Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Σαν σήμερα το 1995: "Όχι" σε "χρυσή" προσφορά

Στις 27 Νοεμβρίου 1995 διαβάζουμε στο Έθνος της Κυριακής το παρακάτω:

Η Ρένα αρνήθηκε "χρυσή" προσφορά
Ακόμα και τώρα που η φετινή χειμερινή σεζόν έχει προχωρήσει αρκετά, κάποιοι θεατρώνηδες προσπάθησαν να πείσουν τη Ρένα Βλαχοπούλου να βγει στη σκηνή. Όπως έμαθα σχετικώς, οι θεατρικοί επιχειρηματίες του "Ακροπόλ", αδελφοί Τάγαρη και Αλέκος Παρίσης, της προσέφεραν... γην και ύδωρ (τουτέστιν μεθερμηνευόμενον αμοιβή-μαμούθ) για μια ολιγόλεπτη, έστω, εμφάνιση. Όμως η βασίλισσα της κωμωδίας του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και πρώτη κυρία της επιθεώρησης αποποιήθηκε τη "χρυσή" προσφορά.
Προεξοφλώντας, μάλιστα, ότι δεν πρόκειται να ξαναπατήσει στο σανίδι...
Και τούτο, διότι, όπως εκμυστηρεύτηκε σε ανθρώπους του στενού της περιβάλλοντος, θέλει να τη θυμάται ο κόσμος όπως ήταν στις ταινίες της. Δεν θέλει--τόνισε η Βλαχοπούλου--να βγει στη σκηνή και να τρέμουν τα χέρια της...
Σε αντίθεση με κάποιους άλλους--τονίζω εγώ--που βγαίνουν στη σκηνή όχι μόνο με τρεμάμενα χέρια, αλλά και πόδια και λόγια!
Έθνος της Κυριακής, 26-11-1995

Η Ρένα Βλαχοπούλου στις αρχές του 1995
Πηγή φωτογραφίας:
Οικογενειακός Θησαυρός

Η αλήθεια είναι ότι τη Ρένα Βλαχοπούλου την πολιορκούσαν οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες από το καλοκαίρι, αφού από τον Ιούλιο είχε γραφτεί στον Τύπο ότι θα εμφανιστεί στην επιθεώρηση του Ακροπόλ και μάλιστα σε ένα ποτ-πουρί των κινηματογραφικών της επιτυχιών (η μόδα των κινηματογραφικών τραγουδιών κρατούσε ακόμα, όχι ίσως τόσο έντονα όσο δυο χρόνια πριν, αλλά πάντως κρατούσε καλά). Και, όπως έγραψαν τα Νέα στις 25 Οκτωβρίου το όνομά της συνέχιζε να κυκλοφορεί επί καιρό για τη θέση της πρωταγωνίστριας "διά της εις άτοπον απαγωγής"... Τελικά πρωταγωνίστρια του Ακροπόλ χρίστηκε η Μαίρη Χρονοπούλου (σε έναν θίασο με πολλά γνωστά ονόματα: Κώστας Βουτσάς, Σωτήρης Μουστάκας, Βασίλης Τσιβιλίκας, Μαρία Μπονέλλου, Αθηνά Μαυρομάτη), η οποία ομολογουμένως είχε ένα ωραίο σόλο στην επιθεώρηση Και Μι-μή χειρότερα (στο οποίο μάλιστα τραγουδούσε ζωντανά, αντίθετα από τον υπόλοιπο θίασο...) που ξεκίνησε τις παραστάσεις της στο τέλος του Οκτώβρη. Πάντως θα ήταν πολύ ασυνήθιστο (για την εποχή εκείνη) να ενταχθεί στον θίασο η Ρένα έναν μήνα μετά την πρεμιέρα. Αν όντως της έγινε η σχετική πρόταση, αυτό δείχνει τη μεγάλη της "δύναμη".

Όμως η Ρένα Βλαχοπούλου φαίνεται πως όντως είχε πάρει την απόφαση να απομακρυνθεί από το θέατρο--είχε αρχίσει να γράφεται και η είδηση ότι είχε πλέον προβλήματα στο πόδι της εξαιτίας ενός σπασίματος...--και επιπλέον είχε αρχίσει να δουλεύει και τον δίσκο Η Ρένα τραγουδάει τζαζ που επρόκειτο να κυκλοφορήσει ενάμιση χρόνο μετά.



Δεν υπάρχουν σχόλια: