Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Το διαφημιστικό σποτ της Ρένας Βλαχοπούλου στο youtube!

Ο φίλος του blog Πάνος Τ. μού έφερε σήμερα ένα καλό νέο: ένας άλλο φίλος του blog, και ένας από τους στυλοβάτες του Retromaniax.gr, ο ChristosM, ανέβασε στο κανάλι του στο youtube το μοναδικό (μάλλον) διαφημιστικό σποτ στο οποίο είχε συμμετάσχει η Ρένα Βλαχοπούλου! Πρόκειται για τη διαφήμιση ενός προϊόντος που δεν νομίζω ότι κυκλοφορεί πλέον: ζωμός βοδινού Lipton σε κόκκους! Κάτι πρωτοποριακό για την εποχή εκείνη--γι' αυτό και η Ρένα αναφωνεί: "Είναι έμπνευση!"

Το σποτάκι γυρίστηκε τους πρώτους μήνες του 1987 και προβαλλόταν στα δύο (μοναδικά τότε) κρατικά κανάλια μέχρι και τους πρώτους μήνες του 1988. Μια σειρά από... ατυχίες δεν μού επέτρεψε τότε να το μαγνητοσκοπήσω. Ευτυχώς όμως, το μαγνητοσκόπησε ο ChristosM--ο οποίος τα τελευταία χρόνια ασχολείται συστηματικά με τη διάσωση σπάνιου τηλεοπτικού υλικού, κυρίως από τα πρώτα χρόνια της κρατικής τηλεόρασης (και η έρευνά του έχει αποδώσει σημαντικά ευρήματα), ενώ για χάρη του Retromaniax έχει πάρει συνεντεύξεις (σε συνεργασία και με άλλα μέλη του Forum, όπως ο bernard.c) από γνωστές προσωπικότητες που εργάστηκαν τα χρόνια εκείνα στην τηλεόραση.

Η Ρένα Βλαχοπούλου, από ό,τι θυμάμαι, είχε τρία πλάνα στο σποτάκι, τα δύο πρώτα βουβά και το τελευταίο... ομιλόν, στο οποίο λέει και τη μοναδική της ατάκα. Δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο στόρυ στη διαφήμιση: μια νεαρή κοπέλα μαγειρεύει χρησιμοποιώντας το προϊόν, η Ρένα δοκιμάζει το φαγητό και λέει "Είναι έμπνευση". Καθόλου... θεαματική διαφήμιση (τη χρονιά εκείνη, αν δεν κάνω λάθος, η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε διαφημίσει γνωστή μάρκα καφέ με σποτάκια που ήταν σωστές υπερπαραγωγές...), αλλά δεν έχει σημασία: είναι μια ακόμα ευκαιρία για μας να χαρούμε τη μορφή της Ρένας Βλαχοπούλου. Οπότε, αρκετά έγραψα εγώ, απολαύστε την!


Ευχαριστώ και πάλι τον ChristosM και τον Πάνο Τ.!

2 σχόλια:

panos είπε...

Μα δεν ειναι καταπληκτικη η Ρενα μας; Αγαπω το ρετρομανιαξ που μας δινει τις αφορμες να θυμηθουμε και να διασωσουμε τετοιες στιγμες!
Πανος Τ.

ChristosM είπε...

Σ ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια. Χαιρομαι αφανταστα που σου "προσφερα" αυτο το βιντεακι. Νομιζω πως θα υπαρξει και συνεχεια.... Χρηστος.