Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Εκδήλωση για τη Ρένα Βλαχοπούλου στην Κερκυραϊκή Ένωση Θεσσαλονίκης

Η Κερκυραϊκή Ένωση Θεσσαλονίκης "Ο Άγιος Σπυρίδων" διοργανώνει μια εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη της Ρένας Βλαχοπούλου, της "Βασίλισσας της Τζαζ, του γέλιου, της καρδιάς μας", την Τετάρτη 18 Απριλίου 2012, στις 8.30μμ. Η εκδήλωση, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Μάνθης Χατζημιχαηλίδου, σπουδάστριας υποκριτικής και θαυμάστριας της Ρένας, θα πραγματοποιηθεί στον νέο χώρο της Ένωσης, στη συμβολή των οδών Πέτρου Συνδίκα και Κίμωνος Βόγα.
Στην εκδήλωση θα προβληθούν αποσπάσματα από κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές συνεντεύξεις της Ρένας Βλαχοπούλου, ενώ η Μάνθη Χατζημιχαηλίδου και ο Απόστολος Πούλιος θα παρουσιάσουν γνωστές και άγνωστες πτυχές της καριέρας της Ρένας στο τραγούδι, το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Στον χώρο της Ένωσης θα εκτίθεται σπάνιο υλικό που αφορά τη Ρένα (αφίσες, προγράμματα, παρτιτούρες).

Οι διοργανωτές σημειώνουν στο πρόγραμμα της εκδήλωσης:

"Καλώς ήρθατε σε μια εκδήλωση μνήμης και αγάπης για τη Ρένα Βλαχοπούλου, την κορυφαία καλλιτέχνιδα του 20ού αιώνα, που λάμπρυνε με το ταλέντο της και την προσωπικότητά της όλους τους χώρους του ελληνικού θεάματος για περισσότερο από 5 δεκαετίες. Και δεν υπάρχει αρμοδιότερος φορέας για να διοργανώσει αυτή την εκδήλωση στην πόλη μας από την Ένωση Κερκυραίων που με μεγάλη προθυμία και πολλή αγάπη ανέλαβε να τιμήσει τη δημοφιλέστερη Κερκυραία.

Παρουσιάζοντάς σας γνωστές αλλά και άγνωστες πτυχές της καριέρας της Ρένας Βλαχοπούλου, θέλουμε να σας θυμίσουμε ξανά πόσο σπουδαία προσωπικότητα υπήρξε και να αναδείξουμε την προσφορά της στους διάφορους τομείς της Τέχνης τους οποίους υπηρέτησε ακούραστα (τραγούδι, θέατρο, σινεμά). Κυρίως όμως θέλουμε να εκφράσουμε για άλλη μια φορά την αγάπη μας για αυτή τη γυναίκα που ομόρφυνε τόσο τις ζωές μας χαρίζοντάς μας γέλιο, αισιοδοξία και μελωδία. Η Ρένα Βλαχοπούλου δεν έχει ανάγκη εμάς, καθώς το έργο που άφησε θα λάμπει και θα τη δικαιώνει, έτσι κι αλλιώς, για πάντα. Εμείς όμως έχουμε ανάγκη να τη θυμόμαστε και να αντλούμε από τη μνήμη της δύναμη και κουράγιο για να δημιουργούμε και να συνεχίζουμε..."

1 σχόλιο:

Seirios είπε...

Καλή επιτυχία στην εκδήλωση Rena Fan
Καλή Ανάσταση κ καλό Πάσχα!

Φιλιά