Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Το Δεύτερο Πρόγραμμα τιμά τον Γιάννη Δαλιανίδη


Ο Γιάννης Δαλιανίδης δεν είναι πια ανάμεσά μας: πέθανε χτες το πρωί σε ηλικία 87 ετών. Το blog αυτό δεν του οφείλει απλώς ένα μεγάλο αφιέρωμα, του οφείλει ένα μεγάλο "ευχαριστώ" γιατί ήταν ο άνθρωπος που αξιοποίησε σωστά το πολυδιάστατο ταλέντο της Ρένας Βλαχοπούλου στον κινηματογράφο και έτσι της χάρισε την αθανασία. Το αφιέρωμά του Rena Fan θα είναι έτοιμο αύριο.

Προς το παρόν σας ενημερώνω ότι ο παραγωγός του Δεύτερου Προγράμματος της ΕΡΑ Σιδερής Πρίντεζης θα τιμήσει αυτή την εβδομάδα τον αξέχαστο σκηνοθέτη μέσα από την εκπομπή του "Το κλειδί του Σολ". Από αύριο, Δευτέρα, μέχρι και την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, συντονιστείτε κάθε απόγευμα από τις 7 ως τις 8 στο Δεύτερο και ακούστε τραγούδια και χαρακτηριστικές σκηνές από τις ταινίες και τις τηλεοπτικές σειρές του Γιάννη Δαλιανίδη, αλλά και τον ίδιο τον σκηνοθέτη σε συνεντεύξεις του σε εκπομπές της ΕΡΑ.


Συγκεκριμένα, αύριο Δευτέρα, θα ακουστούν αποσπάσματα από τη συνέντευξη που έδωσε ο Γιάννης Δαλιανίδης στον Πέτρο Κωλέττη, στην εκπομπή Ελληνικός Κινηματογράφος το 1985. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα ακουστούν τραγούδια και αξέχαστες σκηνές από αγαπημένες ταινίες του Γιάννη Δαλιανίδη. Την Πέμπτη θα ακουστούν τραγούδια από θεατρικές παραστάσεις τις οποίες υπέγραψε ως συγγραφέας ή/και ως σκηνοθέτης αλλά και σπάνια αποσπάσματα από τηλεοπτικές σειρές του που προβλήθηκαν από την ΕΡΤ. Τέλος, την Παρασκευή θα ακουστούν αποσπάσματα από μια εκπομπή που παρουσίασαν μαζί ο Γιάννης Δαλιανίδης και ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης στις 19 Νοεμβρίου 2003, όταν το Δεύτερο Πρόγραμμα αφιέρωσε τις εκπομπές  μιας ολόκληρης ημέρας στον κινηματογράφο. Όπως με ενημέρωσε ο Σιδερής Πρίντεζης, όλες οι εκπομπές της εβδομάδας θα περιλαμβάνουν και κάποιες εκπλήξεις, σπάνια ντοκουμέντα δηλαδή που ανακάλυψε στο πλουσιότατο αρχείο της ΕΡΑ και όχι μόνο.


Αναμένουμε με ενδιαφέρον...

3 σχόλια:

Seirios είπε...

ευχαριστούμε που μας κρατάς πάντα ενήμερους. ελπίζω να είσαι καλά και σύντομα να έχουμε ακόμη ένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ αφιέρωμα.

φιλώ και χαιρετώ σε

BOSKO είπε...

Τέλεια!
επειδή δε θα μπορώ ν' ακούσω όλες τις εκπομπές του Σιδερή, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις!
αναμένω το δικό σου αφιέρωμα!

Rena Fan είπε...

*Seirios,
υποχρέωσή μου να σας κρατώ ενήμερους.
Καλά είμαι, θα έχετε ένα μακροσκελές αφιέρωμα, τώρα αν θα είναι εξαιρετικό, αυτό είναι άλλη συζήτηση!

*Bosko,
ξέρω πολύ καλά τι πρέπει να κάνω, μην ανησυχείς!