Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Σαν σήμερα το 2000: Κυρία εν δράσει;

Στις 6 Νοεμβρίου 2000, η εφημερίδα Τα Νέα δημοσίευσε μια είδηση για μια πιθανή τηλεοπτική εμφάνιση της Ρένας Βλαχοπούλου:

Και Κυρίες εν δράσει

Τη Ρένα Βλαχοπούλου, την Άννα Καλουτά, την Ίλυα Λιβυκού αλλά και τον Γιάννη Πάριο θα δούμε στα προσεχή επεισόδια της εύθυμης κοινωνικής σειράς "Παππούδες εν δράσει" της ΕΤ1, που σκηνοθετεί ο Χρήστος Παληγιαννόπουλος πάνω στα κείμενα των Νίκου Μουρατίδη και Λίνας Δημοπούλου, με θέμα τη ζωή μιας παρέας ηλικιωμένων που ζει σε οίκο ευγηρίας.

 Οι σεναριογράφοι δημιούργησαν τρεις νέους χαρακτήρες και τους έχουν προτείνει στις ηθοποιούς. Η Ρένα Βλαχοπούλου, εφόσον δεχτεί, θα εμφανιστεί ως Ντανιέλα, μια πάμπλουτη κυρία που θα ανακατευτεί στα εσωτερικά του γηροκομείου. Από την Άννα Καλουτά οι σεναριογράφοι θα ζητήσουν να εμφανιστεί ως... Άννα Καλουτά, να υποδυθεί δηλαδή τον εαυτό της ως... εκπρόσωπος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (για τις ανάγκες του χριστουγεννιάτικου επεισοδίου), ενώ η Ίλυα Λιβυκού θα είναι η τηλεοπτική μητέρα της Πηνελόπης Πιτσούλη

Ο Νίκος Μουρατίδης και η Λίνα Δημοπούλου πρότειναν στον Γιάννη Πάριο να αναλάβει την ψυχαγωγία των ηλικιωμένων φίλων του σίριαλ. Ο δημοφιλής τραγουδιστής, αν πει το "ναι", θα ερμηνεύσει δύο τραγούδια σε νυχτερινό κέντρο για τους "Παππούδες εν δράσει", οι οποίοι, σύμφωνα με το σενάριο, θα το σκάσουν από το γηροκομείο για να το ρίξουν έξω!

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους της σειράς εμφανίζονται οι: Τίτος Βανδής, Σπύρος Κωνσταντόπουλος, Τασώ Καββαδία, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Χρήστος Τσάγκας, Έρση Μαλικένζου, Μέλπω Ζαρόκωστα, Νίκος Κουρής, Σούλη Σαμπάχ, Γιάννης Φύριος και Ζωή Βουδούρη. 

Οι Καλλιόπη Ταχτσόγλου, Κατερίνα Ζιώγου, Πηνελόπη Πιτσούλη και Ηλίας Μαμαλάκης είναι οι υπάλληλοι του γηροκομείου.

Τα Νέα, 6-11-2000 

Η συγκεκριμένη είδηση θα μπορούσε να τονώσει το ηθικό των ρενοφανατικών, αλλά ως ρενοφανατικές/-οί ήξεραν πως το σχέδιο δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Η τελευταία εμφάνιση της Ρένας Βλαχοπούλου ακριβώς έναν χρόνο πριν, τον Δεκέμβρη του 1999, όταν μίλησε από το σπίτι της στη Βούλα για τον Βασίλη Αυλωνίτη σε ρεπορτάζ του Πρωινού Καφέ δεν άφηνε πολλά περιθώρια για ελπίδες μιας επανόδου. Η μεγάλη πρωταγωνίστρια ήταν πια φανερά καταβεβλημένη από τα προβλήματα υγείας που της είχε προκαλέσει ο σακχαρώδης διαβήτης. Ούτε όμως η Ίλυα Λιβυκού πραγματοποιούσε πλέον δημόσιες εμφανίσεις, καθώς είχε αποσυρθεί πολλά χρόνια πριν. Μόνο η Άννα Καλουτά ήταν σε θέση να συμμετάσχει στη σειρά--άγνωστο όμως γιατί το σχέδιο δεν πραγματοποιήθηκε. 

Σκέφτομαι όμως ότι, ακόμα και αν η Ρένα Βλαχοπούλου ήταν σε θέση να πραγματοποιήσει μια έκτακτη εμφάνιση σε μια σειρά, δεν θα πολυ-ήθελε να παίξει την τρόφιμο ενός οίκου ευγηρίας... Πάντως αν τελικά εμφανιζόταν στους Παππούδες εν δράσει θα είχε την ευκαιρία να ανταμώσει με παλιούς/-ές φίλους/-ες και συνεργάτες/-ιδες (Βανδής, Σαμπάχ, Ζαρόκωστα, Καββαδία, Προύσαλης, Πιτσούλη). Μία παλιά φίλη της μάλιστα την ανέφερε σε ένα επεισόδιο της σειράς: όταν η παρέα των ηλικιωμένων κυρίων και κυριών πήγαινε μια εκδρομή με λεωφορείο, ακούστηκε από το ραδιόφωνο η φωνή της Ρένας σε ένα τραγούδι και η Σούλη Σαμπάχ είπε "Το Ρενάκι! Πολύ φίλη μου!"... Η φιλία αυτή βέβαια λίγο έλειψε να μη δημιουργηθεί ποτέ λόγω μιας παρεξήγησης στο ξεκίνημα της Σούλης Σαμπάχ, αλλά αυτό το θέμα θα μας απασχολήσει κάποια άλλη φορά... 



Δεν υπάρχουν σχόλια: