Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Σαν σήμερα το 1970: Μια σταρ στο "Σταρ";

Στις 10 Σεπτεμβρίου 1970 το περιοδικό Βεντέτα δημοσίευσε το παρακάτω:

ΔΥΟ... "αντίζηλες" χίπισσες πρόκειται να εμφανισθούν μπροστά στο αθηναϊκό κοινό, τον προσεχή χειμώνα--η μία θα εμφανισθή στην σκηνή, και η άλλη στην οθόνη.

Η πρώτη είναι η χίπισσα Σμαρούλα--μπαρντόν, "Χίπισσα Ιωάννα", που όπως γράψαμε στο προηγούμενο τεύχος μας, θα ενσαρκώση τον ομώνυμο ρόλο στην κωμωδία που θα παρουσιάση τον χειμώνα στο θέατρο "Αμιράλ".

Η άλλη είναι η "Θεία μου η Χίπισσα". Κι αυτήν την ιδιόρρυθυμη θεία υποδύεται η Ρένα Βλαχοπούλου (φωτογραφία) στο έγχρωμο μιούζικαλ του Αλέκου Σακελλάριου, που γυρίζει η "Φίνος Φιλμ".

Αποκλειστική λεπτομέρεια: Η συνεργασία του Αλέκου Σακελλάριου και της Ρένας Βλαχοπούλου θα συνεχισθή (κατά πάσαν πιθανότητα) και στο θέατρο, τον προσεχή χειμώνα. Λέγεται ότι θα τους στεγάση ο κινηματογράφος "Σταρ", που θα μετατραπή καταλλήλως.

ΒΕΝΤΕΤΑ, 10-9-1970

Τελικά η αποκλειστική είδηση του δημοσιεύματος δεν βγήκε αληθινή. Η Ρένα Βλαχοπούλου, που θριάμβευε εκείνο το καλοκαίρι στη μεγάλη επιτυχία Έρχονται, δεν έρχονται στο Θέατρο του Εθνικού Κήπου, αποφάσισε να συνεχίσει τη συνεργασία της με τις θεατρικές επιχειρήσεις του Βασίλη Μπουρνέλλη και να εμφανιστεί στο θέατρο Ακροπόλ. Μόνο που η σεζόν έμελλε να αποδειχτεί επεισοδιακή καθώς ο θίασος αντιμετώπισε προβλήματα με τη χουντική λογοκρισία. Αυτή όμως είναι μια ιστορία για... προχωρημένο φθινόπωρο... 



Δεν υπάρχουν σχόλια: