Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Σαν σήμερα το 1968: Σκηνή ή οθόνη;

Στις 22 Νοεμβρίου 1968, αν αγοράζατε το 185ο τεύχος του περιοδικού Βεντέτα που είχε κυκλοφορήσει την προηγούμενη μέρα, θα διαβάζατε στο "σαλόνι" του ένα ρεπορτάζ σχετικά με το δίλημμα γνωστών ηθοποιών: σκηνή ή οθόνη;


Το ρεπορτάζ παρουσίαζε τις περιπτώσεις ηθοποιών που εγκατέλειψαν το σινεμά για χάρη του θεάτρου, όπως ο Νίκος Τζόγιας και ο Χρήστος Νέγκας, ηθοποιών που απαρνήθηκαν προσωρινά το θέατρο για χάρη του κινηματογράφου, όπως ο Ανδρέας Μπάρκουλης και ο Νίκος Ξανθόπουλος, ηθοποιών που ονειρεύονταν κάποια στιγμή να κάνουν και θέατρο, εκτός από ταινίες, όπως η Έλενα Ναθαναήλ, και ηθοποιών που ετοιμάζονταν να επιστρέψουν στη σκηνή μετά από μια σύντομη αφοσίωση στο σινεμά, όπως η Καίτη Παπανίκα. 

Η Ρένα Βλαχοπούλου και ο Χρήστος Δοξαράς
στη
Ζηλιάρα του Κώστα Καραγιάννη
(παραγωγή Καραγιάννης-Καρατζόπουλος)

Για τη Ρένα Βλαχοπούλου διαβάζουμε:
ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ: ποτέ χωρίς μουσική. "Όχι τέτοια προβλήματα, χρυσέ μου."

Η Ρένα Βλαχοπούλου δεν έχει καμμιά διάθεσι να εγκαταλείψη το θέατρο για χάρι του κινηματογράφου. Μα ούτε και τον κινηματογράφο για χάρι του θεάτρου. Με μια προϋπόθεσι, όμως: να υπάρχη και στα δύο μουσική!

Έτσι, η μεγάλη πρωταγωνίστρια της Μουσικής μας Σκηνής έγινε και η αδιαφιλονίκητη πρωταγωνίστρια των κινηματογραφικών μιούζικαλς--ποιος δεν θυμάται τις πελώριες επιτυχίες της "Βουλευτίνα", "Βίβα Ρένα" κλπ.

Τώρα τελείωσε την "Ζηλιάρα" με παρτεναίρ τον Γιώργο Κωνσταντίνου, σε σενάριο Ν. Τσεκούρα και αρχίζει σε λίγο ένα άλλο έγχρωμο μιούζικαλ, με τον τίτλο "Ποιος φοβάται την Ρένα". Ενώ, συγχρόνως, θριαμβεύει και στην σκηνή του θεάτρου "Ακροπόλ"...
Βεντέτα, 21-11-1968

Μάθαμε λοιπόν και τον τίτλο μιας ακόμα ταινίας που η Ρένα δεν γύρισε ποτέ... 




Δεν υπάρχουν σχόλια: