Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Σαν σήμερα το 1961: Στο Άλσος και στο Τροκαντερό

Στις 11 Ιουνίου 1961, ημέρα Κυριακή, συναντάμε την παρακάτω διαφήμιση στη δεύτερη σελίδα της Καθημερινής:


Το Άλσος, φημισμένο αναψυκτήριο-βαριετέ της εποχής στο Πεδίον του Άρεως, ήταν συνήθως το βασίλειο του κονφερανσιέ Γιώργου Οικονομίδη, η οικογένεια του οποίου είχε αναλάβει και την οικονομική διαχείριση του χώρου. Ωστόσο, φαίνεται πως εκείνο το διάστημα ο Οικονομίδης είχε επιλέξει να εμφανίζεται στο γειτονικό αναψυκτήριο Green Park και τον ρόλο του κονφερανσιέ στο Άλσος ανέλαβε ο Ίκαρος. Πριν ξεκινήσει η Ρένα τις εμφανίσεις της εκεί, βλέπουμε στις διαφημίσεις ότι επικεφαλής του προγράμματος ήταν ο Τώνης Μαρούδας:



Δεν είμαι σίγουρος αν Μαρούδας και Βλαχοπούλου συνυπήρξαν στο Άλσος για κάποιο διάστημα, πάντως στις αρχές Ιουλίου εντοπίζουμε μια ακόμα διαφήμιση του αναψυκτήριου με την πλήρη σύνθεση του συγκροτήματος, από την οποία απουσιάζει ο Μαρούδας.


Σταθερά όμως παραμένουν στο πρόγραμμα ο Γιάννης Φλερύ και η Λίντα Άλμα, η Καίτη Ντένις, ο Χάρρυ Κλυνν (παιδί του Οικονομίδη, βέβαια) και η ορχήστρα του Κώστα Πρέντα. Έχουν επίσης προστεθεί στο πρόγραμμα ο Φρειδερίκος και δυο ακροβατικές ατραξιόν, ο Carny's και οι Julia and Partener's. 

Φωτογραφία από το εξώφυλλο του LP
Ρένα Βλαχοπούλου-Τα ελαφρά του '60

Πάντως την ίδια εκείνη περίοδο η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Τώνης Μαρούδας και ο Ίκαρος συναντιούνταν στην πίστα του κέντρου Τροκαντερό, από το οποίο κάποια στιγμή πέρασε και ο Γιώργος Οικονομίδης, ενώ Βλαχοπούλου και Μαρούδας ξαναβρέθηκαν μαζί στο Άλσος στο τέλος του καλοκαιριού, όπως έχουμε δει, για να τιμήσουν τον μαέστρο Κώστα Πρέντα, μαζί με άλλα μεγάλα ονόματα του ελαφρού τραγουδιού... Προφανώς τα πράγματα στο αναψυκτήρια εκείνη την εποχή ήταν πολύ ρευστά... Στο Τροκαντερό πάντως η Ρένα συνυπήρξε, όπως βλέπουμε, και με την ανερχόμενη τότε Γιοβάννα, τραγουδίστρια που η ίδια θαύμαζε πολύ...





Η παρούσα ανάρτηση, όπως και όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο ιστολόγιο αυτό, είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας. Είναι υποχρεωτική η ρητή αναφορά στο ιστολόγιο, όταν χρησιμοποιείται υλικό από τις αναρτήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: