Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Σαν σήμερα το 1961: Βραδιά για τον Κώστα Πρέντα

Στις 31 Αυγούστου 1961 η Ρένα Βλαχοπούλου συμμετείχε σε μια τιμητική βραδιά για τον συνθέτη του ελαφρού τραγουδιού Κώστα Πρέντα που διοργανώθηκε στο αναψυκτήριο Άλσος.

Τα Νέα, 31-8-1961

Εκείνο το καλοκαίρι η Ρένα Βλαχοπούλου δεν εμφανιζόταν σε κάποιο θέατρο. Εμφανιζόταν στο κοσμικό κέντρο Τροκαντερό, πλάι στον Τώνη Μαρούδα και τον γνωστό κονφερανσιέ Ίκαρο, και στο Άλσος, με διευθυντή ορχήστρας τον Κώστα Πρέντα και κονφερνασιέ και πάλι τον Ίκαρο. Όταν όμως δόθηκε η τιμητική παράσταση για τον Πρέντα είχε ήδη ολοκληρώσει τις τακτικές εμφανίσεις της εκεί.

Εξώφυλλο παρτιτούρας τραγουδιού του Κώστα Πρέντα
με τη φωτογραφία του συνθέτη στο εξώφυλλο.
Από την ιστοσελίδα του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου (ΕΛΙΑ)


Οι τιμητικές ήταν βραδιές τα έσοδα των οποίων δίνονταν στον/στην τιμώμενο/-η καλλιτέχνη/-ιδα. Στη διαφήμιση της βραδιάς του Πρέντα διαβάζουμε ότι η είσοδος θα είναι ελεύθερη (ενδεχομένως υπολογίζονταν τα έσοδα από την κατανάλωση των ποτών). Πάντως είναι εντυπωσιακό πόσα μεγάλα ταλέντα μπορούσε να απολαύσει κάποιος/-α με ελεύθερη είσοδο εκείνη τη βραδιά: Δανάη, Τώνης Μαρούδας, Ρένα Βλαχοπούλου, Μαίρη Λω, Νίκυ Γιάκοβλεφ, Γιοβάννα, Γιάννης Βογιατζής, Τζένη Βάνου...

Φωτογραφία από το εξώφυλλο του LP
Ρένα Βλαχοπούλου-Τα ελαφρά του ΄60





Δεν υπάρχουν σχόλια: