Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Σαν σήμερα το 1955: Περιπετειώδες αεροπορικό ταξίδι...

Στις 16 Νοεμβρίου 1955 η Ρένα Βλαχοπούλου και οι υπόλοιποι ηθοποιοί της ταινίας Πρωτευουσιάνικες περιπέτειες είχαν ένα περιπετειώδες αεροπορικό ταξίδι στην Κέρκυρα. Μας πληροφόρησε σχετικά η εφημερίδα Τα Νέα την επόμενη μέρα:

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΩΔΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ
ΤΗΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΟΛΙΓΚΑ
Η χθεσινή κακοκαιρία έγινε η αιτία να πραγματοποιήσουν ένα περιπετειώδες αεροπορικό ταξίδι η βεντέττα του μουσικού θεάτρου κ. Ρένα Βλαχοπούλου, ο εκλεκτός κωμικός κ. Κούλης Στολίγκας και οι άλλοι καλλιτέχναι που λαμβάνουν μέρος στη νέα ταινία "Πρωτευουσιάνικες τρέλλες". 

Οι εν λόγω ηθοποιοί ανεχώρησαν χθες αεροπορικώς για την Κέρκυρα, αλλά λόγω της πρωτοφανούς καταιγίδος και της απόλυτης ελλείψεως ορατότητος, το αεροπλάνο που τους μετέφερε δεν κατώρθωσε να προσγειωθή και υποχρεώθηκε να επιστρέψη πάλι στο αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Κατόπιν αυτού, ο όμιλος των καλλιτεχνών αναχωρεί σήμερα, πάλι αεροπορικώς, για την Κέρκυρα. Όπως είναι γνωστόν, την ταινία "Πρωτευουσιάνικες τρέλλες" σκηνοθετεί ο κ. Πετροπουλάκης, το δε σενάριό της έγραψε ο κ. Ηλ. Λυμπερόπουλος.

Ευθύς μετά το γύρισμα των σκηνών ο κ. Κούλης Στολίγκας θα αναχωρήση για τη Μυτιλήνη για να συναντήση τον μουσικό θίασο, του οποίου ηγείται μαζί με τον κ. Κώστα Χατζηχρήστο.
Τα Νέα, 17-11-1955

...ενώ η Ρένα Βλαχοπούλου θα ολοκλήρωνε τις δοκιμές της νέας επιθεώρησης Τζώννηδες και κάου-μπόυ με την οποία το θέατρο Ακροπόλ θα ξεκινούσε να λειτουργεί και ως χειμερινό θέατρο.

Φαίνεται πως οι σκηνές που γυρίστηκαν εκείνες τις μέρες του Νοέμβρη ήταν οι σκηνές του πανηγυριού στο οποίο σμίγουν ξανά η Ρηνούλα και ο Άγγελος, καθώς τέσσερις μέρες μετά κάποιες αθηναϊκές εφημερίδες δημοσίευσαν την παρακάτω φωτογραφία από τα γυρίσματα της σκηνής στο Μαντούκι της Κέρκυρας.

Φωτογραφία από το γύρισμα των Πρωτευουσιάνικων περιπετειών στο Μαντούκι
της Κέρκυρας. Διακρίνονται οι ηθοποιοί Στέφανος Στρατηγός, Ρένα Βλαχοπούλου,
Σταύρος Ιατρίδης, ο σκηνοθέτης Γιάννης Πετροπουλάκης, ο διευθυντής φωτογραφίας
Βασίλης Μάρος, μέλη του συνεργείου και Κερκυραίες/-οι κομπάρσες/-οι.
Φωτογραφία από το
Έθνος, 19-11-1955



Δεν υπάρχουν σχόλια: