Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Σαν σήμερα το 1991: Η Ρένα, η Λωξάντρα και οι λιχουδιές

Στις 26 Μαρτίου 1991 διαβάζουμε στην κοσμική στήλη "Αθηναϊκά και μη" της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος:

Η Ρένα, η Λωξάντρα και οι... λιχουδιές

Και ποιος δεν θυμάται την τηλεοπτική επιτυχία "Λωξάντρα" της δεκαετίας του '70.

Η Λωξάντρα, λοιπόν, έγινε ένα παραδοσιακό... γαστριμαργικό στέκι στο Ελληνικό, που συγκεντρώνει την εκλεκτική Αθήνα των γεύσεων.

Στη φωτογραφία η δημοφιλέστατη Ρένα Βλαχοπούλου με το σύζυγό της Γιώργο Λαφαζάνη έχουν επιπέσει στις λιχουδιές της Λωξάντρας.

Ελεύθερος Τύπος, 26-3-1991

Βέβαια και με την άλλη τη... Λωξάντρα είχε σχέση η Ρένα! Εννοώ φυσικά την Μπέτυ Βαλάση, την εκλεκτή ηθοποιό, η οποία υποδύθηκε την ηρωίδα της Μαρίας Ιορδανίδου στο περίφημο σίριαλ της ΕΡΤ και με την οποία η Ρένα συνεργάστηκε τη σεζόν 1979-80 στο θέατρο Κοτοπούλη-Ρεξ (στη Λυσιστράτη '79 και το Φα 'τους πριν μας φάνε) και από τότε τις συνέδεε μια βαθιά φιλία. Συνεργάστηκαν ξανά μόνο στο σινεμά, στην ταινία Ρένα, τα ρέστα σου του Αλέκου Σακελλάριου, αλλά βρίσκονταν κάθε τόσο, μέχρι το τέλος της ζωής της Ρένας, και πάντα περνούσαν καλά. Σε μια κοινή τους έξοδο, στις αρχές του 1985, τις συνέλαβε ο φακός του περιοδικού Βεντέτα:

Βεντέτα, 6-2-1985

Ένα άλλο στοιχείο που συνδέει τη Ρένα με τη Λωξάντρα, ως ρόλο πια, είναι η πληροφορία ότι οι συντελεστές του σίριαλ είχαν σκεφτεί να της προτείνουν να ενσαρκώσει εκείνη τη θρυλική Κωνσταντινουπολίτισσα. Είναι μια πληροφορία όμως που δεν έχω ακόμα εξακριβώσει...



Η παρούσα ανάρτηση, όπως και όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο ιστολόγιο αυτό, είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας. Είναι υποχρεωτική η ρητή αναφορά στο ιστολόγιο, όταν χρησιμοποιείται υλικό από τις αναρτήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: