Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Σαν σήμερα το 1994: Η Τσικνοπέμπτη μιας χαρτοπαίκτρας

Στις 3 Μαρτίου 1994 έπεσε η Τσικνοπέμπτη εκείνης της χρονιάς και η Ρένα Βλαχοπούλου αποφάσισε να το γιορτάσει μετά το τέλος της Χαρτοπαίχτρας, που έπαιζε εκείνη τη σεζόν στο θέατρο Μπροντγουέι, με συμπρωταγωνίστριες/-στές της και φίλες/-ους της. Το γλέντι στήθηκε στην Αυτοκίνηση, στο Μαρούσι...

Η Ρένα τραγουδά
για τις/τους θαμώνες
της Αυτοκίνησης...

Από τον θίασο της Χαρτοπαίχτρας ήταν εκεί ο Μάκης Δελαπόρτας και η Βερόνικα Αργιέντζη (που υποδύονταν τα παιδιά της Αλέκας στην παράσταση--και δεν ήταν φυσικά η πρώτη φορά που η Ρένα διασκέδαζε μαζί τους εκείνη τη σεζόν). Το "παρούσα" έδωσαν ακόμα η Αλέξια, με την οποία λίγους μήνες νωρίτερα η Ρένα τραγούδησε την παλιά της επιτυχία "Έχω απόψε ραντεβού", για τον δίσκο Η Αλέξια τραγουδάει τα κλασικά και η φίλη της Ρένας Λίτσα Στάνλεϊ. Ήταν ακόμα εκεί η Μαριάννα Τουμασάτου και ο Παύλος Ευαγγελόπουλος, φίλοι του Μάκη Δελαπόρτα (εμφανίζονταν εκείνη τη σεζόν στο θέατρο Καλουτά, στην κωμωδία Και μαζί και μόνος με τον Βασίλη Τσιβιλίκα και τη μεγάλη Άννα Καλουτά).

Μαριάννα Τουμασάτου, Αλέξια, Παύλος Ευαγγελόπουλος,
Βερόνικα Αργιέντζη και Μάκης Δελαπόρτας
Πηγή φωτογραφίας:
Απογευματινή, 5-3-1994

Ξεχωριστά αξίζει να αναφερθούμε στη Ζωζώ Σαπουντζάκη. Η στενή φίλη της Ρένας εμφανιζόταν εκείνη τη σεζόν στο ίδιο κτίριο με τη Ρένα, στο θέατρο Σούπερ Σταρ (νυν θέατρο Κάτια Δανδουλάκη), στην επιθεώρηση Δώσε τούρτα στον λαό (μια παράσταση που δεν είχε δυστυχώς την αναμενόμενη εμπορική επιτυχία παρά την παρουσία στον θίασο δημοφιλών ηθοποιών όπως ο Ντίνος Ηλιόπουλος και ο Νίκος Ρίζος). Λίγες μέρες νωρίτερα η Ζωζώ Σαπουντζάκη είχε χάσει τον σύζυγό της Ανδρέα Πολίτη και πλήρωνε κι εκείνη το δικό της μερίδιο από τον φόρο του "Ρίντι παλιάτσο" τραγουδώντας κάθε βράδυ "Έχω μεγάλη ζήτηση"... Η Ρένα έκρινε πως θα έκανε καλό στη φίλη της να ακολουθήσει την παρέα στο αποκριάτικο γλέντι. Η Ζωζώ δίσταζε και της είπε "Τι θα πει ο κόσμος;" κι η Ρένα την καθησύχασε λέγοντας: "Όταν είσαι μαζί μου, δεν θα φοβάσαι τίποτα!". Η Ζωζώ πήγε, διασκέδασε, τραγούδησε και χόρεψε--και φυσικά υπήρξαν "κακές γλώσσες" που φρόντισαν να τη χαρακτηρίσουν "εύθυμη χήρα", αλλά η Ρένα της είπε να μην τη νοιάζει τίποτα--και η Σαπουντζάκη δεν ξέχασε ποτέ πόσο της στάθηκε η Ρένα Βλαχοπούλου σε εκείνες τις δύσκολες μέρες.

Η Ρένα Βλαχοπούλου αγκαλιάζει στοργικά
τη Ζωζώ Σαπουντζάκη...
(Από την
Απογευματινή, 5-3-1994)

Τελευταίος κατέφτασε στο κλαμπ ο Γιώργος Λαφαζάνης, κομψός και ευδιάθετος, όπως πάντα. Η δημοσιογράφος Ρούλα Χάμου είχε ρωτήσει λίγο νωρίτερα τις δύο αρτίστες, για λογαριασμό του Πρωινού καφέ του ΑΝΤ-1, ποιος θα ήθελαν να τις συνοδέψει σε μια βραδιά καρναβαλιού. "Εγώ θα' θελα τον Ντε Νίρο!" απάντησε αμέσως η Ζωζώ. "Κοίταξε εγώ δεν μπορώ να πω, γιατί δεν θα με δεχτεί κανείς!", είπε η Ρένα και παρενέβη η Ζωζώ: "Τον Γιώργο τον Λαφαζάνη θα 'θελε, στο λέω εγώ. Αυτό είναι σίγουρο!" "Ας περιοριστώ στον άντρα μου!" επιβεβαίωσε η Ρένα. 

...και ο Γιώργος Λαφαζάνης αγκαλιάζει στοργικά
τη Ρένα Βλαχοπούλου που καμαρώνει στο πλευρό του.
Από την εκπομπή του ΑΝΤ1
Πρωινός καφές

Και, όταν η Ρούλα Χάμου τον ρώτησε κι εκείνον πώς νιώθει που συνοδεύει σε μια τρελή βραδιά χορού μια από τις πιο δημοφιλείς γυναίκες στην Ελλάδα, της απάντησε: "Χαίρομαι ιδιαίτερα που την έχω γυναίκα μου!", ενώ η Ρένα πόζαρε δίπλα του με καμάρι δείχνοντας στους φωτογράφους τη βέρα της... (μπορείτε να δείτε τα σχετικά στιγμιότυπο στο πρώτο μέρος του βίντεο που ακολουθεί).


Η Ρένα ανέβηκε στην πίστα και τραγούδησε (με τη βοήθεια του DJ σαφώς!) το "Έχω απόψε ραντεβού" των Γιώργου Μουζάκη-Γιώργου Οικονομίδη, παρέα με την Αλέξια φυσικά, το "Έχω στενάχωρη καρδιά" των Μίμη Πλέσσα-Γιάννη Δαλιανίδη αλλά και την "Αρτίστα" των Γιώργου Θεοδοσιάδη-Λάκη Μιχαηλίδη και, όπως πάντα, καταχειροκροτήθηκε. Και φυσικά χόρεψε με την ψυχή της, περιστοιχισμένη από τα αγαπημένα της πρόσωπα...


Ο Rena Fan σας εύχεται Καλή Τσικνοπέμπτη! Και του χρόνου να τσικνίσουμε εκτός σπιτιού, περιστοιχισμένες/-νοι από τα αγαπημένα μας πρόσωπα!



Η παρούσα ανάρτηση, όπως και όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο ιστολόγιο αυτό, είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας. Είναι υποχρεωτική η ρητή αναφορά στο ιστολόγιο, όταν χρησιμοποιείται υλικό από τις αναρτήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: