Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Σαν σήμερα το 1958: Στο Ριάλτο με τον Luis Mariano

Στις 30 Ιουνίου 1958 δόθηκε στο θέατρο Ριάλτο μια έκτακτη παράσταση με βασικό τραγουδιστή τον Luis Mariano, τον Ισπανό τενόρο που βρισκόταν εκείνες τις μέρες στην Αθήνα. Στην παράσταση συμμετείχαν, ως... support υποθέτω, η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Γιάννης Φλερύ με τη Λίντα Άλμα, ο Κώστας Χατζηχρήστος και μερικά ακόμα μέλη του θιάσου του Ριάλτο που παρουσίαζε εκείνο το καλοκαίρι την επιθεώρηση Γρανίτα και χωνάκι, λαός και Κολωνάκι με πολλή μεγάλη επιτυχία (θα μιλήσουμε στο μέλλον για την επιθεώρηση αυτή γιατί για ένα διάστημα εμφανίστηκε εκτάκτως σε αυτήν και η Ρένα Βλαχοπούλου). Την έκτακτη αυτή βραδιά στο Ριάλτο παρουσίασε, κατά πάσα πιθανότητα, ο Γιώργος Οικονομίδης.


Δεν γνωρίζω περισσότερα για τον Luis Moriano ή για την απήχησή του στο ελληνικό κοινό. Πάντως μέσα από μια πρόχειρη έρευνα στον αθηναϊκό Τύπο εκείνων των ημερών ανακάλυψα πως εμφανίστηκε σε διάφορα κέντρα της πρωτεύουσας όπως τα Αστέρια, ενώ στο Χρυσό Πέταλο δημιουργήθηκε κάποια διαφωνία με τον ιδιοκτήτη Κυριάκο Κουτράκο: ο Mariano είχε συμφωνήσει να εμφανιστεί στο κέντρο παίρνοντας ως αμοιβή ποσοστά από τις τιμές νταμπλ ντοτ που ορίστηκαν για την εμφάνισή του, οι θαμώνες όμως του κέντρου θεώρησαν την τιμή (200 δρχ.) υπερβολική και αποχώρησαν από το κέντρο. Ο επιχειρηματίας αναγκάστηκε να επανέλθει στις κανονικές τιμές, κίνηση που δεν επέτρεψε να εισπραχθούν τα χρήματα που είχε ζητήσει ο Mariano, ο οποίος όμως απαίτησε να τα πάρει και αποφάσισε να κινηθεί δικαστικώς...



Η παρούσα ανάρτηση, όπως και όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο ιστολόγιο αυτό, είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας. Είναι υποχρεωτική η ρητή αναφορά στο ιστολόγιο, όταν χρησιμοποιείται υλικό από τις αναρτήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: