Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Σαν σήμερα το 1971: Στο Γουέμπλεϊ...

Στις 2 Ιουνίου 1971 η Ρένα Βλαχοπούλου ταξίδεψε με charter πτήση στην Αγγλία για να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άγιαξ...


Αρκετά ελληνικά celebrities βρέθηκαν, από ό,τι διαβάζω, στο Γουέμπλεϊ εκείνη τη μέρα. Η Βίκυ Μοσχολιού (ο σύζυγός της Μ. Δομάζος ήταν μέλος της ομάδας) με τους συνεργάτες της Γιώργο Ζαμπέτα και Σταμάτη Κόκοτα. 

Σαν... ριμέικ της ταινίας Η θεία μου η χίπισσα
που γύρισαν έναν χρόνο πριν
η Ρένα Βλαχοπούλου και ο Ανδρέας Μπάρκουλης.
Και εκεί βρίσκονταν μέσα σε μια καμπίνα αεροπλάνου...
 

Με διαφορετική πτήση ταξίδεψαν η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Ανδρέας Μπάρκουλης και ο Γιώργος Κατσαρός.

Κι ο πιλότος όμως μοιάζει με τον Ανδρέα Μπάρκουλη...
Η Ρένα πίνει, υποθέτω, το ουισκάκι της 
και καπνίζει με τη θρυλική της πίπα Ronson
(ναι, τότε στα αεροπλάνα επιτρεπόταν το κάπνισμα...)

Τον Ιούνιο του 2002, σε συνέντευξή του στο Mega, ο Κατσαρός ανέφερε ότι η Ρένα ήταν Ολυμπιακός αλλά θέλησε να υποστηρίξει την ομάδα του Παναθηναϊκού--άλλωστε για κάποια, σύντομη, περίοδο της ζωής της ήταν παντρεμένη με έναν παράγοντα της ομάδας, τον Γιάννη Κωστόπουλο (όπως βέβαια, λίγο νωρίτερα, ήταν παντρεμένη και με έναν ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, τον Κώστα Βασιλείου).

Η Ρένα Βλαχοπούλου στο Γουέμπλεϊ με οπαδούς του Παναθηναϊκού
Φωτογραφία από την ιστοσελίδα του
Facebook 
Ιστορικές Στιγμές του Παναθηναϊκού
 

Ωστόσο, όπως θυμόταν ο Κατσαρός, η Ρένα δεν άντεξε να παρακολουθήσει τον αγώνα ως το τέλος. Όταν έγινε φανερό ότι ο Παναθηναϊκός θα ηττηθεί (αν δεν κάνω λάθος σχετικά νωρίς στον αγώνα, αλλά μη με ρωτάτε λεπτομέρειες...) είπε στον Κατσαρό "Δεν αντέχω, βγαίνω έξω"! Ο Κατσαρός τη βρήκε μετά το τέλος του παιχνιδιού να καπνίζει αρειμανίως (τι παράξενο!...)



Βέβαια, παρά την ήττα της ελληνικής ομάδας η Ρένα τελικά ξαναβρήκε το κέφι της, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες από κάποιο δείπνο στο οποίο παραβρέθηκαν όσες και όσοι ταξίδεψαν στην Αγγλία για να στηρίξουν τον Παναθηναϊκό....



Η παρούσα ανάρτηση, όπως και όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο ιστολόγιο αυτό, είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας. Είναι υποχρεωτική η ρητή αναφορά στο ιστολόγιο, όταν χρησιμοποιείται υλικό από τις αναρτήσεις του.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: