Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2010

Πως η λεωφόρος Κηφισίας έγινε... Οδός Ονείρων

Βρισκόμαστε στα 1962, στο καλοκαίρι της Οδού Ονείρων και της Όμορφης Πόλης, το καλοκαίρι που ο Γιάννης Δαλιανίδης ετοιμάζεται να γυρίσει το πρώτο του μιούζικαλ. Σαν σήμερα, στις 4 Αυγούστου 1962, η στήλη "Τα απόρρητα των στούντιο" της εφημερίδας Εμπρός δημοσιεύει την παρακάτω είδηση:
Η Ρένα Βλαχοπούλου έκλεισε συμβόλαιο για να πρωταγωνιστήση σε μια νέα ταινία της Φίνος Φιλμ. Η περσινή της εμφάνισι στο "Όταν λείπη η γάτα" άρεσε υπερβολικά και θεωρείται αποκάλυψι στο είδος της σουμπρετοκαρατερίστας στο οποίον μόνον αυτή και η Μαρίκα Νέζερ διαπρέπουν.


Η Βλαχοπούλου λοιπόν, καθώς ετοιμαζόταν να κοιμηθή μετά την παράστασί της ένα από τα τελευταία βράδια, άκουσε μερικούς νεαρούς να κάνουν καντάδα σε μια γειτόνισσά της. Κερκυραία καθώς είναι, την έπιασε το κέφι και τους σιγοντάρησε. Όταν μάλιστα έμαθε ότι και οι κανταδόροι ήταν Κερκυραίοι, το κέφι άναψε περισσότερο. Σε λίγο όλα τα παράθυρα άνοιξαν για να ακούσουν το όμορφο τραγούδι που τους γύρισε σε παλιές εποχες. Μόνον ένας της υπενθύμισε πως δεν βρισκόταν στην... "Οδόν Ονείρων" αλλά στη... λεωφόρο Κηφισιάς, αλλά δεν τον άφησαν οι άλλοι να συνεχίση. Πού θα έβρισκαν την ευκαιρία να ακούσουν... ανέξοδα τόσα τραγούδια...

Αχ και να ζούσα το καλοκαίρι του 1962, στη Λεωφόρο Κηφισίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: