Στις 26 Οκτωβρίου 1992 η Ρένα Βλαχοπούλου έδωσε το "παρούσα" στην ονομαστική γιορτή του Μίμη Πλέσσα. Ο δημοφιλής συνθέτης και στενός συνεργάτης της στη Φίνος Φιλμ επί οκτώ περίπου χρόνια κάλεσε στενούς/στενές φίλους/-ες και συνεργάτες/-ιδες στο τότε δημοφιλές κλαμπ Αυτοκίνηση.
Η Ρένα Βλαχοπούλου εύχεται στον Μίμη Πλέσσα (φωτογραφία από την Απογευματινή, 29-10-1992) |
Πραγματικά ένας... ουρανός με αστέρια βρέθηκε εκείνο το βράδυ δίπλα στον Πλέσσα για να γιορτάσει μαζί του. Η Ρένα Βλαχοπούλου, με τον σύζυγό της Γιώργο Λαφαζάνη, ο Γιάννης Δαλιανίδης, η Ζωζώ Σαπουντζάκη, η Μαίρη Χρονοπούλου, με τον τότε σύντροφό της Νίκο Σταγόπουλο, ο Γιάννης Πετρόπουλος, η ανερχόμενη τότε Έλντα Πανοπούλου και ο Μάκης Δελαπόρτας, που τότε είχε αρχίσει να δραστηριοποιείται ακόμα πιο ενεργά στον χώρο της δισκογραφικής παραγωγής: έναν μήνα μετά κυκλοφόρησε τη συλλογή Η Μεγάλη Οθόνη που γνώρισε πρωτοφανή επιτυχία και έκανε μόδα τα κινηματογραφικά τραγούδια.
Η μεγάλη επιτυχία των κινηματογραφικών τραγουδιών έδωσε την ευκαιρία στον Μίμη Πλέσσα την ίδια σεζόν, μετά τις γιορτές, να παρουσιάσει το κινηματογραφικό του, κυρίως, ρεπερτόριο στον Ζυγό. Στο πλευρό του είχε νεότερα ονόματα του τραγουδιού: τον Γιάννη Κούτρα, τη Μαριάννα Ευστρατίου-Παγκάκη, την Κλεοπάτρα με τον σύζυγό της, τον αξέχαστο μουσικό Χρήστο Λαγό και τον Γιάννη Σαβιδάκη. Τον χιουμοριστικό τόνο έδιναν ο Άγγελος Πυριόχος και ο Πάνος Χατζηκουτσέλης και την παράσταση έκλεβε η μεγάλη Ζωή Κουρούκλη. Ένα βράδυ της άνοιξης του '93 βρέθηκε στον Ζυγό και η Ρένα Βλαχοπούλου με την παρέα της. Ο Πλέσσας την κάλεσε στην πίστα και τη συνόδεψε σε κάποιο από τα τραγούδια της (πιθανότατα στο δημοφιλέστατο τότε "Έχω στενάχωρη καρδιά", που έκανε τη δεύτερη καριέρα του--μεγαλύτερη μάλλον από την πρώτη!).
Γιάννης Κούτρας, Μίμης Πλέσσας, Ρένα Βλαχοπούλου, Άγγελος Πυριόχος, Χρήστος Λαγός στον Ζυγό την άνοιξη του '93 Φωτογραφία από τον δίσκο Σινεμά, ο δικός μας παράδεισος |
Η παρακαταθήκη που μας άφησαν Πλέσσας και Βλαχοπούλου είναι είκοσι κινηματογραφικά τραγούδια από τις ταινίες του Δαλιανίδη και του Σακελλάριου στη Φίνος Φιλμ (κάποια από αυτά η Ρένα τα τραγούδησε και με τη συνοδεία της ορχήστρας του ΕΙΡ, την οποία διηύθυναν πότε ο Πλέσσας και πότε ο Γιώργος Κατσαρός). Μας άφησαν επίσης και τη μισή ηχογράφηση από το "Δεν θα ξαναγαπήσω", το ένα από τα δύο τραγούδια του Πλέσσα που ερμήνευε η Ρένα στην επιθεώρηση Άσπρο, μαύρο και ζερό των Ασημακόπουλου-Σπυρόπουλου-Παπαδούκα στο θέατρο Ακροπόλ την άνοιξη του 1956 (η ηχογράφηση έχει διασωθεί χάρη στην εκπομπή του Αχιλλέα Μαμάκη Το θέατρο στο μικρόφωνο και τη μετέδωσε πρόσφατα ο Σιδερής Πρίντεζης στο ραδιοφωνικό του αφιέρωμα στον Φώτη Μεταξόπουλο). Πλέσσας και Βλαχοπούλου συναντήθηκαν άλλη μια φορά στο θέατρο, τον χειμώνα 1971-72 στο Ρεξ, στην επιθεώρηση των Αλέκου Σακελλάριου-Γιώργου Γιαννακόπουλου Καντζονίσιμα, Σατιρίσιμα, Ψιθυρίσιμα, στην οποία δυστυχώς δεν ξέρουμε τι τραγουδούσε η Ρένα...
Ελεύθερος Τύπος, 29-10-1992 |
Ο Μίμης Πλέσσας συνεχίζει θαλερός και ακαταπόνητος να ζει μέσα στη μουσική, ενώ πρόσφατα η σύζυγός του Λουκίλα Καρρέρ εξέδωσε το βιβλίο Μίμης Πλέσσας-Ποιος το ξέρει που περιέχει αφηγήσεις του συνθέτη για σημαντικά γεγονότα της ζωής και της καριέρας του. Χρόνια του πολλά και καλά!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου