Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Σαν σήμερα το 1968: Μια αμαζόνα στα Δειλινά

Στις 5 Μαρτίου 1968 η στήλη "Λίγο πριν ξημερώσει" του Ανδρέα Κουβελογιάννη στο Έθνος δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ από την κίνηση των νυχτερινών κέντρων το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς. Ανάμεσα σε άλλα διαβάζουμε:

Στα "ΔΕΙΛΙΝΑ", ντυμένη αμαζόνα, η Ρένα Βλαχοπούλου "έδερνε" με το μαστίγιό της τον σύζυγό της κ. Λαφαζάνη.
Έθνος, 5-3-1968

Δυο μέρες μετά ο Γιάννης Φερμάνογλου μας ενημέρωσε ότι αυτό συνέβη την Κυριακή, και συμπλήρωσε:
Να αντέγραψε, άραγε, το κόλπο από το φιλμ "Ανταύγειες σε χρυσά μάτια" όπου η Ελίζαμπεθ Ταίηλορ μαστιγώνει από αντιζηλία στο πρόσωπα τον άνδρα της (Μάρλον Μπράντο), λέγουν οι κακές γλώσσες;
Βραδυνή, 7-3-1968

Έθνος, 27-2-1968

Δεν ξέρω αν οι κακές γλώσσες, που επικαλείται ο Φερμάνογλου, ήθελαν να τονίσουν τη διαφορά ηλικίας των δύο συζύγων που πιθανώς αποτελούσε την αιτία της ζήλιας της Ρένας (η ίδια παραδεχόταν άλλωστε ότι ήταν ζηλιάρα...), πάντως σίγουρα η Ρένα δεν θα μπορούσε να έχει δει την ταινία αφού ξεκίνησε να προβάλλεται στις αθηναϊκές αίθουσες την επομένη του... μαστιγώματος (4 Μαρτίου 1968).

Τα Νέα, 2-3-1968

Πάντως η Ρένα φαίνεται πως πήγαινε πολύ συχνά στα Δειλινά, για να ακούσει την αγαπημένη της Βίκυ Μοσχολιού αλλά και τον Σταμάτη Κόκοτα, αφού ήταν εκεί ως αμαζόνα και έξι μέρες νωρίτερα, τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου (αργία, άλλωστε, για τα θέατρα), οπότε και τραβήχτηκε η παραπάνω φωτογραφία... Είχε κάθε λόγο να θέλει να διασκεδάζει, αφού παρά τις κακές γλώσσες, ήταν μια ευτυχισμένη νιόπαντρη γυναίκα που, συν τοις άλλοις, είχε πρόσφατα συλλάβει και τους διαρρήκτες που επιχείρησαν να κλέψουν τα κοσμήματά της...



Η παρούσα ανάρτηση, όπως και όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο ιστολόγιο αυτό, είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας. Είναι υποχρεωτική η ρητή αναφορά στο ιστολόγιο, όταν χρησιμοποιείται υλικό από τις αναρτήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: