστα να πάθει κρυολόγημα βαρυτάτης μορφής πριν από ενάμιση μήνα, γιατί βγήκε στη βεράντα να ποτίσει με 2 βαθμούς θερμοκρασία.
Μεσημβρινή, 1-3-1989

Το κρυολόγημα αυτό μάλιστα ήταν τόσο βαρύ που ανάγκασε τη Ρένα να μείνει εκτός των παραστάσεων του θεάτρου Καλουτά--θριάμβευε τη σεζόν εκείνη στην επιθεώρηση του Γιώργου Κωνσταντίνου Οι τελευταίοι ΠΑΣΟΚράτορες--για ένα σαββατοκύριακο, όταν έφτασε ο κόμπος στο χτένι, αφού στην αρχή το αψήφησε και επέμεινε να παίζει...

Η Ρένα Βλαχοπούλου περιποιείται τα λουλούδια της
στον κήπο του σπιτιού της στη Δασιά της Κέρκυρας
Φωτογραφία από την ταινία
Όρμα Ρένα στην αρένα
που γυρίστηκε το καλοκαίρι του 1988
από την Ανδρομέδα Φιλμ




Η παρούσα ανάρτηση, όπως και όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο ιστολόγιο αυτό, είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας. Είναι υποχρεωτική η ρητή αναφορά στο ιστολόγιο, όταν χρησιμοποιείται υλικό από τις αναρτήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: