Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Σαν σήμερα το 1996: Στην πρεμιέρα της "Θεοδώρας"

Στις 30 Νοεμβρίου 1996 οι κοσμικές στήλες αρκετών αθηναϊκών εφημερίδων παρουσίασαν ρεπορτάζ από την πρεμιέρα του έργου της Μιμής Ντενίση Θεοδώρα, η αγία των φτωχών, την οποία παρακολούθησε και η Ρένα Βλαχοπούλου.

Η Ρένα Βλαχοπούλου στην πρώτη σειρά του Ακροπόλ
στην πρεμιέρα του έργου της Μιμής Ντενίση
Θεοδώρα, η αγία των φτωχών
Φωτογραφία: Παναγιώτης Κ. Τριχιάς
 

Το έργο που ανέβηκε στο θέατρο Ακροπόλ, σε μια πλουσιότατη παραγωγή του Αλέξανδρου Παρίση και των αδελφών Τάγαρη, ήταν μια μεγάλη επιτυχία της Μιμής Ντενίση (παίχτηκε για δύο σεζόν στην Αθήνα και περιόδευσε και στην επαρχία) που σκηνοθέτησε ο Γιάννης Κακλέας. Εκτός από τη συγγραφέα και θιασάρχη πρωταγωνιστούσαν ο Στάθης Ψάλτης, ο Νίκος Γαλανός, ο Φίλιππος Σοφιανός, ο Γιώργος Μούτσιος, ο Σπύρος Καλογήρου, η Όλγα Πολίτου, η Τζέσυ Παπουτσή και πολλές/-οί ακόμα ηθοποιοί.


Την πρεμιέρα, που δόθηκε στις 28 Νοεμβρίου 1996, παρακολούθησαν εκπρόσωποι του πολιτικού και καλλιτεχνικού κόσμου. Στην πρώτη-πρώτη σειρά του θεάτρου, στο πιο κεντρικό κάθισμα, καθόταν η ηθοποιός που δόξασε το σανίδι του Ακροπόλ όσο λίγες, η Ρένα Βλαχοπούλου.


Ρένα Βλαχοπούλου, Ζωζώ Σαπουντζάκη στην πρεμιέρα της Θεοδώρας
Φωτογραφία: Παναγιώτης Κ. Τριχιάς

Οι περισσότερες εφημερίδες δημοσίευσαν φωτογραφικά στιγμιότυπα με τη Ρένα να ανταλλάσσει αγκαλιές με την καλή της φίλη Ζωζώ Σαπουντζάκη (που της άφησε το κλασικό κοκκινάδι στο μάγουλο από το δυνατό φιλί που πάντα της έδινε) και τους παλιούς της συνεργάτες Κώστα Βουτσά και Στάθη Ψάλτη.

Κώστας Βουτσάς, Ρένα Βλαχοπούλου στην πρεμιέρα της Θεοδώρας
Φωτογραφία: Παναγιώτης Κ. Τριχιάς

Ο Ψάλτης έπαζε έναν εντυπωσιακό δραματικό ρόλο στην παράσταση και, παρόλο που η Ρένα έκρινε πως "όλοι ήτανε έκτακτοι", στάθηκε λίγο παραπάνω στον δημοφιλή κωμικό στη μίνι συνέντευξη που έδωσε στην Κική Σεγδίτσα, στο ρεπορτάζ που πρόβαλε λίγες μέρες μετά ο Πρωινός Καφές του ΑΝΤ1 (στην πρεμιέρα ήταν άλλωστε παρούσα και η Ελένη Μενεγάκη). 

Στάθης Ψάλτης, Ρένα Βλαχοπούλου στην πρεμιέρα της Θεοδώρας
Φωτογραφία: Παναγιώτης Κ. Τριχιάς

Η Σεγδίτσα ρώτησε τη Ρένα Βλαχοπούλου αν της λείπει το σανίδι (ήταν η τρίτη χρονιά που απείχε από τη σκηνή) και ομολόγησε με ειλικρίνεια πως δεν της λείπει, δίχως να αποκλείει βέβαια το ενδεχόμενο να εμφανιστεί ξανά (αν και πιστεύω ότι βαθιά μέσα της ήξερε πως δεν πρόκειται να γίνει αυτό). Στο ίδιο εκείνο ρεπορτάζ μίλησε, περήφανη για τα επιτεύγματα των θυγατέρων της, και η Μαρία Ντενίση, που πέθανε πρόσφατα.
Μιμή Ντενίση, Μαρία Ντενίση στην πρεμιέρα της Θεοδώρας



Δεν εντόπισα καμία φωτογραφία της Ρένας Βλαχοπούλου με τη Μιμή Ντενίση, αλλά σχεδόν όλα τα ρεπορτάζ είχαν φωτογραφία της Ρένας είτε με τον Ψάλτη είτε με τη Σαπουντζάκη είτε μόνη της...

Ρεπορτάζ από τις εφημερίδες Απογευματινή, Ελεύθερος Τύπος, Έθνος (30-11-1996)

Σαπουντζάκη, Ψάλτης, Βλαχοπούλου στην πρεμιέρα της Θεοδώρας
Φωτογραφία:
Ελεύθερος Τύπος, 30-11-1990

Ζωζώ Σαπουντζάκη, Γιώργος Λαφαζάνης
στην πρεμιέρα της
Θεοδώρας
Από το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1

Συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Γιώργο Λαφαζάνη, υπέρκομψη με την καινούρια της μπλούζα και το νέο της παλτό η Ρένα πόζαρε χαρούμενη: το Down Town σχολίασε: "Η μεγάλη κυρία της ελληνικής κωμωδίας, η πιο τζαζ σε φωνή και επί σκηνής και οθόνης ταμπεραμέντο, Ρένα Βλαχοπούλου, δίνει ακόμα μαθήματα κομψότητας όπου εμφανίζεται"...

Φωτογραφία: Down Town

Η Μιμή Ντενίση πρόκειται να επαναλάβει τη Θεοδώρα τον Οκτώβριο του 2021 στο Παλλάς, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση...

Φωτογραφία: Ελεύθερος Τύπος, 30-11-1996




Δεν υπάρχουν σχόλια: