Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Σαν σήμερα το 1973: Στον γάμο της Ζωζώς Σαπουντζάκη

Στις 2 Μαΐου 1973 οι κοσμικές στήλες (αλλά και κάποια πρωτοσέλιδα) των εφημερίδων ασχολήθηκαν με τον γάμο της Ζωζώς Σαπουντζάκη και του δικηγόρου Ανδρέα Πολίτη, ο οποίος είχε τελεστεί δυο μέρες νωρίτερα, στις 30 Απριλίου, Δευτέρα του Πάσχα εκείνης της χρονιάς.

Από την ιστοσελίδα be2news.gr

Σύμφωνα με τις εφημερίδες, ο γάμος ήταν... αιφνίδιος, καθώς το ζευγάρι επιθυμούσε η τελετή να γίνει σε πολύ στενό κύκλο. Το ζευγάρι γνωριζόταν από παλιά (ο Πολίτης ανέλαβε κάποια στιγμή να τακτοποιήσει τις φορολογικές της υποχρεώσεις, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο της Πειραϊκής-Πατραϊκής), αλλά ο δεσμός τους είχε ξεκινήσει έναν χρόνο πριν. Την απόφαση για τον γάμο την πήραν στα μέσα του Φλεβάρη του '72, αλλά αποφάσισαν να μην τη δημοσιοποιήσουν, γιατί δεν ήθελαν να γίνει "μεγάλη φασαρία στην εκκλησία". Έτσι καλεσμένα ήταν όλα κι όλα δέκα αγαπημένα τους πρόσωπα--κι ανάμεσά τους μόνο δύο καλλιτέχνιδες: η Εύα Στυλ και η Ρένα Βλαχοπούλου.

Από το πρωτοσέλιδο της Απογευματινής
που κατά τ' άλλα περιείχε μόνο δυσάρεστες ειδήσεις...

Μάλιστα, όπως έγραψε η Βραδυνή, η Ρένα άφησε μόνο του στη Βάρκιζα τον εορτάζοντα σύζυγό της Γιώργο Λαφαζάνη και βρέθηκε στον Άγιο Δημήτριο τον Λουμπαρδιάρη για να δώσει τις ευχές της στο ζευγάρι: "Συγκινημένη η Ρένα φίλησε την νύφη και της έβαλε στο χέρι δυο χρυσά σκουλαρίκια με μπλε πέτρες" (το επιβεβαίωσε η Ζωζώ αμέτρητες φορές σε διηγήσεις της στα χρόνια που ακολούθησαν--ενώ συχνά ανέφερε πως η Ρένα της στάθηκε και τις δύσκολες μέρες μετά τον θάνατο του Πολίτη).

Το νιόπαντρο ζευγάρι δήλωσε πάντως πως οι αμέτρητες φίλες και φίλοι τους θα είχαν την ευκαιρία να τους ευχηθούν σύντομα από κοντά σε μια μεγάλη δεξίωση που θα διοργάνωναν στο σπίτι τους στην Κινέττα. Αυτό βέβαια θα συνέβαινε μετά το ταξίδι του μέλιτος που θα κρατούσε, όπως είπαν, περίπου 120 μέρες...


Η παρούσα ανάρτηση, όπως και όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο ιστολόγιο αυτό, είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας. Είναι υποχρεωτική η ρητή αναφορά στο ιστολόγιο, όταν χρησιμοποιείται υλικό από τις αναρτήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: