Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Σαν σήμερα το 1967: Διακοπές χωρίς... διακοπές

Στις 9 Οκτωβρίου 1967 είχατε μια τελευταία ευκαιρία να αγοράσετε το 9ο τεύχος του (Νέου) Οικογενειακού Θησαυρού που κυκλοφόρησε στις 3 Οκτωβρίου και περιείχε ένα ολοσέλιδο αφιέρωμα στις διακοπές των ηθοποιών. Το αφιέρωμα περιείχε μίνι συνεντεύξεις με τέσσερις ηθοποιούς: τη Ρένα Βλαχοπούλου, τον Μίμη Φωτόπουλο, τον Νίκο Ρίζο και τον Κώστα Βουτσά, που κλήθηκαν να απαντήσουν στα ερώτημα αν οι διακοπές είναι επιβεβλημένες καθώς και αν οι ίδιοι/-ες χαίρονται τις διακοπές τους.
Και πρώτα πρώτα η εκλεκτή πρωταγωνίστρια Ρένα Βλαχοπούλου, που με τόσο κέφι και μπρίο εμφανιζόταν το καλοκαίρι στο κηποθέατρο με την επιθεώρησι "Λουλουδισμένη Αθήνα" απαντά:
--Και βέβαια είναι επιβεβλημένες στον άνθρωπο οι διακοπές!
--Και ποιος τις απολαμβάνει περισσότερο, εσείς ή το κοινό;
--Ασφαλώς το κοινό!
--Κι ο λόγος;
--Ο λόγος είναι πως για τους ηθοποιούς ουδέποτε υπάρχουν διακοπές! Και κανένας μας δεν κάνει διακοπές, εκτός από την... τσαγκαροδευτέρα!...
--Οι διακοπές παίζουν ευνοϊκό ρόλο στην οικογένεια;
--Ασφαλώς, γιατί δίνεται η ευκαιρία στον πάτερ-φαμίλια να βρίσκεται περισσότερο καιρό κοντά στην οικογένειά του!
--Ποιο σπορ από τα θαλάσσια ή χερσαία προτιμάτε;
--Απ' τα θαλάσσια, προτιμώ το κολύμπι, και από τα χερσαία την πάλη. Παλεύω με τον ύπνο μου!
--Τώρα θα μου πήτε πώς δεν κάνατε διακοπή ούτε την τσαγκαροδευτέρα!
--Ναι, μα το Θεό! Και κείνη την μέρα δούλευα... Παντρεύτηκα τον άνδρα μου!...
--Κανένα χαρακτηριστικό που να σας θυμίζη κάτι, έστω κι από την τσαγκαροδευτέρα;...
--Βεβαίως! Μετά το γάμο μου πήγαμε στην Πάρνηθα και γύρισα με μία περιποιημένη... γρίππη!...
Και φυσικά και οι τρεις συνάδελφοι της Ρένας δήλωσαν επίσης πως δεν κάνουν διακοπές. Ο Μίμης Φωτόπουλος δήλωσε πως από όλα τα σπορ προτιμά το ξάπλωμα, ο Νίκος Ρίζος στο ερώτημα "Τι λέτε για τις περιπέτειες των διακοπών;" απάντησε "Εάν εννοείτε τις πονηρές, τις απαγορεύει ο... ληξίαρχος!" και ο Κώστας Βουτσάς, όταν ρωτήθηκε αν θα προτιμούσε μακρυνά ταξίδια στις διακοπές του, απάντησε "Μωρέ, ας κάνω διακοπές κι ας είναι και στο... μπαλκόνι μου!".


Όσο για τον γάμο της Ρένας Βλαχοπούλου, αυτός απασχόλησε και άλλη στήλη του ίδιου τεύχους του Οικογενειακού Θησαυρού, και συγκεκριμένα τη στήλη "Καλλιτεχνικοί Ψίθυροι", όπου διαβάζουμε: "Εικοσιτέσσερις ώρες κράτησε ο 'μήνας του μέλιτος' της Ρένας Βλαχοπούλου. Παντρεύτηκε Δευτέρα βράδυ και την Τρίτη το βράδυ ξανάπαιξε στο θέατρο". Βέβαια η Ρένα εκείνες τις μέρες ετοιμαζόταν για το γαμήλιο ταξίδι της στην Ευρώπη--αφού πρώτα, στις 10 Οκτωβρίου, θα συζητούσε με τους συγγραφείς Γιώργο Γιαννακόπουλο και Κώστα Νικολαΐδη τις λεπτομέρειες της εμφάνισής της στην επιθεώρηση Αθήνα χαρτοπαίχτρα, που ήταν το εναρκτήριο έργο του θεάτρου Ακροπόλ για τη χειμερινή σεζόν 1967-68...




Δεν υπάρχουν σχόλια: