Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Σαν σήμερα το 1946: Σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην Κωνσταντινούπολη...

Στις 27 Ιουνίου 1946 η εφημερίδα Αθλητική Ηχώ δημοσίευσε μια... απρόσμενη φωτογραφία της Ρένας Βλαχοπούλου με τρεις Έλληνες ποδοσφαιριστές στην Κωνσταντινούπολη.

"Σαν γύφτικα σκεπάρνια... καμαρώνουν οι Νικολόπουλος (αριστερά),
Μάντζαρης και Μακρής, την στιγμή που πρόκειται στην Πόλι
να αποθανατισθούν με την Ρένα Βλαχοπούλου,
την πλέον ένθερμο υποστηρικτή της Αθηναϊκής ομάδος
στην Κωνσταντινούπολη" έλεγε η λεζάντα της φωτογραφίας...
Πηγή:
Αθλητική Ηχώ, 27-6-1946


Η Ρένα βρισκόταν τότε στην Πόλη στο πλαίσιο της περιοδείας που είχε ξεκινήσει ενάμιση μήνα πριν με τον παρτενέρ της Γιάννη Σπάρτακο. Το καλλιτεχνικό ζευγάρι πραγματοποιούσε τα βράδια θριαμβευτικές εμφανίσεις, όπως έχουμε ήδη δει, αλλά φαίνεται πως τη μέρα η Ρένα πήγαινε και στο γήπεδο (και έχουμε επίσης μιλήσει και για τις σχέσεις της Ρένας με το ποδόσφαιρο αλλά και τους ποδοσφαιριστές...)! Η φωτογραφία τραβήχτηκε, υποθέτω, στο πλαίσιο κάποιου αγώνα του Αστέρος Αθηνών με τουρκική ομάδα--το συγκεκριμένο φύλλο της εφημερίδας ασχολείται με τον αγώνα μεταξύ ΠΑΟΚ και Αστέρος στη Θεσσαλονίκη, στον οποίο κέρδισε ο ΠΑΟΚ, και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο Αστήρ πραγματοποίησε πρόσφατα ωραίες εμφανίσεις στην Κωνσταντινούπολη. Δεν έχω δυστυχώς τον χρόνο (και, ομολογώ, ούτε το ενδιαφέρον) να αναζητήσω περισσότερες πληροφορίες για αυτές τις εμφανίσεις της ομάδας. Ας μας διαφωτίσουν οι φίλαθλες και οι φίλαθλοι!

Ευχαριστώ τον φίλο του blog Νίκο Ζάικο που μου έστειλε το συγκεκριμένο δημοσίευμα!


Η παρούσα ανάρτηση, όπως και όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο ιστολόγιο αυτό, είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας. Είναι υποχρεωτική η ρητή αναφορά στο ιστολόγιο, όταν χρησιμοποιείται υλικό από τις αναρτήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: