Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Σαν σήμερα το 1963: Υπογραφές

Στις 21 Αυγούστου 1963 δημοσιεύτηκε η παρακάτω φωτογραφία στην εφημερίδα Τα Νέα: 

Τα Νέα, 21-8-1963


Η ποιότητα της φωτογραφίας δεν είναι πολύ καλή, αλλά θεωρώ σημαντική τη συνύπαρξη των τριών συνεργατών και γι' αυτό επέλεξα να την παρουσιάσω. Βέβαια η πιο... αδικημένη από την ποιότητα της φωτογραφίας είναι η Καίτη Μπελίντα, οπότε σας την παρουσιάζω και μόνη της να υπογράφει το συμβόλαιό της με τον γνωστό επιχειρηματία (που κάποτε υπήρξε και σύντροφός της, σας θυμίζω ότι έχουμε αναφερθεί με λεπτομέρειες στη ζωή και την καριέρα της Καίτης Μπελίντα εδώ). 

Έθνος, 21-8-1963


Η Μπελίντα υπέγραψε το συμβόλαιό της με τον Μπουρνέλλη για τη σεζόν 1963-64 στις 20 Αυγούστου 1963. Η Ρένα Βλαχοπούλου είχε ήδη υπογράψει το δικό της συμβόλαιο στις 6 Αυγούστου. Η φωτογραφία εκείνης της υπογραφής δημοσιεύτηκε στις 8 Αυγούστου. Λατρεύω τις φωτογραφίες που δείχνουν τη Ρένα να υπογράφει συμβόλαια, γιατί απαθανατίζουν και την αριστεροχειρία της! (Θυμίζω ότι η Παγκόσμια Ημέρα Αριστεροχειρίας γιορτάζεται στις 13 Αυγούστου κάθε χρόνο--και φυσικά την έχουμε γιορτάσει και εδώ στο μπλογκ στο παρελθόν, γιατί εκτός από τη Μούσα του, είναι και ο ίδιος ο Rena Fan αριστερόχειρας...).

Έθνος, 8-8-1963


Η συμφωνία που συνήψαν οι δυο πρωταγωνίστριες αφορούσε τον επιθεωρησιακό θίασο που θα εμφανιζόταν στο χειμερινό Ακροπόλ. Η Μπελίντα θα εμφανιζόταν πρώτη, τέλος Σεπτεμβρίου, στην επιθεώρηση Κόκκινα τριαντάφυλλα που θα εγκαινίαζε και πάλι το Ακροπόλ ως μουσικό θέατρο--γιατί για ένα διάστημα είχε χρησιμοποιηθεί ως κινηματογράφος δίχως όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Η Ρένα Βλαχοπούλου θα εμφανιζόταν στο Ακροπόλ τον Νοέμβριο, μετά τις εκλογές, αρχικά σε μια ανανεωμένη εκδοχή των Κόκκινων τριανταφύλλων και μετά στην Αρχοντορεμπέτισσα. Μέχρι τότε θα ασχολούνταν με το γύρισμα του Κάτι να καίει που ξεκινούσε κι αυτό τέτοιες μέρες, ενώ παράλληλα θα εμφανιζόταν στην Παλιά Αθήνα (και πάλι παρέα με την Μπελίντα). Η πλήρης φίρμα του θιάσου του Ακροπόλ από τον Δεκέμβριο θα ήταν "Ο Γιώργος Οικονομίδης παρουσιάζει τον θίασο Ρένας Βλαχοπούλου-Καίτης Μπελίντα-Γιώργου Δάνη-Θανάση Βέγγου" (Ο Οικονομίδης θα έκανε μια σύντομη τουρνέ μέχρι τότε, ενώ ο Δάνης και ο Βέγγος συνεργάζονταν ήδη με τις επιχειρήσεις Μπουρνέλλη από το καλοκαίρι του '63). Ο Μπουρνέλλης είχε φροντίσει λίγες μέρες νωρίτερα να στείλει στον Τύπο φωτογραφίες και από την υπογραφή του συμβολαίου του Γιώργου Οικονομίδη.

Έθνος, 17-8-1963


Η δημοσίευση φωτογραφιών από τις υπογραφές συμβολαίων ανάμεσα σε ηθοποιούς και επιχειρηματίες ήταν κάτι πολύ συνηθισμένο εκείνα τα χρόνια--και συνεχίστηκε σποραδικά μέχρι τα μέσα περίπου της δεκαετίας του '90. Στα χρόνια του '60 βέβαια δεν δημοσιεύονταν οι φωτογραφίες μόνο των θιασαρχών αλλά και των μικρότερων ονομάτων των θιάσων. Εδώ η φωτογραφία της υπογραφής του συμβολαίου της αγαπημένης και διαρκώς ανερχόμενης, τότε, τραγουδίστριας και ηθοποιού Σούλης Σαμπάχ που εμφανίστηκε επίσης εκείνη τη χρονιά στο Ακροπόλ.

Έθνος, 22-8-1963


Και εδώ η φωτογραφία του δημοφιλέστατου χορευτικού ζεύγους Φλερύ-Άλμα που ομόρφαινε όπως πάντα τις παλιές επιθεωρήσεις με την παρουσία του.

Τα Νέα, 30-8-1963


"Ο Μπουρνέλλης, που κάποιοι τον έλεγαν κακό, ήταν ο μόνος που μου κόλλησε όλα τα ένσημα" θυμόταν 26 χρόνια αργότερα η Ρένα Βλαχοπούλου σε συνέντευξη τύπου στο θέατρο Ακροπόλ. Πράγματι υπάρχουν αρκετές μαρτυρίες σχετικά με το πόσο σκληρός συνεργάτης ήταν ο Βασίλης Μπουρνέλλης. Σίγουρα όμως η προσφορά του στο μουσικό θέατρο ήταν σημαντική--και θα ήταν καλό να αποτιμηθεί συνολικά κάποια στιγμή από τις/τους θεατρολόγους... 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: