Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Σαν σήμερα το 1990: Προτάσεις για διακοπές και πρεμιέρα

Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 1991 η στήλη "Ένας επώνυμος προτείνει" του "Extra Μαγκαζίνο" της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος δημοσίευσε μια συνέντευξη της Ρένας Βλαχοπούλου: κάθε Παρασκευή ένα όνομα του καλλιτεχνικού χώρου πρότεινε στις αναγνώστριες και τους αναγνώστες της εφημερίδας μέρη για εκδρομές και αποδράσεις, και εκείνη την Παρασκευή ήταν η σειρά της Ρένας, η οποία όμως πρωτοτύπησε προτείνοντας να... μείνουμε στο σπίτι!


Διακοπές... λιτότητας!

Η ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ
"Λοιπόν, τα πράγματα είναι γνωστά σε όλους μας. Η εθνική μας οικονομία, το ξέρει και η κουτσή Μαρία, κάθε άλλο παρά χαίρει άκρας υγείας. Κι αν πριν το χέρι έκανε 'τζιζ', κάθε φορά που έμπαινε στην τσέπη, τώρα πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικό. Οικονομία, λοιπόν! Οικονομία και στις εκδρομές!" Έτσι μας είπε και η Ρένα Βλαχοπούλου, όταν της ζητήσαμε να σας προτείνει ταξίδια!
Της ζητήσαμε να μας πει κάποιες ιδέες για εκδρομές που μπορούν να κάνουν οι αναγνώστες του EXTRA. Εκδρομές στο εσωτερικό της Ελλάδας ή στο εξωτερικό.
"Καλέ, τι εξωτερικό μου λες τώρα, πουλάκι μου;", απάντησε. "Για εξωτερικά είμαστε τώρα; Ααα, να κάνετε όλοι οικονομία! Τι τις θέλετε τις Ιταλίες και τα Λονδίνα;".
Ωραία, να περιμένουμε δηλαδή ότι θα μας προτείνετε Ελλάδα, της απαντήσαμε.
"Ναι, Ελλάδα, γιατί εκτός των άλλων είναι υπέροχη".
Μιλάτε, ασφαλώς, έχοντας στο μυαλό σας την πατρίδα σας, την Κέρκυρα", της είπαμε.
"Μωρέ την Κέρκυρα έχω στο μυαλό μου που την αγαπώ τόσο πολύ, αν και με πίκρανε τώρα τελευταία [Σημείωση του Rena Fan: η κοινότητα της Δασιάς είχε τοποθετήσει περίπτερο και κάδους σκουπιδιών έξω από το εξοχικό της...]. Αλλά, τέλος πάντων, ας το αφήσουμε αυτό. Προτείνω, λοιπόν, αγαπητοί αναγνώστες την Κέρκυρα. Ειδικά αυτή την εποχή είναι πανέμορφη και ήσυχη. Όμως, για στάσου! Εδώ είπαμε να κάνουμε οικονομία. Και εγώ το εννοώ για τα καλά. Και η Κέρκυρα και μακριά είναι και περισσότερα χρήματα θα ξοδέψουμε. Δεν την αφήνουμε εκεί που είναι και να προτιμήσουμε καλύτερα κάποιο από τα νησάκια του Αργοσαρωνικού; Γιατί, λίγα μας πέφτουνε; Άντε και μερικά νησιά να επισκεφθούμε. Είναι όλα πανέμορφα και οι 'αγιογδύτες' πρέπει να έχουν σταματήσει τις καλοκαιρινές εξορμήσεις τους. Άρα θα μας στοιχίσουν και φτηνά".
--Μα, για ένα λεπτό, σε λίγο θα μας πείτε να μείνουμε στο σπίτι.
--Γιατί όχι, μπρε; Άσχημα θα περάσουμε; Να 'ναι καλά το βίντεο--αν και δεν είμαι φανατική του είδους--, η τηλεόραση ή ακόμα καλύτερα μια καλή παρέα με δυο-τρεις φίλους. Ήσυχα κι ωραία! Παίξτε χαρτιά, τραγουδήστε ή οργανωθείτε για τη βδομάδα που θα έρθει! Κοίτα, πήγα να το ξεχάσω: πηγαίντε και σε κανένα θέατρο! Τα περισσότερα έχουν, ήδη, αρχίσει! Άντε και καλό Σαββατοκύριακο.
--Μισό λεπτό, κυρία Βλαχοπούλου, πείτε μας την πιο ωραία ανάμνησή σας από κάποιες διακοπές σας.
--Όσο ωραία κι αν έχω περάσει κάπου ή όσο άσχημα, το περνάω στο παρελθόν. Το χθες το ξεχνάω. Αυτό που έχει σημασία είναι να κοιτάζουμε το μέλλον...
--Η Ρένα Βλαχοπούλου γεννήθηκε: στην Κέρκυρα.
--Είναι παντρεμένη: 24 ολόκληρα χρόνια.
--Με τον: Γεώργιο Λαφαζάνη, εκ Νικαίας.
--Το αγαπημένο της χόμπι είναι το: νοικοκυριό.
--Το μεγαλύτερο όνειρό της: "Σ' αυτή την ηλικία όνειρα; Το όνειρό μου είναι να πεθάνω όρθια στα πόδια μου!" [Αναστεναγμός και φατσούλα του Rena Fan: L]
--Η καλύτερη συνεργασία: "Πάντα είχα πολύ καλές συνεργασίες, δόξα τω Θεώ".
--Η αγαπημένη της ταινία στην οποία πρωταγωνίστησε: "Όλες τις αγαπάω εξίσου. Να πω την 'Πρωτευουσιάνικη περιπέτεια' [sic], που ήταν και η πρώτη έγχρωμη".
--Το μεγαλύτερο αμάρτημά της: "Δεν ξέρω αν έχω αμαρτήσει η κακομοίρα!"
--Το ρητό που αγαπά: "Πίστευε και μη ερεύνα".
--Μια ευχή για μας: "Να έχουμε ησυχία και να κοιτάξουμε το μέλλον να το χτίζουμε σωστά".
Ελεύθερος Τύπος, 26-10-1990

Η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Τάσος Πεζιρκιανίδης και ο Γιάννης Μιχαλόπουλος
στη συνέντευξη Τύπου για την επιθεώρηση
Ούτε.. Ψηλός στον κόρφο μας
που δόθηκε στις 24 Οκτωβρίου στο θέατρο Ακροπόλ.
Ρενοφανατική λεπτομέρεια: Η Ρένα φορούσε τα ίδια ρούχα
και στη συνέντευξη Τύπου για την επιθεώρηση
Τρελλάντα Λαμπάντα
που είχε ανέβει επίσης στο Ακροπόλ
την προηγούμενη χειμερινή σεζόν (1989-90)

Και μπορεί η Ρένα να πρότεινε στον κόσμο να πάει στο θέατρο, ξέχασε όμως να αναφέρει ότι και η ίδια είχε πρεμιέρα! Το ίδιο εκείνο βράδυ της Παρασκευής δόθηκε στο θέατρο Ακροπόλ η πρεμιέρα της επιθεώρησης Ούτε... Ψηλός στον κόρφο μας, στην οποία πρωταγωνιστούσαν οι Ρένα Βλαχοπούλου, Κώστας Καρράς, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Τάσος Πεζιρκιανίδης, Σωτήρης Τζεβελέκος, Κάτια Αθανασίου, Μάγδα Τσαγγάνη, Σταμάτης Τζελέπης, Έλντα Πανοπούλου, Ελεάνα Μίχα, Μάκης Δελαπόρτας. Σκηνοθέτης, χορογράφος και βασικός χορευτής ο Φώτης Μεταξόπουλος, ενώ συμμετείχε και ο... ξυλοπόδαρος Βαγγέλης Μανιάτης. Τα ρεπορτάζ των εφημερίδων έγραψαν με συντομία ότι η πρεμιέρα σημείωσε μεγάλη επιτυχία--ωστόσο ασχολήθηκαν περισσότερο με την επιθεώρηση λίγες μέρες μετά, γιατί το βράδυ της Τρίτης 30 Οκτωβρίου παρακολούθησαν την παράσταση ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρίκα και κάποιους υπουργούς της κυβέρνησής του...

Η παρούσα ανάρτηση, όπως και όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο ιστολόγιο αυτό, είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας. Είναι υποχρεωτική η ρητή αναφορά στο ιστολόγιο, όταν χρησιμοποιείται υλικό από τις αναρτήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: