Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Σαν σήμερα το 1990: Δημοτικές εκλογές

Στις 15 Οκτωβρίου 1990 οι αθηναϊκές εφημερίδες ασχολήθηκαν με τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών της προηγούμενης μέρας. Η προσοχή όλων ήταν στραμμένη, ως συνήθως, στους μεγάλους δήμους της Ελλάδας και ιδιαίτερα στον Δήμο Αθηναίων, για τον οποίο κονταροχτυπήθηκαν η Μελίνα Μερκούρη (με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ) και ο Αντώνης Τρίτσης (με τη στήριξη της Ν.Δ.--αν και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ). Όπως πάντα, οι εφημερίδες αφιέρωσαν κάποιες σελίδες στις δηλώσεις που έκαναν γνωστές/-οί καλλιτέχνιδες/-νες την ώρα που προσέρχονταν στην κάλπη. Μια τέτοια δήλωση της Ρένας Βλαχοπούλου που υποστήριζε, όπως ήταν αναμενόμενο, τον Αντώνη Τρίτση (και ας μην ξεχνάμε ότι στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, το 1986, είχε εκλεγεί και η ίδια δημοτική σύμβουλος με την ίδια παράταξη) δημοσίευσε η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος:
"Πρέπει να βγει ο Τρίτσης. Είναι ένας άνθρωπος που μιλάει σωστά και ωραία και αν θα εφαρμόσει ακόμα και το 1/4 από αυτά που έχει υποσχεθεί όλα θα είναι ωραία."
Τελικά ο Αντώνης Τρίτσης όντως εξελέγη δήμαρχος, αλλά ο πρόωρος θάνατός του δεν του επέτρεψε να ολοκληρώσει το έργο του.

Οι δηλώσεις της Ρένας Βλαχοπούλου, της Μάρως
Κοντού και του Αλέκου Σακελλάριου
για τις δημοτικές εκλογές

Ελεύθερος Τύπος, 15-10-1990

Ρενοφανατική λεπτομέρεια: η φωτογραφία της Ρένας με τη Μάρω Κοντού προέρχεται από τη δεξίωση που ακολούθησε την πρεμιέρα του θεάτρου Μετροπόλιταν λίγους μήνες πριν...




Δεν υπάρχουν σχόλια: