Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Σαν σήμερα το 1993: Η υπογραφή του τελευταίου θεατρικού συμβολαίου

Στις 6 Δεκεμβρίου 1993 το ένθετο "Κεντρί" της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος δημοσίευσε ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο από την υπογραφή του συμβολαίου ανάμεσα στη Ρένα Βλαχοπούλου και τον θεατρικό επιχειρηματία Βασίλη Πλατάκη για τη θεατρική Χαρτοπαίχτρα της σεζόν 1993-94.

Η Ρένα Βλαχοπούλου υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Βασίλη Πλατάκη
Από την εφημερίδα
Ελεύθερος Τύπος, 6-12-1993

Έχει ξεχωριστή σημασία αυτή η φωτογραφία, καθώς πρόκειται για το τελευταίο θεατρικό συμβόλαιο που υπέγραψε η Ρένα Βλαχοπούλου, αφού, όπως αποδείχτηκε, η Χαρτοπαίχτρα ήταν η τελευταία θεατρική παράσταση στην οποία πρωταγωνίστησε. Η επανεμφάνισή της στην πρόζα αλλά και γενικά η απόφασή της να παίξει στο θέατρο τη σεζόν 1993-94 (αφού στην αρχή της σεζόν είχε αποφασίσει να μείνει μακριά από τη σκηνή) προβλήθηκε ιδιαίτερα από αρκετές εφημερίδες της εποχής εκείνης (η είδηση πρωτοδημοσιεύτηκε στις 3 Δεκεμβρίου).

ΒΙΒΑ ΡΕΝΑ: Η ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟ "ΝΑΙ"ΤΕΛΙΚΑ  ΣΤΟ ΣΑΝΙΔΙ
γράφει ο
Ελεύθερος Τύπος στις 4-12-1993
"Η Ρένα ποντάρει σε 1000 χαρτοπαίχτρες" γράφει η
Απογευματινή στις 3-12-1993

Βέβαια το να καταφέρει να παίξει το έργο 1000 φορές ήταν μια μάλλον υπερβολικά αισιόδοξη σκέψη, αλλά με κάποιες... αλχημείες τον Μάρτιο η Ρένα τιμήθηκε από την κόρη του Δημήτρη Ψαθά με το μετάλλιο Δημήτρη Ψαθά για τις 1000 παραστάσεις του έργου... Αυτά όμως θα τα δούμε την άνοιξη...

Ρενοφανατικές λεπτομέρειες: 1) στο στενόχωρο γραφείο του Βασίλη Πλατάκη στο θέατρο Μπροντγουέι, η Ρένα Βλαχοπούλου ως αριστερόχειρας υπογράφει φυσικά το συμβόλαιο με το αριστερό της χέρι, ενώ φοράει την περούκα που καθιέρωσε εκείνη τη χρονιά για να μην αναγκάζεται να πηγαίνει κάθε μέρα στο κομμωτήριο... 2) στο απόκομμα της Απογευματινής η σέξι πόζα από τη δεξίωση του γάμου της Έλντας Πανοπούλου στον οποίο η Ρένα ήταν κουμπάρα (τροφή για άλλο δεκεμβριανό "Σαν σήμερα"...)

Δεν υπάρχουν σχόλια: